شناسهٔ خبر: 70081361 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

شکاف در ساختار فرماندهی ارتش اسرائیل با افشاگری‌های یعلون

نگاهی به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در شمال غزه و استمرار آنها درستی اطلاق واژۀ «پاکسازی قومی» در فلسطین و به طور خاص شمال نوار غزه را آشکار می کند؛ عبارتی که حالا دیگر به اصطلاحی عادی نزد مقامات جنایتکار رژیم صهیونیستی نیز تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «موشه یعلون»، وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی با به کار بردن عبارت «پاکسازی قومی»، تاکید کرد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه مرتکب این جنایت شده است. وی در مصاحبه ای که با «یولی آهاریش»، خبرنگار دموکرات تی وی رژیم صهیونیستی انجام داد گفت: رهبران اسرائیل تحت هدایت عناصر راستگرای افراطی- که به دنبال شهرک‌سازی دوباره در نوار غزه هستند- اسرائیل را به سمت «پاکسازی قومی» در غزه حرکت دادند. ارتش پیش از این بخش‌هایی از غزه را از عرب‌ها پاکسازی کرده است.

یعلون با اشاره به اینکه «نتانیاهو» و کابینه‌اش، رژیم صهیونیستی را به سمت نابودی حرکت داده‌اند دوباره تصریح کرد: مسیری که ما در آن حرکت می کنیم، مسیر اشغالگری، الحاق و پاکسازی قومی در نوار غزه است. او ایده راستگرایان تندرو موجود در کابینه مبنی بر شهرک‌سازی و انتقال جمعیت به نوار غزه و مهاجرت داوطلبانۀ فلسطینی‌ها از نوار غزه را از جمله مظاهر این «پاکسازی قومی» توصیف کرد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار که از او سؤال کرد آیا از اصطلاح «پاکسازی قومی» استفاده می‌کنی؟ مجددا تاکید کرد: در غزه چه می‌گذرد؟ نه بیت لاهیا وجود دارد، نه بیت حانون، در جبالیا هم ارتش مشغول عملیات است و منطقه را از وجود عرب‌ها پاکسازی می کند.

این اظهارات از سوی یک چهره راستگرا در رژیم صهیونیستی که سابقۀ فرماندهی ستاد ارتش و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را با خود یدک می‌کشد کمی عجیب به نظر می‌رسد. اما موشه یعلون کیست؟

 

 موشه یعلون کیست؟ 

نام اصلی او «موشه سمیلانسکی» مشهور به «موشه یعلون»، متولد 1950 میلادی در «کریات خییم» است. پدر و مادرش اصالتاً اوکراینی‌اند. یعلون سال 1968 برای خدمت اجباری وارد تیپ «ناحال» شد و تا سال 1971 که فرماندۀ گردان نمونۀ «ناحال» بود، با درجۀ ستوان یکم، خدمتش را به اتمام رساند. دو سال بعد با آغاز جنگ 1973 به عنوان نیروی احتیاط وارد جنگ شد و با تیپ 55 چتربازان، جزء اولین سربازانی بود که از کانال سوئز عبور کرد. پس از این جنگ او به طور رسمی به ارتش پیوست. وی در جنگ لبنان معاونت «شای آویتال» را عهده دار شد.

یعلون خود یکی از جنایتکاران ستاره‌دار رژیم صهیونیستی است. وی در سال 1988، در سن 38 سالگی در ترور «خلیل الوزیر»، مشهور به ابوجهاد، از مؤسسان جنبش فتح شرکت داشت. طبق شهادت «انتصار الوزیر»، همسر «خلیل الوزیر»، این «موشه یعلون» بود که با شلیک مستقیم به «ابوجهاد»، وی را به شهادت رساند.

یعلون سال 1992 فرماندۀ کرانۀ باختری شد. او سابقۀ ریاست «امان»، دستگاه اطلاعات ارتش اسرائیل را نیز در سوابق خود دارد. از دیگر سوابق جنایتکارانۀ وی فرماندهی ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بین سال های 2002 تا 2005 است؛ سال هایی که انتفاضۀ دوم در جریان بود و براساس آمار رسمی، قریب 4هزار و 500 فلسطینی به شهادت رسیده، بیش از 48 هزار نفر مجروح شدند.  

