شناسهٔ خبر: 70075139 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اعتراض گوترش به اوضاع هولناک و فاجعه‌بار غزه

در بحبوحه تداوم جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه برای چهارصد و بیست و چهارمین روز، دبیرکل سازمان ملل وضعیت نوار غزه را «هولناک و فاجعه‌بار» توصیف کرد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در جریان سخنرانی خود در کنفرانس وزارتی قاهره برای کمک‌های انسانی به غزه، هشدار داد شرایطی که فلسطینیان در نوار غزه با آن مواجه هستند ممکن است به «خطرناک‌ترین جنایت‌ها در عرصه بین‌المللی» ارتقاء یابد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، گوترش با بیان اینکه وضعیت نوار غزه «هولناک و فاجعه‌بار» است، از جامعه جهانی درخواست کرد تا پایه‌هایی برای صلح پایدار و همیشگی در غزه و در سراسر منطقه غرب آسیا ایجاد کند.

وی در ادامه افزود، سوء تغذیه گسترش یافته، قحطی قریب الوقوع است و در همین حال، سیستم بهداشت و درمان فروپاشیده است.

دبیرکل سازمان ملل همچنین اظهار کرد، غزه در حال حاضر بیشترین تعداد کودکان قطع عضو در جهان را دارد و بسیاری از آنها دست و پای خود را از دست داده‌اند و حتی بدون بیهوشی تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند.

آنتونیو گوترش همچنین اعمال محدودیت‌های شدید و سختگیرانه در ارسال کمک‌ها را به باد انتقاد گرفت و گفت که محاصره غزه بحرانی مربوط به مسائل لجستیکی نیست بلکه بحران مربوط به اراده سیاسی و احترام به اصول اساسی قوانین بین‌المللی و قوانین بشردوستانه است.

نهادهای امدادرسان بین‌المللی بارها نگرانی خود را در مورد وضعیت انسانی در غزه ابراز و اعلام کردند که تعداد کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه که در حال حاضر وارد نوار غزه می‌شود، به پایین‌ترین سطح خود از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر رسیده است.

پیشتر آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تأکید کرد که تمامی تلاش‌های این آژانس برای ارسال کمک‌ها به شمال نوار غزه در بازه زمانی ۶ اکتبر تا ۲۵ نوامبر با محدودیت و مانع‌تراشی‌های متعدد مواجه شده است.

گوترش در این خصوص خاطرنشان کرد، آنروا یک راه نجات غیر قابل جایگزین برای میلیون‌ها فلسطینی است و اگر این آژانس مجبور به تعطیلی شود، رژیم صهیونیستی مسئول یافتن جایگزینی برای ارائه خدمات حیاتی است.

در همین راستا، فیلیپ لازارینی، کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در جریان سخنرانی خود در کنفرانس قاهره گفت این نهاد همچنان ستون اصلی پاسخگویی به نیازهای انسانی در غزه است.

وی خواستار استناد بر یک «چارچوب سیاسی و حقوقی بین‌المللی قدرتمند» برای اطمینان از ورود کمک‌ها به غزه شد و افزود: بدون این اقدام، کارکنان در زمینه امور بشردوستانه، هر چقدر هم که سطح فداکاری و شجاعت آنها بالا باشد، نمی‌توانند زنده بمانند و کمک‌رسانی کنند.

در همین رابطه، دفتر رسانه‌ای دولتی فلسطین در غزه از آنروا خواست تا از تصمیم خود برای تعلیق ورود کمک‌ها از طریق گذرگاه «کرم ابوسالم» صرف نظر کند.

این نهاد اعلام کرد، این یک تصمیم «ناگهانی و غافلگیرکننده» محسوب می‌شود و اشغالگران صهیونیست مسؤول کامل پیامدهای آن هستند.

این دفتر همچنین خواستار افزایش تعداد کاروان‌های کمک‌رسانی‌ها به غزه در سایه تداوم سیاست گرسنگی دادن شد که رژیم صهیونیستی از آن به عنوان «سلاح جنگی علیه غیرنظامیان» استفاده می‌کند.

دفتر رسانه‌ای دولتی فلسطین در غزه همچنین اعلام کرد رژیم صهیونیستی با گروهک‌های مسلح که به صورت غیرقانونی و غیراخلاقی اقدام به سرقت کمک‌های بشردوستانه کرده‌اند، هماهنگ است تا این کمک‌ها به مردم فلسطین نرسند.

پیشتر لازرارینی در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: پس از سرقت کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه توسط گروه‌های مسلح، ما ارسال کمک‌ها از طریق گذرگاه «کرم ابوسالم»، گذرگاه اصلی کمک‌های بشردوستانه به غزه را متوقف کردیم.

وی در ادامه افزود، عملیات بشردوستانه در غزه به دلیل تداوم محاصره مداوم، نبود امنیت و مانع‌تراشی‌های مقامات رژیم صهیونیستی غیرممکن شده است. مسؤولیت حفاظت از امدادگران و کارکنان در زمینه کمک‌های بشردوستانه بر دوش رژیم صهیونیستی به عنوان یک نیروی اشغالگر است.

از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۲۴ روز می‌گذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بی‌آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می‌دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین‌المللی اعلام کرد هیچ خانه‌ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه می‌دهد و حدود ۵۰ روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.

در همین راستا، سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده می‌کند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، تل‌آویو میلیاردها دلار تجهیزات نظامی مختلف از آمریکا دریافت کرده است. براساس اعلام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، این تجهیزات شامل ناوگان جدید جنگنده‌های اف-۳۵، تانک، موتور خودروهای زرهی، خودروهای جنگی و هزاران تُن تجهیزات نظامی دیگر می‌شود.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر سال گذشته تاکنون به ۴۴ هزار و ۴۶۶ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۰۵ هزار و ۳۵۸ نفر افزایش یافته است.