رژیم صهیونیستی از ماه اکتبر (مهر) تاکنون طی طرحی برای نسلکشی فلسطینیها، شمال نوار غزه را محاصره کرده است.
نزدیک به ۷۰ هزار فلسطینی ۲ ماه است که بدون دسترسی به غذا و دارو در شمال نوار غزه به دام افتادهاند و نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی همچنان به تعقیب آنها در سراسر این باریکه ادامه میدهند. این وضعیت مستمر به شهادت و آوارگیهای اجباری متعددی منجر شده است که بسیاری آن را یکی از وحشتناکترین کارزارهای نسلکشی در تاریخ مدرن میدانند.
وضعیت وخیم حدود ۷۰ هزار فلسطینی در شمال نوار غزه
ناظر حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) گزارشهای نگرانکنندهای را درمورد وضعیت وخیم نزدیک به ۷۰ هزار فلسطینی که در شمال نوار غزه گرفتار شدهاند، دریافت کرده است. این به دنبال آوارگی بیش از ۱۵۰ هزار نفر ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تازهترین عملیات نظامی خود در شمال در ۵ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) است.
یورو-مد مانیتور خاطرنشان میکند کسانی که در محاصره باقی میمانند، قحطی شدیدی را تجربه میکنند، زیرا همه انواع غذا در این منطقه تمام شده و این افراد حتی به آب تمیز دسترسی ندارند. این افراد بسیاری روزها را بدون خوردن یا آشامیدن سپری کردهاند. در همین حال، بمبارانهای رژیم صهیونیستی و سایر عملیاتهای نظامی همچنان ادامه دارد و پناهگاهها و همچنین خانههایی که از قبل ویران شده بودند، دوباره هدف قرار میگیرند.
ارتش رژیم صهیونیستی بهطور عمد خانههایی را که غیرنظامیان به آنجا پناه میبردند، بمباران میکند. تازهترین حادثه روز یکشنبه، ۱۱ آذر رخ داد، زمانی که ارتش اشغالگر یک خانه را در بیتلاهیا هدف قرار داد که به شهادت ۲۵ نفر از اعضای یک خانواده منجر شد. تنها ۲ روز قبل، نظامیان صهیونیست همچنین ۳ ساختمان مسکونی را در جبالیا و بیتلاهیا بمباران کردند. در این حمله بیش از ۱۲۰ نفر به شهادت رسیدند و تعداد نامعلومی از قربانیان همچنان در زیر آوار محبوس هستند.
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان در شمال غزه
هیچکس نمیتواند کسانی را که در زیر آوار بهدلیل بمبارانهای رژیم صهیونیستی گیر افتادهاند نجات دهد، زیرا رژیم اشغالگر از ۴۱ روز قبل مانع فعالیت تیمهای دفاع مدنی در بخش شمالی نوار شده است. در نتیجه، مجروحان به آرامی بدون کمک پزشکی جان خود را از دست میدهند، زیرا انتقال آنها به بیمارستان ممکن نیست؛ همچنین بیمارستانهایی که تحت چنین شرایط وخیم هستند نمیتوانند به درستی عمل کنند و خود در معرض بمباران قرار میگیرند. علاوه بر این، کسانی که موفق میشوند از جراحتهای خود جان سالم بهدر ببرند و به بیمارستانهای نیمه عملیاتی برسند، با خطر هدف قرار گرفتن ازسوی پهپادهای رژیم صهیونیستی روبرو هستند. آنها حتی اگر به بیمارستان برسند، باز هم ممکن است بهدلیل عدم درمان کافی و کادر پزشکی ناکافی جان خود را از دست بدهند.
حوادث متعددی رخ داده است که در آنها رژیم صهیونیستی از هواپیماهای بدون سرنشین ازجمله کوادکوپتر برای هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی که مجبور به ترک خانه یا پناهگاه خود در جستوجوی غذا یا آب شده بودند، استفاده کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- پاکسازی قومی در شمال نوار غزه؛ رژیم صهیونیستی دهها آواره را هدف قرار داد
- تداوم حملههای مرگبار رژیم صهیونیستی به آشپزخانه جهانی
ارتش اشغالگر در حال ارتکاب جنایتهای شدید علیه غیرنظامیان است. تلاشهای این رژیم برای از بین بردن کامل ساکنان اردوگاه آوارگان جبالیا شامل تخریب خانهها با استفاده از رباتها و بشکههای انفجاری، علاوه بر پرتاب بمبهای قدرتمند آمریکایی است. با وجود، آگاهی نظامیان صهیونیست از حضور ساکنان در بسیاری از خانهها و بلوکهای مسکونی، این مکانها همچنان مورد هدف قرار میگیرند.
ارتش رژیم صهیونیستی با تخریب، ویرانی و سوزاندن خانهها و پناهگاهها و هدف قرار دادن تمام جنبههای زندگی فلسطینیان، اردوگاه جبلیا، شهر جبلیا، بیتحانون و بیتلاهیا را به کوهی از آوار و ویرانی کامل تبدیل کرده است. در نتیجه حتی اگر ارتش رژیم اشغالگر از این مناطق عقبنشینی کند، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی و زندگی امن در آنجا تقریبا غیرممکن خواهد بود.
وظیفه جامعه جهانی در قبال یکی از بزرگترین کارزارهای نسلکشی در تاریخ معاصر
یورو-مد نوشت: جهان شاهد این جنایتهای هولناک است، اما هیچ اقدام جدی برای متوقف کردن آنچه که اکنون بهعنوان یکی از بزرگترین کارزارهای نسلکشی و تراژدیهای بشردوستانه در دوران مدرن تلقی میشود، انجام نشده است.
این بیاعتنایی بینالمللی به قربانیان لکهای محونشدنی بر پیشانی جامعه بینالمللی است که همچنان فلسطینیها را از حمایت قوانین بینالمللی و سازوکارهای اجرایی آن محروم میکند. این سازوکارها بهدلیل تعصبات سیاسی و فشارهای بینالمللی نتوانستهاند بهطور موثر اعمال شوند. این وضعیت منعکسکننده یک دورویی جهانی درمورد اصولی است که نظام حقوقی بینالمللی براساس آن بنا شده است و نشاندهنده استانداردهای دوگانه شرمآور و نقض آشکار عدالت و انسانیت است.
تردید جامعه بینالملل در اقدام قاطع در پاسخ به تجاوزهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بهویژه در مناطق شمالی این باریکه، آن را در این جنایتها شریک میسازد. این انفعال بهعنوان تایید ضمنی اقدامهای اشغالگران عمل میکند، به رژیم صهیونیستی اجازه میدهد که به کارزار نسلکشی خود ادامه دهد و نشاندهنده بیتوجهی تکاندهنده به جان و کرامت فلسطینیان است.
ضروری است که سازمان ملل و جامعه بینالمللی بهطور فوری برای حفاظت از ساکنان شمال غزه که در خطر هستند، بهعلاوه جلوگیری از نسلکشی مداوم رژیم صهیونیستی در سراسر نوار غزه برای دومینسال متوالی مداخله کنند. اقدامها باید شامل اعمال تحریمها علیه رژیم صهیونیستی، اجرای تحریمهای تسلیحاتی جامع، مسئول دانستن این رژیم در قبال اقدامهای خود و اتخاذ تمام اقدامهای لازم برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی باشد. علاوه بر این، اجرای احکام بازداشت صادرشده ازسوی دیوان بینالمللی کیفری علیه نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی باید سریع باشد و تسلیم آنها به عدالت بینالمللی را تضمین کند.
انتهای پیام/