شناسهٔ خبر: 70076015 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

۲۵ درصد ایرانی‌ها اختلالات روانی دارند! | روزنو

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه برای پیشگیری از اختلالات خلقی می‌بایست اقدامات جدی انجام داد، خاطرنشان کرد: عوامل متعددی مانند مسائل اجتماعی و فرهنگی می‌توانند در پیشگیری از اختلالات خلقی نقش‌آفرینی کنند.

صاحب‌خبر -
روزنو :

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت رصد و پایش اختلالات روان اظهار کرد: نتایج آخرین مطالعاتی که در ارتباط با اختلالات‌ روان و سلامت روان انجام شده، بیانگر این است که میزان اختلالات روان‌پزشکی حدود ۲۵ درصد است.

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: غربالگری زودهنگام و تشخیص موارد ابتلا راهکار اصلی وزارت بهداشت برای پیشگیری از اختلالات روان به حساب می‌آید و پس از تشخیص، موضوع درمان مطرح می‌شود که به روش‌های مختلف قابل ارائه است.  

 به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شالبافان سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت رصد و پایش اختلالات روان اظهار کرد: نتایج آخرین مطالعاتی که در ارتباط با اختلالات‌ روان و سلامت روان انجام شده، بیانگر این است که میزان اختلالات روان‌پزشکی حدود ۲۵ درصد است.

وی افزود: «اختلالات خلقی»، شایع‌ترین اختلالات روان در میان ایرانی‌ها به حساب می‌آید که «افسردگی» و «اختلالات اضطرابی» در راس آن قرار دارند. پیشگیری از اختلالات خلقی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ چرا که مولفه‌های بسیاری در شیوع این اختلالات نقش دارد و بسیاری از این مؤلفه‌ها در اختیار وزارت بهداشت نیست.

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه برای پیشگیری از اختلالات خلقی می‌بایست اقدامات جدی انجام داد، خاطرنشان کرد: عوامل متعددی مانند مسائل اجتماعی و فرهنگی می‌توانند در پیشگیری از اختلالات خلقی نقش‌آفرینی کنند.
اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام

شالبافان درباره راهکار اصلی وزارت بهداشت برای پیشگیری از اختلالات روان گفت: غربالگری زودهنگام و تشخیص موارد ابتلا، راهکار اصلی وزارت بهداشت برای پیشگیری از اختلالات روان به حساب می‌آید. پس از تشخیص اختلالات روان، موضوع درمان مطرح می‌شود که به روش‌های مختلف قابل ارائه است.
درمان دارویی و غیر دارویی

وی ادامه داد: درمان می‌تواند به روش «دارویی» و «غیردارویی» ارائه شود؛ درمان‌های دارویی بر اساس شرایط بیمار، تشخیص و شدت بیماری با یکدیگر متفاوت هستند. درمان اختلالات روان در سیستم سلامت روان در شبکه‌های بهداشتی ارائه می‌شود.

این روانپزشک گفت: «مراکز جامع سلامت» و «مراکز سلامت روانی اجتماعی» موسوم به «سراج» نسبت به ارائه خدمات اقدام می‌کنند. در حال حاضر، ۱۰۶ مرکز سراج در سراسر کشور فعال است که خدمات تخصصی را ارائه می‌دهند.
وضعیت اسکیزوفرنی در ایران

شالبافان درباره وضعیت بیماری اسکیزوفرنی در کشور نیز توضیح داد: بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در تمام دنیا حضور دارند و شیوع این بیماری در سطح جهان حدود یک درصد گزارش شده است. مطالعات انجام شده در ارتباط با اسکیزوفرنی در کشور بیانگر این است که شیوع این بیماری، اندکی از میانگین جهانی کمتر است.

وی با بیان اینکه مبتلایان به اسکیزوفرنی به حمایت‌های گوناگونی نیاز دارند، تصریح کرد: به طور حتم، بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به حمایت دارویی، توانبخشی و اجتماعی نیاز دارند.
نگاه ویژه کشورهای جهان به اسکیزوفرنی

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره دیدگاه کشورهای مختلف به بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی گفت: کشورهای جهان به بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نگاه ویژه‌ای دارند. ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان به بیماران اسکیزوفرنی نگاه ویژه دارد؛ به نحوی که بسیاری از داروهای مورد نیاز این بیماران مورد حمایت ویژه وزارت بهداشت است.

این روانپزشک اظهار کرد: بسیاری از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به بستری‌شدن در مراکز درمانی نیاز دارند. اولویت و رویکرد وزارت بهداشت در ارتباط با بیماران اسکیزوفرنی این است که این بیماران «بدون نیاز به بستری مجدد» یا «با کمترین میزان بستری‌شدن در مراکز درمانی» با حمایت خانواده و جامعه به زندگی عادی بازگردند. ‌

برچسب‌ها: