شناسهٔ خبر: 70075945 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سلامتی و بارداری/ ۵

نکات تغذیه‌ای سه‌ ماهه دوم و سوم بارداری

سه‌ماهه دوم امن‌ترین دوره برای مادر و جنین است که مشکل جدی برای هر دو وجود ندارد و سه ماهه سوم بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا در این سه ماهه جنین در حال رشد و وزن‌گیری است.

صاحب‌خبر -

نکات تغذیه‌ای سه‌ماهه دوم و سوم باردارینقطه آغازین هر انسان از دوره جنینی او آغاز می‌شود و اگر این دوران اصولی سپری شود در دوره کودکی، نوجوانی و بزرگسالی از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود و جامعه نیز شهروندان سالم‌تری خواهد داشت.

بنابراین دوران بارداری مهم‌ترین زمان‌‌ زندگی مادر و جنین در طول حیاتشان است که اعمال، رفتار و تغذیه مادر در این دوره مهم، هم برای خود او و هم برای جنین بسیار تأثیرگذار است. این دوره به‌قدری مهم است که حتی پیش از آغاز بارداری هم نیازمند مقدمات ویژه‌ای است که باید نسبت به آن توجه کرد تا این دوران با آرامش و بدون خطر طی شود.

ایکنا برای توجه به موضوع مهم بارداری در گفت‌وگو با فاطمه گلشاهی، متخصص زنان و فلوشیپ طب مادر و جنین، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در چند قسمت به نکات مهم پزشکی و تغذیه‌ای پیش از بارداری، حین بارداری و پس از بارداری پرداخته است که در ادامه قسمت پنجم با موضوع « نکات سه‌ماهه دوم و سوم بارداری» را می‌خوانید.

سه‌ ماهه دوم امن‌ترین دوره برای مادر و جنین است که مشکل جدی برای هر دو وجود ندارد. در این دوره مثل افراد غیر باردار توصیه می‌شود که رژیم غذایی سالم، پر از سبزیجات و میوه‌جات وجود داشته باشد، البته مصرف میوه‌های شیرین برای افرادی دیابتی باید با محدودیت باشد و اینگونه نباشد که بی‌رویه مصرف شود. 

لزوم استفاده از آجیل

روزانه بین 5 تا 10 دانه از انواع و اقسام آجیل‌ها استفاده شود؛ به دلیل سطح بالای چربی مصرف بیشتر از این مقدار توصیه نمی‌شود. در این دوران شام سبک خورده شود و نان، برنج، ماکارونی، کمتر مصرف شود و بیشتر از پروتئین‌ها مانند سینه مرغ، ماست، حبوبات در وعده‌های غذایی استفاده شود. 

نکات سه‌ماهه دوم و سوم بارداری

پرهیز از فست‌فود و غذاهای رستورانی

همچنین مصرف فست‌فود، غذاهای سرخ شده مخصوصاً غذاهای بیرون و رستورانی اصلاً توصیه نمی‌شود؛ زیرا مسمومیت‌های دوران حاملگی می‌تواند بسیار شدید و برای جنین خطرساز باشد. در این دوران حتماً باید از روغن‌های ایمن استفاده شود. توصیه می‌کنیم که رژیم غذایی مادران کم‌نمک و کم‌شکر باشد تا احتمال مسمومیت بارداری در حداقل باشد.

نکات سه‌ماهه دوم و سوم بارداری

سه ماه سوم بارداری

سه ماهه سوم بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا در این سه ماهه جنین در حال رشد و وزن‌گیری است. رژیم مادر در این سه ماهه باید به گونه‌ای باشد که مادر افزایش وزن چندانی نداشته باشد اما به هیچ وجه اجازه کاهش وزن هم ندارد به همین دلیل اگر مادر درگیر دیابت باشد برای کنترل قند به او رژیم غذایی داده می‌شود؛ البته در این دوره حتماً توصیه می‌شود که اجازه نداری وزن خود را کم کنی و باید وزن خود را ثابت نگه داری و افزایش وزنت نسبت به معمول دوران بارداری کمتر باشد. بافت چربی جنین در سه‌ ماهه سوم افزایش پیدا می‌کند و وزن جنین از 28 هفتگی افزایش می‌یابد و روز به روز بیشتر می‌شود. 

انتهای پیام