شناسهٔ خبر: 70074849 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد:

۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح‌های اولویت‌دار حوزه سلامت یزد نیاز است + فیلم

یزد- ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه تعیین تکلیف طرح‌های بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی از برنامه‌های این دانشگاه است گفت: برای تکمیل ۱۱ طرح نیمه تمام اولویت دار حوزه بهداشت و درمان ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دکتر "محمود نوری شادکام" روز سه‌شنبه در جریان بازدید از دفتر ایرنا یزد با بیان اینکه در دوره جدید این دانشگاه ، علاوه بر شرح وظایف ، برای هفت حوزه زیر مجموعه آن یک برنامه اختصاصی براساس یکسری شاخص ها ترسیم و ابلاغ شده است افزود: در حوزه معاونت توسعه این دانشگاه ، هیچ طرح جدیدی به جز موارد ضروری در حوزه بهداشت و درمان استان تا تعیین تکلیف طرح‌های نیمه تمام آغاز نمی شود؛ اکنون استان با کمبود تخت رادیوتراپی ، شیمی درمانی و آی سی یو روبروست که در این موارد در صورتی که خیری کمک کند استقبال می کنیم زیرا از نیازهای اساسی این بخش درمان است.

وی تعداد طرح های نیمه تمام حوزه بهداشت و درمان استان را ۸۸ مورد بیان و اظهار کرد: پیشرفت این طرح ها متفاوت و بین ۲۰ تا ۹۸ درصد است.

نوری شادکام تصریح کرد: از مجموع طرحهای نیمه تمام ، ۱۱ طرح بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که از جمله این طرح ها بیمارستان حضرت زینب (س) اشکذر ، کلینیک حباب بیمارستان افشار، طرح توسعه بیمارستان خاتم ، طرح توسعه بیمارستان بافق ، توسعه بخش اطفال و اورژانس اطفال بیمارستان شهید صدوقی است که در اولویت تکمیل قرار دارند.

وی اضافه کرد: در صورت تامین اعتبار، طرح های یاد شده تا شهریورماه سال آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرند و بقیه آنها با توجه به اولویت‌ها پیگیری می شود.

نوری شادکام، رسیدگی به وضعیت رفاهی کارمندان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی را از دیگر برنامه های حوزه معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی بیان کرد و افزود: در این زمینه کمیته ای طراحی و برنامه ریزی شده که تا جایی که امکان دارد حمایت رفاهی از پرسنل صورت گیرد.

تعیین تکلیف بیماران اورژانس در کمتر از ۶ ساعت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به سیاست طراحی شده در حوزه معاونت درمان دانشگاه گفت: تعیین تکلیف بیماران در اورژانس مراکز درمانی ۶ ساعت مشخص شده است یعنی اینکه بیمار ظرف این مدت مرخص و یا در بیمارستان بستری شود تا چرخش بیماران از اورژانس به بخش‌های بیمارستانی، بهبود یابد.

وی اضافه کرد: همچنین سعی و تلاش بر این است که مشاوره‌های اورژانسی هم ظرف ۲ ساعت و غیر اورژانسی نیز به مدت هشت ساعت تعیین تکلیف شوند.

نوری شادکام با اشاره به اهمیت ارتقاء کمیت و کیفیت در حوزه درمان اظهار کرد: در هفته گذشته پنج پیوند مهم شامل دست ، کبد ، کلیه ، قلب و مغز و استخوان در استان با موفقیت انجام شد که نشان از این است که در مرز علم قرار داریم .

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ارتقاء علوم نوین و حرکت به سمت هوش مصنوعی را از دیگر برنامه های حوزه درمان بیان کرد.

افزایش جذب دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف

نوری شادکام به برنامه های حوزه معاونت آموزشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در این حوزه چند هدف مهم در دستور کار قرار دارد؛ هدف نخست اینکه جایگاه دانشگاه در بین دانشگاه های علوم پزشکی داخلی و جهان بهبود و در رتبه بندی بین المللی به جایگاه خوبی دست یابد.

۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح‌های اولویت‌دار حوزه سلامت یزد نیاز است + فیلم

وی ورود به عرصه بین الملل با جذب دانشجو از کشورهای مختلف را از دیگر اهداف این حوزه برشمرد و افزود: برنامه داریم تعداد دانشجویان خارجی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی از ۱۳۰ دانشجو ظرف چهار سال آینده به ۵۰۰ نفر برسد.

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به برنامه‌های طراحی شده در حوزه معاونت پژوهشی هم گریزی زد و گفت: در بحث پژوهش باید دانشگاه از نسل سوم به نسل چهارم ارتقاء پیدا کند و به سمت تولید فرآورده های صنعتی و پزشکی و تقویت علم و فناوری حرکت کنیم .

