شناسهٔ خبر: 70080146 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رئیس جمهور و هر وزیر، یک دستیار هوش‌ مصنوعی خواهند داشت

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: دستیار هوش مصنوعی برای وزرا و معاونین آن‌ها در حال تدوین است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور در اولین نشست خبری در دولت جدید با اشاره به وضعیت هوش مصنوعی گفت: مزیت اصلی کشور ما نیروی انسانی است که شامل ۳ بخش اصلی اپراتوری، مهندسی و مدیریت می‌شود. در این لایه‌ها طرح‌های مختلفی در دانشگاه‌ها تدوین شده‌اند. بحث دوم بعد داده‌ها است که پارامتر بسیار مهمی محسوب می‌شود.

او افزود: ایران داده‌های زیادی دارد و پلتفرم‌ها و سکو‌های متعددی برای ذخیره‌سازی داده‌ها وجود دارند؛ اما مسئله این جاست که داده‌های موجود به‌ خوبی جمع‌آوری نمی‌شوند و باید راهکار‌هایی برای تسهیل استفاده از آن‌ها ایجاد شود. برای استفاده بهینه از داده‌ها، باید اقداماتی انجام شود و قوانین لازم برای بهره‌برداری از داده‌ها تصویب شوند. یکی از طرح‌ها روی این مسئله متمرکز بوده و شورای عالی فضای مجازی مسئول این کار است. بدون داده، هوش مصنوعی معنا ندارد. قسمت بعدی در طرح جامع هوش مصنوعی سیستم عامل است؛ الگوریتم‌های موجود که می‌توانند یادگیری عمیق ایجاد کنند.

افشین گفت: در این زمینه یکی از دانشگاه‌های کشور را محور قرار دادیم که سیستم عامل ملی هوش مصنوعی را ایجاد کند؛ از مهر کار سکو‌ها و سیستم عامل‌ها آغاز شده که ۶ ماه دیگر نسخه آزمایشی و یک سال بعد نسخه کامل عرضه می‌شود. برای رئیس جمهور و هر وزیر و معاون وزیر، یک دستیار هوش‌ مصنوعی خواهیم داشت. دستیار هوش مصنوعی برای وزرا و معاونین آن‌ها در حال تدوین است و همزمان با هفته پژوهش به دانشگاه‌ها گفته شده که تا ۶ ماه آینده نسخه آموزشی و تا یک سال آینده نسخه اصلی این دستیار در دست رئیس جمهور و وزیران قرار می‌گیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور بیان کرد: این دستیار در همه حوزه‌ها، داده‌ها را کارشناسی می‌کند و به صورت به روز در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت. این یک شروع خوب است به خاطر این که بتوانیم از ابزار‌های هوش مصنوعی در کشور استفاده کنیم. وضعیت ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مهم‌ترین وظیفه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بوده و اعتبار معاونت به شرکت‌های دانش بنیان است. ما سعی کرده‌ایم طبق جلسات مختلف با کارگزاران و معاونین خود ساختار‌ها را اصلاح کنیم؛ اما دلیل بر این نیست که بگوییم قسمت‌های گذشته نقص داشته‌اند و  باید در همه شرایط پویا باشیم. برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان را از دست خواهیم داد؛ چرا که ما محصول شرکت را دانش بنیان می‌کنیم نه خود شرکت را. 

او گفت: سال ۹۰ یک محصول دارای دانش و فناوری بوده و به عنوان دانش‌بنیان عنوان شده است؛ ولی سال ۱۴۰۰ این محصول عادی شده است و از این جهت عنوان دانش‌بنیانی به آن تعلق نخواهد گرفت. تکنولوژی زمانی که دست یک الی ۲ شرکت باشد، تکنولوژی است؛ اما وقتی تعدادی این فناوری را به دست می‌آورند دیگر تکنولوژی محسوب نمی‌شود.