شناسهٔ خبر: 70076703 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کرملین: در حال فراهم کردن مقدمات سفر پزشکیان به روسیه هستیم

سخنگوی کاخ کرملین با گفتن این که ایران و روسیه قصد ندارند امضای توافق جامع شراکت راهبردی خود را به تعویق بیندازند، جزئیاتی را درباره سفر آتی رئیس‌جمهور ایران به روسیه اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، امروز (سه‌شنبه) گفت که روسیه و ایران قصد ندارند امضای توافق جامع شراکت راهبردی را به تعویق بیندازند.

خبرگزاری نووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که پسکوف بیان کرد: طرفین واقعا قصد ندارند امضای این توافق را به تعویق بیندازند.

او افزود که مقدمات سفر رئیس‌جهور ایران به روسیه در حال فراهم شدن است اما هنوز بر سر تاریخ دقیق آن تفاهمی صورت نگرفته است.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، ۱۰ آبان، در دومین کنفرانس بین‌المللی مینسک درباره امنیت اوراسیا گفت که این توافقنامه به‌روز شده بین روسیه و ایران در آینده نزدیک با تمرکز بر مسائل دفاعی آماده امضا خواهد شد.

به گفته او، توافقنامه شراکت راهبردی همه‌جانبه بین دو کشور یکی از عوامل تقویت روابط روسیه و ایران و «به نفع صلح و امنیت در سطح منطقه‌ای و جهانی» است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز ۲۳ اکتبر، در جریان نشست بریکس در کازان، در دیدار با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران، از امضای قریب‌الوقوع این معاهده خبر داد.

علاوه بر این، «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه پیشتر گفته بود که این سند در سفر جداگانه رئیس‌جمهور ایران به روسیه امضا خواهد شد.

ایران و روسیه در سال ۲۰۰۱ میلادی یک قرارداد استراتژیک ۲۰ ساله امضا کرده بودند که در سال ۲۰۲۰ به صورت خودکار به مدت پنج سال دیگر تمدید شد. ۲ طرف همچنین در سال ۲۰۲۰ توافق کردند که سند جدیدی را تنظیم کنند که جایگزین سند قبلی شود.

ایران و روسیه در مورد این توافقنامه استراتژیک تاکنون جزئیاتی ارائه نکرده‌اند. به گفته روسیه، توافقنامه‌ای که در سال ۲۰۰۱ بین دو طرف به امضا رسید، همکاری‌هایی در زمینه "صنعت و فناوری، پروژه‌های امنیتی، انرژی، استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی و ساخت نیروگاه‌های اتمی" را شامل می‌شد.

جنگ اوکراین

پسکوف همچنین گفت که کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین تاثیری بر تحولات در میدان نخواهد داشت.

اظهارات پسکوف در پی این مطرح می‌شو که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد آمریکا ۷۲۵ میلیون دلار کمک‌های نظامی اضافی به اوکراین ارائه می‌کند که شامل مین‌های زمینی ضدنفر است.

پسکوف در این باره گفت: تمامی این‌ها و دیگر کسانی که کمک می‌کنند، نمی‌توانند روند تحولات را تغییر داده و تاثیری بر رخ‌دادهای خط مقدم داشته باشند.

عضویت کامل اوکراین در ناتو

سخنگوی کرملین همچنین گفت که عضویت کامل اوکراین در ناتو به دلیل تهدیدآمیز بودن آن برای روسیه غیرقابل قبول خواهد بود.

او در این باره بیان کرد: این،‌ مطلقا، خلاف دیدگاه ما مبنی بر تفکیک‌ناپذیری امنیت است و از این گذشته،‌ امنیت یک کشور نباید به بهای امنیت کشوری دیگر تامین شود. این قانونی تغییرناپذیر در روابط بین‌الملل است که راهنمای ما است. بنابراین، چنین تصمیمی برای ما غیرقابل قبول است، چراکه ما را تهدید می‌کند. این موضوع دلایل اصلی رخدادهای فعلی را ریشه‌کن نمی‌کند.

انتهای پیام