علیرضا عامری، قائم مقام مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص این همایش اظهار کرد: نمونههای اولیه کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت منابع آب نویدبخش آینده روشن این فناوری است. بر اساس گزارش یونسکو پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲ میلیارد نفر در جهان با کمبود مطلق آب مواجه شوند و با افزایش نگرانیها از روند سریع و ناگهانی وقوع خشکسالی و کمآبی، دانشمندان به دنبال شیوههای نوین جهت مدیریت منابع آب هستند که هوش مصنوعی یکی از همین شیوهها است.
وی افزود: اولین قدم در هر پروژه هوش مصنوعی صنعت آب، ایجاد قوانینی در رابطه با نوع دادههای جمعآوری شده است و به طور کلی کیفیت دادهها یکی از مهمترین عوامل ایجاد یک سیستم هوش مصنوعی پویا است. در این زمینه اقدامات شاخصی در شرکت آب منطقهای خراسان رضوی انجام شده که تجهیز چاهها به کنتور اندازهگیری جریان و هوشمندسازی کنتورها، نصب تجهیزات الکترونیکی در محلهای پایش منابع آب و توسعه بستر جمعآوری دادههای منابع آب (سامانه سیماب) از جمله این موارد است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی تصریح کرد: توسعه سامانه محاسبه هوشمند بیلان منابع آب در سطح محدودههای مطالعاتی و حوزههای آبریز و توسعه سامانه رصدخانه تحلیلهای کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی نیز از جمله دیگر تلاشهایی است که در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در شرکت آب منطقهای انجام شده است.
عامری ادامه داد: از جمله کاربردهایی که هوش مصنوعی میتواند در بحث مدیریت منابع آب داشته باشد، میتوان به پیشبینی مناسب و منظم پدیدههای مرتبط با آب با استفاده از الگوریتمهای هوشمند نظیر بارش، تبخیر، رسوب و سیلاب اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بهینهسازی استفاده از آب در کنار تصمیمگیری هوشمند و خودکار با استفاده از الگوریتمهای هوشمند از دیگر مزایای استفاده از هوش مصنوعی است، اضافه کرد: مانیتورینگ و کنترل هوشمند سیستمهای آبی و مدلسازی و شبیهسازی سیستمهای آبی، پیشگیری و مقابله با بحران آب و کمک به تصمیمگیریهای مشارکتی و اثرگذاری بر تغییرات اقلیمی از جمله مزایای استفاده از هوش مصنوعی در زنجیره تامین آب و انرژی میباشد.
انتهای پیام