شناسهٔ خبر: 70081945 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

عارف: برنامه جامع برای توسعه دریامحور در سواحل جنوبی طراحی کرده‌ایم

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین راهبرد‌های «دولت وفاق» در حوزه توسعه اقتصادی، توسعه دریامحور است، اعلام کرد: برنامه جامع برای توسعه دریامحور در سواحل جنوبی طراحی کرده‌ایم.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: محمدرضا عارف در دیدار رئیس و هیأت مدیره سازمان کشتیرانی ایران که امروز (سه‌شنبه) در محل سازمان کشتیرانی برگزار شد، گفت: «دشمن، سازمان‌ها و افرادی را تحریم می‌کند که می‌داند تأثیرگذار هستند، ما با آنکه از تحریم استقبال نمی‌کنیم و نمی‌خواهیم بگوییم تحریم خوب است، اما «مرد عبور از بحران» هستیم و یادگرفته‌ایم که چگونه از بحران‌ها گذر کنیم.»

به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: با وجود بحران‌ها و تحریم‌ها، اکنون در جایگاه خوبی در زمینه کشتیرانی هستیم، در دهه ۶۰ وقتی می‌خواستیم در چابهار واحد آموزش دریانوردی ایجاد کنیم، برای استخدام استاد ایرانی تلاش کردیم، اما سرانجام به سه دریانورد هندی رسیدیم، در این دانشگاه، حتی مربی ایرانی هم کم داشتیم، اما اکنون از جهت آموزش دریانوردی در شرایط بسیار خوبی قرار داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با تقدیر از فداکاری مدیران و کارکنان صنعت کشتیرانی که آنها را «زحمتکشان دریا» نامید، گفت: اکنون به نقش و جایگاه سازمان کشتیرانی در «توسعه دریامحور» که سال‌ها از آن غفلت شده بود افتخار می‌کنیم، متأسفانه در دهه‌های گذشته از سواحل باارزش خدادادی کشورمان، استفاده‌ای را که امکانش را داشتیم نکردیم تا اینکه مقام معظم رهبری پیشقدم شدند و در این زمینه تأکید کردند و خدا را شاکریم که این مسأله، اکنون به مسأله مهم کشور تبدیل شده است.

عارف با بیان اینکه یکی از مهمترین راهبرد‌های «دولت وفاق» در حوزه توسعه اقتصادی، توسعه دریامحور است، خاطرنشان کرد: در دهه‌های گذشته مزیت‌های نسبی کشور در این حوزه مورد بی توجهی قرار گرفت و دیگران آن را به دست آوردند، اما امیدواریم با ظرفیتی که در دولت چهاردهم ایجاد شده، مکران و کل سواحل جنوب و شمال کشور به جایگاه واقعی خود برسند و طبیعتاً توسعه اقتصاد دریامحور از مسیر کشتیرانی گذر می‌کند و این سازمان با ظرفیتی که دارد باید وارد عمل شود.

وی با تأکید بر مزیت‌های مهم کشور در حوزه ترانزیت کالا و بار یادآور شد: سه دهه قبل، محور ترانزیت شرق را مطرح کردیم ولی متأسفانه اتفاقی نیافتاد، اما اکنون کریدور‌های شمال و جنوب و شرق به غرب اولویت دولت است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه همکاری‌های منطقه‌ای خوبی در حال گسترش است، گفت: با قطر و عمان ارتباط بسیار خوبی داریم و کشور‌های منطقه و خصوصاً کشور‌های همجوار به نقش و ظرفیت‌های ایران بیش از گذشته اذعان دارند و تصورشان این است که با همدلی و همراهی با ما به نتایج بهتری می‌رسند، آنها می‌دانند که اگر چه ممکن است برای مدتی به صورت فرمایشی با نیرو‌های متخصص عاریتی کار را جلو برند، اما این توسعه، توسعه پایداری نیست، در حالی که ما به توسعه پایدار در منطقه اعتقاد داریم.

عارف افزود: ایران نقش مهمی در منطقه دارد، کشور‌های شمال همه در حوزه تمدنی ایران قرار می‌گیرند و حالا حتی برخی کشور‌های آسیا که مرز مشترک با ما ندارند هم احساس می‌کنند که باید با ما همکاری کنند تا توسعه پایدار داشته باشند و توسعه دریامحور اصل همکاری‌های ما با آنها می‌تواند باشد.

