شناسهٔ خبر: 70076095 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران:

برای کمبود آب در تهران باید یک فکر جدی کرد

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به این‌که پساب بهداشتی در اختیار شهرداری قرار نمی‌گیرد، گفت: وزارت بهداشت و وزارت نیرو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند؛ چرا که سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ حبیب کاشانی در دویست‌و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به روز جهانی معلولان اظهار کرد: نباید این روز را تبریک بگوییم و باید گرامیداشت آن را مدنظر داشته باشیم و مردم را برای مناسب سازی حرکت آن‌ها و اشتغال آن‌ها آگاه کنیم. باید گوشه‌ای از توانایی‌های معلولان نمایش داده شود و کمترین کار این است که صدا و سیما با همکاری سازمان بهزیستی اقدامات آن‌ها را به تصویر کشد. مسئولان سازمان بهزیستی تلاش کنند و یک برنامه برای آگاه سازی مردم ترتیب دهند.

بیشتر بخوانید:

شناسایی ۶ منطقه پرخطر فرو ریزش در تهران

وی درباره ریزش برگ‌های درختان در سطح شهر و بحث نظافت آن‌ گفت: اخیرا برگ‌های درختان نه تنها جمع نمی‌شود بلکه پاک‌بان‌ها آن را درون جوی آب هدایت می‌کنند. اگر این جمع نشود باعث گرفتگی انهار می‌شود و از چیزی که قابلیت استفاده دارد، محروم می‌شویم.

در ادامه مهدی پیرهادی - رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود گفت: موضوع کمبود آب در تهران مساله بسیار مهمی است و متاسفانه میانگین بارش در سطح تهران کاهش و به کمتر از ۲۹۱ میلیمتر رسیده است که این یک هشدار جدی است و برای موضوع آب باید یک فکر جدی کرد. باید برای هوشمندسازی به منظور جلوگیری از هدررفت آب اقدام کنیم. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان بودجه در این خصوص تصویب شده که اهتمام به این مساله را نشان می‌دهد. اقدامات لازم در شهرداری تهران و سازمان بوستان‌ها حال انجام است اما هنوز در برخی از موارد عقب هستیم و نباید با تاخیر مواجه شویم.

وی ادامه داد: در جریان‌های کوهستان‌های مشرف به شهر تهران ۱۳۴ میلیون متر مکعب آب در اختیار داریم که می‌توانیم بخشی از آن را برای آبیاری‌ها ذخیره سازی و استفاده کنیم. قنات‌ها و چشمه‌ها ۲۷ میلیون متر مکعب، روان آب‌ها ۶۶ میلیون متر مکعب، منابع آب‌های زیر زمینی ۵۵۸ میلیون متر مکعب، جریان‌های انتقالی از سطح‌های پنج‌گانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب و پساب‌های خروجی ۷۸۴ میلیون متر مکعب است که این پساب قابل توجه است.

وی همچنین گفت: اگر تغذیه‌های مصنوعی آبخوان‌ها توسط وزارت نیرو صورت نگیرد دچار فرونشست خواهیم شد. از آقای چمران درخواست دارم درباره بحث فرونشست و تغذیه‌های مصنوعی اقدامات لازم را صورت دهیم تا جلوی فاجعه‌ای گرفته شود که در آینده ممکن است رخ دهد.

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران اضافه کرد: به خاطر حفر چاه‌های عمیقی که در شهر و اطراف تهران زده شده از میزان برداشت آب در فضای سبز ۲۴ میلیون متر مکعب کاسته شده است؛ یعنی درختان ۲۴ میلیون متر مکعب آب کمتر دریافت می‌کنند و این در صورتی است که بهینه مصرف ما برای فضای سبز شهر تهران باید ۲۲۵ میلیون متر مکعب باشد. حداقل نیاز کلی ۱۸۵ میلیون متر مکعب است اما نهایتا ۱۵۶ میلیون متر مکعب از آب استفاده می‌کنیم. وقتی آب کمتر مصرف می‌شود با بحران مواجه می‌شویم و برخی درختان آفت می‌گیرند.

وی ادامه داد: انصافا بودجه خوبی اختصاص پیدا کرده اما کاری نیست که بشود در یک شب این مساله حل شود. پساب در اختیار شهرداری از استانداری استفاده می‌کنند که استاندارد پساب شهری نیست. وزارت بهداشت و وزارت نیرو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند که این پسابی که در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد باید پساب بهداشتی با استاندارد لازم را داشته باشد. این موضوع به سلامت مردم ربط دارد و امیدوارم پیگیری لازم صورت بگیرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: