شناسهٔ خبر: 70080649 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

صف طولانی کامیون ها در زرند برای کمک داوطلبانه به ساخت جاده+ فیلم

صاحب‌خبر -

زرند در شمال استان کرمان شاهد صحنه ای قابل تامل بود؛ ردیف صف طولانی کامیون ها که در کنار یکدیگر پارک کردند و شاید اگر کسی اطلاع نداشت می گفت اعتراض یا تحصنی صورت گرفته، حال آنکه اینطور نبود؛ آمده بودند تا برای ساخت بخشی از کمربندی به شهرداری کمک داوطلبانه کنند.

تین نیوز |

زرند در شمال استان کرمان شاهد صحنه ای قابل تامل بود؛ ردیف صف طولانی کامیون ها که در کنار یکدیگر پارک کردند و شاید اگر کسی اطلاع نداشت می گفت اعتراض یا تحصنی صورت گرفته، حال آنکه اینطور نبود؛ آمده بودند تا برای ساخت بخشی از کمربندی به شهرداری کمک داوطلبانه کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، همانطور که در فیلم الصاق شده به این خبر مشاهده می کنید، کامیون داران زرند یا مناطق اطراف دیروز(دوشنبه) به دعوت شهردار لبیک گفتند و برای ایفای نقش در کمک رسانی به ساخت یک پروژه جاده ای که هم دسترسی به شهر را راحت تر می کند و هم از تلفات و مصدومان حوادث ترافیکی می کاهد، در جلسه ای حضور یافتند که نحوه کمک های آنان مدیریت و امکان سنجی شد.

تامین و انتقال شن و ماسه برای زیرسازی این جاده، مهمترین کمکی است که کامیون داران می توانند انجام دهند و وقتی این خبر را به عنوان خبرنگار ایرنا شنیدم، به یاد بازدید چندماه قبل خود از شهر زرند افتادم که وقتی همراه با شهردار و اعضای شورا از چند پروژه بازدید کردیم، هرجا می رفتیم، شهروندانی که از حضور شهردار در سطح شهر مطلع می شدند، نزد وی می آمدند و از آنچه انقلاب آسفالت معابر و دیگر پروژه های شهری می نامیدند، تشکر می کردند و برای همراهی در اجرای پروژه ها اعلام همراهی داشتند؛ اعضای شورا نیز همواره تاکید کرده اند که با نوع مدیریت شهردار کنونی، جلب مشارکت مردم نیز بیشتر و در نتیجه، همراهی آنان نیز بیشتر شده است.

گرچه برخی نخبگان شهر زرند معتقدند طی چندسال گذشته آنقدر عقب ماندگی وجود داشته که تیم مدیریت کنونی شهری هرچقدر همین پروژه های حیاتی و بدیهی مثل آسفالت یا احداث بوستان هم انجام دهد، باز فرصت به رسیدن به پروژه های دیگر مثل اماکن فرهنگی و .... نمی رسد؛ اما همگان اذعان داشتند و دارند که در صورت همراهی مردم، روند توسعه در هر منطقه ای شتاب می گیرد.

واقعیت اینکه وقتی شهروندان هر منطقه ای ببینند مدیران با بضاعت و درآمدهای موجود، نهایت بهره وری را شکل می دهند، یعنی جلو گلوگاه های فساد گرفته شود و در عرصه میدانی کارهای توسعه ای در پیشگاه مردم انجام گیرد، بی شک اعتماد عمومی به مدیران نیز افزایش می یابد و همراهی برای کمک به تحقق توسعه هم افزایش خواهد یافت.

و باید گفت شک نکنید حتما در چندماه یا چندسال اخیر اتفاقاتی افتاده که همراهی و کمک عملیاتی شهروندان برای ساخت محل زیستشان بیشتر شده است؛ اینجا در زرند وقتی پای صحبت اهالی می نشینید می گویند از پیشرفت کارهای مدیریت شهری راضی هستند پس چرا اگر کمکی از دستشان بر می آید دریغ کنند.

اما آنطور که مشخص است شهرداری زرند میزبان کامیون دارانی بود که دعوت شهردار را برای برگزاری نشست هم اندیشی پیرامون مشارکت این کامیون داران در بحث زیرسازی مسیر کمربندی غربی( زرند رفسنجان) در محدوده میدان امام تا پمپ بنزین سیدجعفر، اجابت کردند تا داوطلبانه به کمک شهر بیایند.

این بار کامیون داران برای همکاری در اجرای پروژه شهری کمربندی غربی به صف شدند، ۵۲ هزار مترمکعب حجم عملیات کامیون داران برای اجرای پروژه است و بنا به برخی برآوردها، این پروژه به اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد که اگر قرار بود شهرداری این حجم کار را به شرکت های پیمانکار به مناقصه بگذارد، با الحاق تمام آمار و ارقامی که بر آن مترتب می شود، عددی معادل ۳۵۰ میلیارد ریال برای دولت هزینه داشت و این فقط بحث مالی قضیه است.

مهمتر از همه بحث ها، فرهنگ سازی برای این نوع اقدامات داوطلبانه مردمی است؛ موضوعی که قبلا هم در دیگر نقاط استان مانند شهربابک خبرساز بوده که در ساخت یک راه روستایی با کمک مردم خبری شده بود و این روزها به صورت مویرگی در مناطق مختلف استان کرمان در حال گسترش است و ضرورت دارد ابتدا مدیران و سپس رسانه ها و سایر اقشار به ادامه آن کمک کنند.

فراموش نکنیم در گذشته در برخی نقاط، کمتر شهروندی پیدا می شد که عوارض شهری را با رضایت قلبی بپردازد اما امروزه این مردم نه تنها عوارض را می پردازند که حتی حاضر می شوند علاوه بر آن دستِ یاری رسان خود را به سوی شهرداری زرند دراز کنند و در اجرای پروژه های شهری مشارکت داشته باشند.

در نشستی به منظور ساماندهی فعالیت های داوطلبانه در همراهی با اجرای پروژه های مدیریت شهری زرند که در محل شهرداری برگزار شد علاوه بر معاونان شهردار، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی زرند، رییس پلیس راهور زرند - یزد، رییس اداره راهداری و حمل و نقل، رییس میراث فرهنگی و دبیر جامعه ایمن شهرستان نیز حضور داشتند.

جهادی که تنها در جبهه خلاصه نشد

عباس ایرانمنش رییس شورای اسلامی شهر زرند در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره حماسه سازی های رانندگان ماشین آلات سنگین و بویژه کامیون داران همراه با سایر رزمندگان طی هشت سال دفاع مقدس به عنوان سنگرسازان بی سنگر گفت: جهاد هر زمان به شیوه ای خاص ضرورت پیدا می کند، یک روز مثل دوران دفاع مقدس،جهاد به شیوه فیزیکی و جنگاوری، روزی جهاد در جبهه اقتصادی و امروز هم جهاد به شکل تبیین است.

وی افزود: خوشحالیم که شهردار جهادی با مدیریتِ درخشان خود و همکارانشان بخوبی توانسته در دل مردم جای بگیرند و به همین دلیل مردم هم برای مشارکت در پروژه ها استقبال می کنند و به میدان می آیند.

علی ضیاءالدینی شهردار زرند نیز با قدردانی از پذیرش دعوت از سوی کامیون داران، نکاتی پیرامون اهمیت اجرای باند دوم مسیر میدان امام تا پمپ بنزین سید جعفر بیان کرد و افزود: ما دلایل خاص خودمان را برای توجه کردن به ورودی های شهر و به خصوص این مسیر که به تعبیر رییس جامعه ایمنی این قسمت یکی از سه قتلگاه مردم در شهرستان است، داریم لذا بیش از هر دلیل، نگاه ما افزایش ضریب ایمنی و امنیت شهروندان، مسافران و مجاورانِ این مسیر است که متاسفانه هر از گاهی شاهد سوانح رانندگی و جان باختن عزیزی هستیم.

وی ادامه داد: همچنین بحث زیباسازی معابر ورودی شهر نسبت به سایر مسیرها اهمیت بیشتری دارد چون نمایانگر فرهنگ یک شهر و شهروندان به مسافران و رهگذران است و دلیل بعدی هم زمینه سازی برای ترویجِ فرهنگِ مشارکتی برای ساختن شهری شایسته شهروندان است.

شهردار زرند با اشاره به حجم بالای عملیات اجرایی باند دوم به طول ۶ کیلومتر گفت: اگر بتوانیم از افرادی که تمایل به همکاری در راستای تامین بخشی از هزینه های مربوط به پروژه دارند استمداد بطلبیم، آن وقت بسیاری از مشکلات در این بخش حل می شود، آنچنان که باید قدردان آقای منصوری (از کامیون داران) باشیم که آغازگر اتفاقی خداپسندانه و به نوعی جهادِ راهسازی بوده و بخشی از هزینه شن ریزی این مسیر به طول یکهزار و ۲۰۰ متر را برای شادی روح همسرشان متقبل شدند و به طور قطع به عنوان باقیات و صالحات نزدِ خداوند قبول می شود زیرا همین مشارکت در راهسازی باعث پیشگیری از برخی سوانح رانندگی می شود.

وی همچنین از درخواست شهرداری برای نامگذاری قسمتی از این مسیر به نام کامیون داران خبر داد و افزود: می دانم که شما کامیون داران نیازی به این کار ندارید اما برای ترویج این فرهنگ و ماندگاری نامِ کامیون داران در تاریخ زرند ما چنین خواهیم کرد و می توانیم امیدوار باشیم تا این حرکتِ جهادگونه شما عزیزان، آغازی بر تکرار چنین اتفاقاتی توسط اقشار و صنوف مختلف باشد.

یکی از کامیون داران نیز به نمایندگی از همکارانش خطاب به شهردار زرند گفت: خدمات ارزشمند شما در شهر به خوبی دیده می شود و باعثِ رضایتمندی مردم شده، همین امر سبب شد تا برای تامینِ شن مخلوط برای زیرسازی که طبق اعلام شهرداری به هشت هزار و ۷۰۰ کامیون ۶ مترمکعب و در مجموع ۵۲ هزار متر مکعب خاکریزی شنِ مخلوط دارد، آستین همت بالا بزنیم و هر زمان که اشاره کنید ما اقدام خواهیم کرد.

زرند در فاصله ۷۰ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان قرار گرفته است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید