به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان؛ پسماند گیلان مسئله اول محیط زیست است، که سالها به عنوان یک معضل اساسی در این استان مطرح شده و همچنان داستانش ادامه دار است.
موسی فکور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه روزانه ۲ هزار و ۲۰۰ تن زباله در استان تولید میشود افزود: از این میزان زباله تولیدی ۶۰۰ تن مربوط به مرکز استان شهر رشت است.
با توجه به اهمیت محیط زیست و ساماندهی پسماند در گیلان رئیس جمهورشهید سید ابراهیم رئیسی در سال ۱۴۰۲ دستور پایان طرح ساماندهی زباله سراوان رشت را صادر و مسئولان را موظف به تکمیل این طرح تا پایان سال ۱۴۰۲ کرده بود، اما این طرح همچنان روی دست مسئولان قرار دارد.
این موضوع در حالی است که اسدالله عباسی استاندار سابق گیلان هم در گفتگوهایش ساماندهی محل زباله سراوان رشت را از اولویت خود در گیلان مطرح میکرد و به مردم قول نرفتن زبالهها به این منطقه تا پایان سال ۱۴۰۱ را میداد.
به رغم قولهای استاندار گیلان این وعده عباسی عملی نشد و همچنان ماشینهای حمل زباله به سراوان میروند.
ناگفته نماند پس از شهادت رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی طرح ساماندهی زباله سراوان پیشرفت چشمگیری نداشته و در حد ۸۰ تا ۸۵ درصد پیشرفت باقی مانده است.
تصفیه خانه شیرابه زباله سراوان هم که سال ۱۳۹۹ افتتاح شده بود پس از مدت کوتاهی فعالیت، دربهای این تصفیه خانه بسته و تعطیل شد.
کش و قوسهای ساماندهی پسماند گیلان که گویا تمامی ندارد در حالی است که موسی فکور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در خصوص زباله سوز در حال ساخت لاکان رشت میگوید: در حال حاضر این سوال بین مسئولان مطرح است آیا ساخت زباله سوز پاسخگوی زبالههای گیلان خواهد بود؟!
حال باید دید قصه پرغصه زبالههای گیلان کی پایان خواهد یافت.