او در سال 2013 به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی انتخاب شد و تا سال 2016 در این پست باقی ماند. بخشی از سوابق جنایی او در همین دوره در جنگ 51 روزه غزه در سال 2014 رقم خورد؛ جایی که رژیم صهیونیستی قریب به 2هزار و 200 فلسطینی را به شهادت رساند و حدود 11 هزار نفر نیز زخمی شدند.

با این حال به نظر می‌رسد جنایت‌های «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی در دوره حاضر آنقدر وقیح و متکثر شده که جنایتکاری با سابقه همچون «یعلون» در قبال او و ارتش تحت امرش از عبارت «پاکسازی قومی» استفاده می‌کند.

 

 «یعلون» از چه سخن می گوید؟ 

آنچه «موشه یعلون» به آن اشاره دارد، وضعیتی است که رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه ایجاد کرده است. رژیم صهیونیستی برای این منطقه دو طرح جداگانه در دستور کار خود قرار داده است.

 

 طرح ژنرال ها 

از اواسط تابستان 2024، طرحی موسوم به «طرح ژنرال‌ها» در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار گرفت. براساس این طرح، منطقۀ شمالی نوار غزه- که به استان شمال غزه معروف است- باید از مرکز و جنوب جدا شده، به منطقۀ بستۀ نظامی تبدیل شود. این منطقه شامل مناطق بیت‌لاهیا، بیت حانون، جبالیا و بخش‌هایی از حومۀ شهر غزه است. با بسته شدن این منطقه، امکان رفت و آمد و انتقال کالا و خدمات در آنجا وجود نخواهد داشت. این جدا سازی با اتکا به ساختاری موسوم به «محور نتساریم» صورت می‌گیرد که منطقه‌ای به وسعت 56 کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد. با این جدا سازی عملاً امکان زندگی در شمال نوار غزه از بین خواهد رفت. طبق پیشنهاد ارائه شده، باید این محدودیت آنقدر اعمال شود تا ساکنان این مناطق یا از آنجا خارج شوند، یا اینکه در آنجا بمیرند.

 

 طرح تقسیم غزه 

در پاییز 2024، صهیونیست‌ها طرح جدیدتری را ارائه کردند که جامع‌تر از طرح ژنرال‌ها بود. در این طرح که به طرح «تقسیم غزه» مشهور شد، در شمال غزه علاوه بر محور «نتساریم»، محور دیگری تحت عنوان محور «مفلاسیم» به وجود خواهد آمد تا با دو نیمه کردن این منطقه، امکان جابه جایی در داخل منطقه شمال غزه را نیز مختل کند. طرح تقسیم غزه شامل ایجاد محور «فیلادلفیا» در مرز فلسطین و مصر و ایجاد یک منطقه حائل بین مرزهای شرقی غزه با سرزمین‌های اشغالی 1948 نیز می شود.

 

 

در همین حین صهیونیست‌ها با بمباران مستمر منطقۀ شمالی که شامل زیرساخت‌هایی مثل بیمارستان‌ها و مناطق امن همچون مدارس می‌شود، امکان زندگی در شمال نوار غزه را محدودتر می‌کنند. در کنار این اقدامات این روزها تصاویری از شمال نوار غزه منتشر می‌شود که نشان می‌دهد صهیونیست‌ها با بمبگذاری در خانه‌های باقی مانده در شمال غزه در حال تسطیح منطقه هستند.

این اقدامات رژیم صهیونیستی در حالی انجام می شود که براساس گفتۀ خود رسانه‌های رژیم صهیونیستی، در این منطقه هنوز بین 10 تا 30 هزار نفر سکنه حضور دارند.

نگاهی به این اقدامات جنایتکارانه و استمرار آنها در طول بیش از یک سال گذشته درستی اطلاق واژۀ «پاکسازی قومی» در فلسطین و به طور خاص شمال نوار غزه از سوی رئیس اسبق ستاد کل ارتش اسرائیل را آشکار می سازد؛ عبارتی که حالا دیگر حتی به اصطلاحی عادی نزد مقامات جنایتکار رژیم صهیونیستی نیز تبدیل شده است.

انتهای پیام/