شناسهٔ خبر: 70073061 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

چرا سوریه محور مقاومت ندارد؟ | ضعف عجیب سیستم دفاعی

نگاهی به تحولات سوریه که بسیاری آن را پیش‌بینی‌پذیر می‌دانستند حاکی از آن است که ضعف سیستم دفاعی این کشور محسوس است.

صاحب‌خبر -

به گزاذرش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، ایستادگی حزب‌الله لبنان در برابر ارتش تا بن دندان مسلح صهیونیست سبب تحمیل آتش بس به طرف مقابل شد.
بلافاصله بعد از اینکه اسرائیل سعی کرد با این آتش بس فشارها را از خود بردارد، سوریه محل تهاجم گروه‌های تروریستی تحریرالشام و جبهه النصره که از مرزهای ترکیه و ادلب به سمت حلب یورش برده‌اند و توسط آمریکا تجهیز شده‌اند، قرار گرفت.

نگاهی به تحولات سوریه که بسیاری آن را پیش‌بینی‌پذیر می‌دانستند حاکی از آن است که ضعف سیستم دفاعی این کشور محسوس است. پس از آن که هفت سال پیش داعش عراق و سوریه را محل تاخت و تازهای خود قرار داد، در عراق گروه‌های مقاومت شکل گرفت که «حشدالشعبی» از جمله مهمترین این گروه‌هاست که ضامن امنیت این کشور شده‌اند و این اقدام به بومی‌سازی امنیت در این کشور که عمق ثبات را در آن گسترش و تقویت می‌کند، انجامید.

همین امر هم سبب شده که عراق تا امروز در برابر تروریست‌ها تا حدود زیادی ایمن شود. حتی خبری منتشر شده بود که تروریست‌های تحریر الشام طی پیامی عنوان کرده بودند که با عراق کاری ندارند. هر چند باید گفت که پدیده تروریسم در این منطقه به عنوان یک علف هرز هر آن امکان رشد دارد اما شکل گیری محور مقاومت که در گذشته در برابر تروریسم داعش ایستادگی و آن را شکست‌داد در این حیطه بسیار راهگشاست.

سوریه در این حوزه به پاشنه آشیلی برای آسیب‌پذیری کشورهای منطقه تبدیل شده است و ارتش این کشور به تنهایی یارای نبرد مداوم با تروریست و دسیسه‌های کشورهای غربی را ندارد و مساعدت کشورهای دیگر چون روسیه نیز نمی‌تواند امنیت راهبردی و عمیقی برای این کشور ایجاد کند.
در اثنای جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان نیز اسرائیل سعی کرد از سوریه به محور مقاومت ضربه وارد کند و امروز نیز بسیاری از ناظران بین‌المللی از نقشه چندجانبه آمریکا و اسرائیل برای گسترش تروریسم در سوریه سخن می‌گویند.

کارشناسان تحولات و اتفاقات چند روز اخیر در سوریه همزمان با اعلام آتش‌بس در جنوب لبنان را یک اقدام هماهنگ بین برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی (به‌عنوان کارفرما) عنوان می‌کنند که با هدف ممانعت از بازیابی مقاومت در دوره آتش‌بس و ایجاد یک جبهه‌ی جدید درگیری (مشغول سازی) و اخلال در خط ارتباطی سوریه به لبنان توصیف می‌کنند.

اگرچه بعد از شکل‌گیری داعش گروه‌های نیابتی محور مقاومت در سوریه برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) شکل گرفت اما این کشور نیازمند یک نیروی قدرتمند مقاوم و بومی شده است.
روزنامه اسرائیلی " اسراییل هایوم" در سال ۱۴۰۱ در گزارشی نوشت اسرائیل از تغییر ترکیب جمعیتی سوریه پس از جنگ داخلی و افزایش جمعیت شیعه این کشور که می‌تواند همچون لبنان تهدیدی علیه اسرائیل باشد، نگران است. در این گزارش ذکر شده که اسرائیل سعی می‌کند از شکل گیری محور مقاومت در سوریه جلوگیری کند.

این گزارش به بخش‌هایی از مناطق شیعه‌نشین سوریه اشاره و عنوان می‌کند: «بسیاری از مسلمانان شیعه در سوریه در بخش جنوبی این کشور زندگی می‌کنند که شامل بلندی‌های جولان سوریه در مرز با اسراییل می‌شود. روستاهای "قرفه" و"سیده زینب" محل زندگی جوامع بزرگ شیعی با جمعیت‌های هزاران نفری است.»

با این حال محور مقاومت تضمینی برای امنیت کشورهای منطقه خصوصا در برابر اسرائیل است. محور مقاومت یا جبهه مقاومت عنوانی است برای اشاره به یک ائتلاف منطقه‌ای، شامل نیروهای دولتی و غیردولتی عمدتاً شیعه که در کشورهای ایران، سوریه، عراق، لبنان، یمن و فلسطین فعالیت می‌کنند. اهداف محور مقاومت را مبارزه با اشغالگری اسرائیل و دفاع از آزادی فلسطین، مقابله با نفوذ غرب به‌ویژه آمریکا در منطقه غرب آسیا، مبارزه با دولت‌های استبدادی و جلوگیری از اقدامات گروه‌های تکفیری تروریستی مانند داعش دانسته‌اند.

برچسب‌ها: