به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سمینار تخصصی مهار مقاومت میکروبی در صنعت دام طیور و آبزیان به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و شرکت تالی ژن پارس برگزار شد.
مبحث اصلی این سمینار در خصوص مقاومتهای دارویی بویژه آنتی بیوتیکها بود که با حضور مدیران و کارشناسان اداره کل دامپزشکی، شرکت تالی ژن و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موضوعات مطرح و بررسی شد.
سیدرضا موسوی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در این جلسه با اشاره به امضای تفاهمنامه برای حضور خانواده دامپزشکی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: یکی از کارشناسان این اداره کل برای ارائه راهنمایی شرکتهای مرتبط با دام و طیور که خواهان ثبت فعالیتهای دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هستند بصورت دائمی حضور دارد و ما امیدواریم شرایطی فراهم شود که شرکتهای خصوصی برای حضور به عنوان شرکتهای دانش بنیان و تولیدات حضور یابند.
وی گفت: در حال حاضر در مباحث داروسازی تخصصی، نیازمند فعالیتهای علمی و سیاست گذاریهایی هستیم که پاسخگوی شرایط موجود باشد.
وی افزود: مقاومت دارویی، یک جنگ طبیعی بین میکروب و دارو هست اما به دلیل نبود آیندهنگریهای لازم، نسل جدید بیماریها و ... اثربخشی لازم در برنامههای کنترل میکروبها، انگل.ها و ... وجود ندارد.
وی عنوان داشت: از سال ۱۹۹۰، آنتی بیوتیکهای دامی جدید تولید نشده است و الان نیازمند هزینههای بسیار زیادی است چرا که مقاومت های دارویی بسیار افزایش یافته و نسل جدید میکروبها به وجود آمدهاند.
موسوی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به شعار جهانی «یک سلامت» عنوان داشت: راهکار در شعار یک جهان، یک سلامت است تا از تک رویها جلوگیری شود و کلیه عوامل دخیل تجمیع، آسیب شناسی، فرایندها بازنویسی و سیاستگذاریها در کلان حمایت و قانونگذاری شود.
وی گفت: یکی از ضروریات وضعیت موجود، اجرا، نظارت و کنترل بر روی داروهایی است که از رده خارج شده، عدم تولید داروهای با سرسهای ضعیف و مقاوم و عدم خرید و ورود نسل این داروها و حرکت به سمت پژوهش نسلها و منابع جدید برای مبارزه با مقاومتهای آنتی بیوتیکی است.
در این جلسه همچنین کیوان بهشتی مآل، مدیرعامل شرکت تالی ژن پارس اظهار داشت: شرکت دانشبنیان تالی ژن پارس تاکنون در راستای حل مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی موفق به تولید دو محصول هایتِک یعنی عصاره مخمر و باکتریوفاژهای اختصاصی علیه انواع باکتری های پاتوژن شده است.
وی با اشاره به پروژههای تحقیقاتی تالی ژن پارس گفت: فاژتراپی در مبارزه با ماستایتیس به عنوان مشکل عمده در صنعت دامپروری، فاژتراپی در بیماری های دهان و دندان، کنترل بیولوژیک خوردگی در صنایع نفت و کاهش ضایعات کشاورزی از طریق باکتریوفاژها و سایر مشکلات ناشی از رشد و فساد میکروبی تاکنون در حوزه تحقیق و پژوهش توسط این شرکت انجام شده است.
گفتنی است، شرکت دانشبنیان تالی ژن پارس در جهت توسعه علم و فناوری در زمینه علوم نوین زیستی (بیوتکنوژی، میکروبیولوژی، بیولوژی مولکولی، بیوشیمی مهندسی ژنتیک و سایر رشتههای وابسته به علوم زیستی و پزشکی) و با تکیه بر متخصصین و نخبگان دانشگاهی بنیانگذاری شده است. این مجموعه با کمک نیروهای توانمند و مسلط در دانش بیوتکنولوژی اقدام به تأمین، تولید و فرآوری محصولات زیستی، بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی، بیوشیمی، علوم آزمایشگاهی و کلیه فرآوردههای تشخیصی، آزمایشگاهی، صنایع غذایی، شیمیایی و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، مشاوره و مشارکت در زمینه راهاندازی و تجهیز صنایع و مراکز مرتبط و ارائه خدمات تخصصی و آزمایشگاهی، تصویربرداری میکروسکوپی، برگزاری کارگاههای تحقیقاتی تخصصی کرده و به کاربری کردن علوم وابسته زیستی و پزشکی کمک میکند.