به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه بودجه 1404 کل کشور، بند ت تبصره 3 در بخش درآمدی لایحه بودجه درباره واردات فرآوردههای نفتی مورد بررسی قرار گرفت.
در بند ت تبصره 3 در بخش درآمدی آمده است:
بهمنظور تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور، به شرکتهای دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود با رعایت اصل پنجاه و سوم (53) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن بهکارگیری راهکارهای بهینهسازی و کاهش مصرف نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفته شده اقدام کنند.
تعدادی از نمایندگان مجلس در این نشست در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 و بند مذکور نسبت به اظهار نظر رئیس جمهور در رسانه ملی پیرامون تاثیر مجلس در افزایش قیمت بنزین واکنش نشان دادند که در ادامه واکنش نمایندگان به این موضوع آورده شده است:
در این جلسه محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 در این باره گفت: دولت موضوعی را در لایحه آورده که ربطی به مجلس ندارد. این اختیار دولت و شرکت نفت است که فرآوردههای نفتی وارد کند و هیچ محدودیتی هم ندارد. ای کاش دولت این بند را در لایحه نمیآورد.
وی افزود: دولت توپ را در زمین مجلس انداخته است که اگر واردات فرآوردههای نفتی را حذف کند بگوید که مجلس این کار را کرده است. این بند میگوید که دولت باید اجازه واردات فرآوردههای نفتی داشته باشد و ما با آن مخالفتی نداریم.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق اضافه کرد: در این بین شاید دغدغه عدهای از نمایندگان این باشد که دولت هر چقدر بخواهد بنزین وارد کند لذا ما ردیف مشخصی در جداول برای واردات بنزین میگذاریم. این ردیف هم مربوط به این است که اگر دولت بخواهد از منابع بودجه عمومی دست به واردات بنزین بزند چون استفاده از منابع شرکت ملی نفت برای واردات جزء اختیارات دولت به شمار میآید.
در ادامه مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس و نماینده اهواز گفت که مجلس با هرگونه افزایش قیمت حاملهای انرژی، بنزین و گازوئیل مخالف است اما دولت میتواند به هر میزان که نیاز دارد بنزین وارد کند.
همچنین علی خزایی نماینده ورامین نیز بیان کرد: مجلس با گران شدن قیمت بنزین مخالف است ولی حاضر است به دولت کمک کند تا هر چقدر ارز برای واردات نیاز داشته باشد، در اختیار دولت قرار دهد.
بنابراین گزارش، علی بابایی کارنامی نماینده ساری در مجلس نیز در تذکری گفت: طبق قانون، بودجه باید شفاف باشد. نباید جلوی واردات بنزین را بگیریم و اگر جلوی آن را بگیریم بنزین گران خواهد شد. بنابراین نباید مردم جامعه را نگران کنیم.
وی گفت: تصویب بودجه باید پیامی مثبت به مردم برساند و مردم و فعالان اقتصادی را نگران نکند. امروز برای اینکه به استاندارد لازم در حکمرانی برسیم نیاز به کار کارشناسی داریم. نباید یک شبه و یک روزه به این برسیم که بنزین را گران کنیم یا نه؟
طبق این گزارش، حمید رسایی نماینده تهران نیز در این جلسه و در قالب تذکری در واکنش به اظهارات پزشکیان خطاب به قالیباف گفت: لازم است از تریبون صحن از شان مجلس و مصوباتش دفاع شود، چرا که شب گذشته رئیس جمهور در مصاحبهای در رسانه ملی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر این که مجلس میگوید گرانی بنزین در بودجه نیامده است و مجلس هم اجازه آن را نمیدهد و به واردات بنزین هم ارز نمیدهند گفت که با این اقدام مجلس بنزین گران میشود.
وی افزود: اجازه واردات بنزین به دولت داده شده و سقف آن نیز برداشته شده است ضمن اینکه مصوبه کمیسیون تلفیق این است که ما جلوی واردات بنزین را نگرفتهایم و مخالف گرانسازی آن هستیم.
