مفدا کردستان؛ مژگان رنجبر _دکتر شیرزاد سیفی در نشست تخصصی بیماری ایدز در دانشگاه آزاد اسلامی سنندج با اشاره به شعار امسال " من هم تست HIV می دهم، افزود: این شعار به وضوح نشان میدهد که پیشگیری بهتر از درمان است بر اساس آمار های بدست آمده ۴۰ درصد از افراد مبتلا به اچآیوی، رفتار پرخطر نداشته اند و باید دانست در جامعه ای که افرادی زیادی مبتلا هستند و شناسایی نشده اند قابلیت انتقال بالایی دارند پس انجام این تست مخصوص به قشر خاصی نیست و همه ما باید غربالگری شویم و تست بدهیم.
به گفته وی کشوری مثل آفریقا با وجود وضعیت فرهنگی و جمعیت بالایی که دارد در حال حاضر توانسته است که سیر نزولی این ویروس را داشته باشد، پس این باور غلط که اچآیوی مخصوص افراد حاشیه نشین و معتادان تزریقی است باید کنار گذاشته شود و با فرهنگ سازی درست افراد مبتلا شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند.
پزشک معالج مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان با اشاره به اینکه آموزش فرهنگ صحیح باید از کادرمان شروع شود، افزود: این کادر به دلیل خط مقدم درمان بیماران باید بدون هیچگونه قضاوت به راهنمایی درست در جهت ارائه خدمات سلامت عادلانه و مشاوره حرفه ای بپردازند بنابراین ایجاد بستر مناسب فرهنگ صحیح آموزش برای قشر اهمیت بالایی دارد.
سیفی ادامه داد: باید به این قشر مثل یک انسان نگاه کرد و احترام گذاشت بستر این فرهنگ در تمامی ابعاد باید آماده شود و کنترل پذیرش فرهنگ این بیماری به صورت قطعی باید صورت پذیرد.
به گفته وی بیشترین سن ابتلا بین سنین۱۴الی ۲۴ سال است و توجه بیشتر به اقشار نوجوان ما با ارائه راهکارهایی درست در جهت حفاظت خود از رفتار های پرخطر جنسی مثل استفاده از کاندوم و آموزش بدور از هرگونه انگ و قضاوت به شدت مهم است.
به گفته سیفی ویروس اچآیوی یک غول خطرناک نیست و در حال حاضر به صورت کاملا رایگان قابل کنترل و درمان است اگر سریع شناسایی شود.این بیماری بدون علامت است و میتواند ۵ الی ۱۰ سال در دوره کمون باقی بماند، بهترین راه تشخیص self testing یا آزمایش فرد توسط خودش است که با توجه به کمتر بودن بار روانی، پیشنهاد میشود که فرد حتما این تست را انجام دهد.
پزشک معالج مرکز بیماری های رفتاری استان به افزایش آمار ویروس اچ پی وی نیز اشاره کرد و گفت: بالا بودن این آمار با افزایش ابتلا به ویروس اچآیوی مرتبط است. بیشترین راه انتقال روابط جنسی به صورت مستمر است که میزان این انتقال را افزایش میدهد و در فرهنگ و جوامعی که روابط جنسی بدور از مهابا و ترس انجام میشود ابتلا نیز بیشتر است.
سفی در پایان اشاره کرد: افرادی که برای انجام تست مراجعه میکنند باید بدانند که صحت جواب این تست ۹۰ روز بعد از رفتار پرخطر قابل قطعیت است و منفی بودن آن قبل از این بازه زمانی، صحیح نیست و باید مجدد تکرار شود.
به مناسبت پویش" من هم تست HIV میدهم" مطرح شد؛
هدف ما شناسایی موارد مثبت و درمان سریع است
پزشک مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان گفت: هدف اصلی ما در رسیدن به هدف سازمان بهداشت جهانی در جهت کنترل قطعی ویروس اچآیوی،شناسایی موارد مثبت و درمان سریع آنهاست که برای رسیدن به این هدف راهکارها و برنامه های بیشتری احساس میشود.
صاحبخبر -
∎