وی افزود: منافع مشترکی که در دریا می‌توانیم داشته باشیم و خصوصاً در «مکران» که بعد از یک دهه فراز و نشیب، در مورد آن به وفاق رسیده‌ایم، می‌تواند نقطه مشترکی در ایجاد توسعه پایدار منطقه‌ای باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: شما پیشران توسعه هستید و باید پیشران هم بمانید، کشتیرانی در توسعه دریامحور خوش سابقه است و باید خوش سابقه هم بماند.

عارف با تأکید بر اینکه در دولت چهاردهم، اولویت «حمل کالا و بار» باید با سازمان کشتیرانی کشور خودمان باشد گفت: اگر مشکلی در زمینه حمل بار و کالا خصوصا در حوزه وارادت از خارج کشور، بین وزارتخانه‌ها وجود دارد، حتما با تفاهم و همکاری باید برطرف شود و ما برای این کار با جدیت پیگیرهستیم.

وی با بیان اینکه در مورد سوخت مورد نیاز کشتی‌های ایرانی نیز نهایت همکاری را خواهیم داشت، افزود: در این مورد با وزارتخانه‌های مربوط جلساتی برگزار خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفت: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیس جمهور، هر هفته سه یا چهارجلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرح‌ها برگزار می‌کند، اما شما نیز به عنوان متولی کشتیرانی ایران باید ببینید چه نقشی را می‌توانید برای پیشرفت مکران بر عهده بگیرید، شما باید به رشد این منطقه کمک کنید و «نقشی کلیدی» در توسعه این منطقه داشته باشید.

عارف با بیان اینکه یکی از مزیت‌های مهم سواحل گسترده ایران و خصوصا مکران، انتقال جمعیت به این منطقه و بحث‌های آمایشی است گفت: در پنج یا ۶ دهه گذشته تلاش شد مهاجرت از نیمه غربی به نیمه شرقی کشور صورت گیرد، اما موفق نبود ولی اکنون با قاطعیت می‌گویم که معتقدیم مکران می‌تواند ما را به این هدف برساند و اگر درست برنامه ریزی شود این امکان وجود دارد که جمعیت زیادی به این منطقه نقل مکان کنند.

وی افزود: برنامه جامعی برای منطقه و توسعه دریامحور در سواحل جنوب طراحی کرده‌ایم، شما نیز نقش خود را در توسعه این منطقه بررسی کنید.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه آفریقا، شرق آسیا، آمریکای جنوبی و... در توسعه دریامحور ایران اهمیت بسیار بالایی دارند گفت: باید در نظر داشته باشید که این توسعه، باید توسعه‌ای پایدارباشد، یک توسعه تاکتیکی و کوتاه مدت دردی از ما دوا نمی‌کند ما باید به این توجه کنیم که ممکن است برخی از مقاصد هدف صادراتی ما دور دست باشند، اما این برای ما مشکلی ایجاد نمی‌کند، این گفته یکی از مسئولان کشور اندونزی در سال‌های قبل بود که به من گفت: دوری مسافت نباید باعث جدایی ما باشد.

عارف خطاب به رئیس سازمان کشتیرانی کشور، گفت: هر چه زودتر برنامه‌ای آماده کنید و به ما بگویید برای بازسازی بنادر چه باید کرد تا ما نیز در تجهیز و نوسازی بنادر در راستای توسعه دریامحور همکاری کنیم.

وی افزود: در برنامه‌ریزی‌های خود در حوزه دریایی، از نگاه کوتاه مدت پرهیز کنید، یک برنامه ۱۰، ۱۵ ساله را در راستای راهبرد‌های نظام و رهنمود‌های مقام معظم رهبری برای افزایش ظرفیت حمل و نقل، نوکردن ناوگان دریایی، خوداتکایی در تولید کشتی و ناوگان دریایی طراحی کنید.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایرانیان از دیرباز در عرصه ساخت کشتی سرآمد بوده‌اند، گفت: باید بررسی کرد که در حال حاضر چند درصد از اقلام و تجهیزات ما داخلی و چه مقدار خارجی هستند.

عارف با تأکید بر اینکه باید بر صنعت تولید کشتی و صنایع دریایی متمرکز شویم، گفت: اگر به طور جدی وارد این عرصه شویم مشتریان خوبی هم خواهیم داشت.

وی در پایان سخنان خود با بیان آنکه تحریم‌ها اگرچه مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند، اما ما را مصمم‌تر کرده‌اند، گفت: در شرایط عادی شاید حتی اعضای یک خانواده هم کنار هم نباشند، اما در شرایط بحران است که اعضای یک خانواده صمیمانه کنارهم می‌مانند.

برچسب‌ها: