به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، حمید ملانوری شمسی ظهر سهشنبه در آیین اختتامیه هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر استان همدان اظهار کرد: تحقق رشد و توسعه و پیشرفت بر اساس یک برنامه درست انجام میشود و هر کسی که در هر موضوعی کار میکند باید برنامه محور پیش برود زیرا اساس یک برنامه مفید و موثر هم یک اطلاعات دقیق و بهروز است.
وی با بیان اینکه اطلاعات خوب است که پایه و اساس یک برنامه خوب است و بر اساس یک پژوهش و تحقیق خوب بدست میآید گفت: اگر گاهی در جایی نتیجه نمیگیریم و رضایتمندی در جامعه مخاطب نمیبینیم حاصل این است که اقدامات ما در رویه بدون برنامه و پژوهش است و علمی نیستند.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه برنامه محوری یک اصل مهم است اما باید از اطلاعات دقیق و درست و شفاف استفاده کنیم عنوان کرد: پژوهش بر اساس یک سوال اساسی شروع میشود، امروز سوالات فراوانی در ذهن جامعه ما وجود دارد و بنابراین همین ابهامات و سوالات باید با برنامه پیش رود.
وی با اشاره به اینکه در دنیای توسعه و پیشرفت حرکتهای برنامه محور و اصولی و علمی میتواند ما را جلو ببرد گفت: امروز این مسابقه پرشتاب که در قلههای کشور وجود دارد میتواند حل مسائل را پیش ببرد.
ملانوری خاطرنشان کرد: امروز باید با تکیه به دانش و علم پیش رفت و ارتباط تنگاتنگی باید با مراکز علمی و تحقیقاتی برای حل مسائل و مشکلات به وجود آید.
وی با تاکید بر اینکه امروز پاشنه آشیل ما استفاده درست از منابع و قرار دادن مسائل در مسیر حل این موضوعات است گفت: ما دغدغههایی در حل مشکلات اجتماعی داریم و حل اینها رفتار علمی نیاز دارد که باید پژوهش صورت گیرد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: در ابتدای هر پژوهش باید شناخت دقیق از داشتهها انجام شود و دوم معرفی صحیح و دقیق آنهاست که ایجاد ارتباط در کنار شناخت آنها نیز اثرگذار است.
وی تصریح کرد: امروز به طور طبیعی در دانشگاههای ما رسالههای دانشجویی انجام میشود اما اینکه چقدر اینها در مسیر نیازهای ماست و چقدر در حل مشکلات استفاده میشود، مورد بحث است.
استاندار همدان تاکید کرد: تمام اسناد بالادستی و برنامههای ما در مسیر توسعه و پیشرفت است و همه تاکید بر دانش محور شدن و دانش بنیان شدن فعالیتهای ما دارد و تاکید رهبری نیز چنین است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: کسانی که بتوانند خدمتی به بشریت کنند و درد و رنج مردم را بکاهند، همان خلیفهالله هستند.
بهروز کارخانهای با بیان اینکه داشتن دانش همان فناوری است و اگر اینها را کنار هم بگذاریم جامع و کامل میشود افزود: بشریت از زمانی که ایجاد شده است، به دنبال این بودند که رفع مشکل کنند و توسعه نیز از دل پژوهش بیرون میآید که دانشگاه علوم پزشکی هم دنبال حل مسائل و مشکلات است تا پژوهشها مسئله محور و محصول محور و اثرگذار باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما باید به گونهای عمل کنیم که انسانها دغدغه زندگی نداشته باشند گفت: در این دانشگاه ۲۰ اولویت پژوهشی در زمینههای مختلف احصا شده که رشد جمعیت، بیماریهای قلب و عروق، سرطان، حوادث جادهای، بهداشت آب و غذا و دیابت از جمله آنهاست.
کارخانهای با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی ۴ پژوهشکده و ۳۰ مرکز تحقیقات جانمایی شده است گفت: بیش از هزار طرح و پایاننامه در این دانشگاه ارائه شده که مشکلگشا است.
وی با تاکید بر اینکه از پژوهش است که میتوان فرهنگ و انسانیت را به نمایش گذاشت عنوان کرد: در جامعهای هستیم که با پژوهشهای انجام شده انسان به وجد میآید.
در پایان از دکتر سید حبیبالله موسویبهار برای دریافت نشان طبی بوعلیسینا از کشور تاجیکستان تقدیر شد.
همچنین از برگزیدگان بخشهای مختلف پژوهشی هفته پژوهش تجلیل شد.
∎