نوری شادکام ، حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناورانه و تولیدات آنها را از جمله برنامه‌های حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بیان کرد .

حمایت از تشکل‌های دانشجویی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: حمایت از تشکل های دانشجویی ، کانون های صنفی ، نشریات دانشجویی از برنامه های حوزه معاونت دانشجویی است با این هدف که دانشجویان تک بعدی تربیت نشوند ،بلکه در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی ورود کنند تا در آینده افرادی کارآمد وارد جامعه شوند.

وی اضافه کرد: هیچ دانشجو یا استادی به خاطر نقطه نظرات ، تفکرات ،پیشنهادات و انتقادش به کمیته انضباطی و مراجع قضایی معرفی نمی شود بلکه اجازه می دهیم که حرفشان را بزنند ، اگر انتقاد یا پیشنهادی هم دارند، ارائه کنند و در محیط مناسبی رشد کنند.

اجازه نمی‌دهیم امنیت غذایی مردم به مخاطره بیفتد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در زمینه برنامه‌های بخش معاونت غذا و دارو هم گفت: تمام تلاش ما بر این متمرکز خواهد شد که غذای سالم در اختیار مردم قرار گیرد و تحت هیچ شرایطی نمی پذیریم با هر عنوان و توجیهی، غدای ناسالم و غیر استاندارد به دست مردم برسد.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه تحت هیچ شرایطی کوتاه نخواهیم آمد زیرا سلامت و امنیت غذایی شهروندان مهم است، غذایی که در اختیار مردم قرار می گیرد، باید غذایی باشد که اثر سوء بر سلامتی انسان نداشته باشد و شهروندان با اطمینان خاطر مصرف کنند.

نوری شادکام ادامه داد: در حوزه دارو هم سعی و تلاش بر این است که تمام داروهای مورد نیاز در بخش سرپایی و بیمارستانی تامین و با کمبودی مواجه نشویم.

آمادگی استان برای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به سیاست ابلاغی به معاونت بهداشتی این دانشگاه گفت: در این بخش، دانشگاه، این آمادگی را دارد با تامین زیر ساخت‌ها و نیروی انسانی کافی با استفاده از بخش خصوصی طرح «پزشک خانواده و نظام ارجاع» را اجرا کند.

۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح‌های اولویت‌دار حوزه سلامت یزد نیاز است + فیلم

وی افزود: همچنین با فعال کردن شورای امنیت غذایی و سلامت قرار بر این است به موضوع بار بیماری‌ها توجه ویژه شود و اختصاص منابع ، رصد بر اساس بار بیماری ها تخصیص یابد و هربیماری که بار بیشتری هم به لحاظ کمی و کیفی بر جامعه تحمیل کند، باید بیشتر مد نطر قرار گیرد تا کنترل شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار کرد: علاوه بر ماموریت های یاد شده به حوزه های زیر مجموعه دانشگاه ،یکسری ماموریت های کلی هم برای همه حوزه ها تعریف شده و به صورت مرتب رصد می‌شود که شامل تکریم ارباب رجوع ، وقت گذاری مدیران و مسوولان ، پاکدستی و صیانت از بیت المال ، تشکیل کمیته بهبود و ارتقاء فرایندها و کمیته افزایش درآمد و کاهش هزینه است.

وی تصریح کرد: منظور از کمیته افزایش درآمد و کاهش هزینه ها این نیست که باری برای مردم تحمیل شود بلکه با بهبود کیفیت کار و ارتقا فرایندها، هزینه کاهش و درآمد افزایش یابد.

وی در ادامه ضمن قدردانی از ایرنا مرکز یزد در انعکاس اخبار حوزه بهداشت و درمان گفت: این رسانه با اطلاع رسانی مناسب و به موقع به دانشگاه کمک شایانی کرده است ؛ همچنین خبرنگاران این رسانه برای ارتقا سلامت و رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان تلاش کرده و می کنند که امیدواریم این تعامل و ارتباط همچنان ادامه داشته باشد.

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد دارای ۱۲ هزار و ۲۰۰ نفر کارمند، ۶ هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو و ۵۴۰ نفر عضو هیات علمی است.

۱۴ بیمارستان دانشگاهی، ۹۱ مرکز خدمات جامع سلامت، ۹۳ پایگاه سلامت، ۱۷۵ خانه بهداشت، ۱۱ دانشکده، ۳۲ مرکز تحقیقاتی و ۲ پژوهشکده در استان یزد فعالیت دارند.