نماینده تهران بیان کرد: رئیس جمهور در این برنامه گفت با مردم صادقانه حرف میزنم با این اتفاق بنزین گران میشود، آقای دکتر پزشکیان صادقانه حرف زدن، برای قبل از انتخابات بود که گفتید اجازه گران شدن بنزین را نمیدهم، بنابراین در شرایط کنونی نباید این تصمیم خود را به گردن مجلس بیندازید. چرا که آقای تاجگردون و سایر همکاران بارها طی مصاحبههایی گفتند که این موضوع از اختیارات دولت است.
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه نیز در واکنش به اظهارات شب گذشته رئیس جمهور گفت: متن گزارش کمیسیون تلفیق را خدشهدار نکنید، آقای رئیس جمهور فرمودند چون ارز ندادند پس قیمت بنزین باید بالا برود، وقتی متنی تعارض دارد باید اصلاح شود، در لایحه دولت یک عدد 650 هزار میلیارد تومان برای معاوضه یا تهاتر فراوردههای نفتی و یک 650 هزار میلیارد تومان برای خرید و فروش و تهاتر و معاوضه داخلی پیشنهاد داده شده است. در کمیته انرژی کمیسیون تلفیق یک مجموعه پیشنهاداتی در این زمینه ارائه شد.
وی تصریح کرد: متن کمیته حاوی 10 بند بود که همه آنها به معنای این بود که با مکانیزم اصلاح مصرف به نوعی قیمت بنزین افزایش یافته و واردات ممنوع میشود، این متن در کمیسیون رأی نیاورد، از سوی دیگر در حکم آمده دولت اجازه واردات تا سقف تعیین شده دارد، ضمن اینکه دو عدد تعیین شده در ردیفها باقی است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد: در لایحه دولت همچون سال گذشته تهاتر فرآورده با فرآورده آمده است و دارای یک ظرافتی است که میتوانستیم نفت را بدهیم و بنزین وارد کنیم اما نظر مجلس این است که فرآورده بدهیم و بنزین وارد کنیم بنابراین اختلاف بین مجلس و دولت در این زمینه بود. تنها در کلمه تهاتر نفت با فرآورده است.
رئیس کمیسیون تلفیق اظهار کرد: جای تعجب است که توئیت یک عزیز که گفته است دولت اجازه واردات بنزین ندارد، دیده میشود اما مصاحبه آقای زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس مشاهده نمیشود که در آن تاکید شده مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالف است. این صحیح نیست که یک مصاحبه رئیس جمهور در بازار آشفتگی ایجاد کند.
بنابراین گزارش، محمدرضا احمدی سنگر نیز تاکید کرد: ما نباید اجازه دهیم شأن مجلس زیر سوال برود ضمن اینکه باید با تمام وجود از حقوق ملت دفاع کنیم، اینکه در رسانه ملی فردی بگوید به قانون عمل نمیکند قابل قبول نیست چرا که دولت موظف به اجرای قوانین است.
وی افزود: مجلس تنها نباید قوانین را تصویب کند بدون اینکه نظارتی بر اجرای قوانین آنها وجود داشته باشد بنابراین نباید اجازه دهیم برخی با اینگونه اظهار نظرها مجلس را زیر سوال ببرند. ضمن اینکه ما مسئولیت افزایش قیمت بنزین را نمیپذیریم.
بر اساس این گزارش، محمدباقر قالیباف پس از اظهارات نمایندگان در این باره گفت: پیش از این دولت این کار را انجام میداد، الان هم انجام میدهد و دولت اجازه فروش و تهاتر تمام منابع حاصل از فروش صادرات، تهاتر، معاوضه فرآوردههای نفتی، فروش داخلی فرآوردههای نفتی اصلی، گاز طبیعی از جمله خوراک و سوخت را دارد و هیچ محدودیتی در این موضوعات نیست.
وی تاکید کرد: من گفتم از بند (الف) برنامه پنجم دولت میتوانست قیمت بنزین را به نرخ فوب خلیج فارس ببرد، الان هم آن قانون برقرار است و ربطی هم به مجلس ندارد، بنابراین خواهش میکنم این بحث را ادامه ندهید، چرا که این قانون است.
رئیس مجلس در پایان بیان کرد: یک کسی، یک توئیتی زده است، آنجا براساس توئیت بحث میکنند اما بر اساس این همه قوانین بحث نمی کنند، ما در حاشیه نرویم و دوستان این بحث را رها کنند.
انتهای پیام/
∎