به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این نشست با اشاره به اینکه مسئولیت مسائل اجتماعی جامعه به بهزیستی سپرده شده است ، گفت: این سازمان دستگاهی اجتماعی است که بر مبنای هم افزایی و همکاری با سازمان های مختلف به ویژه دستگاه قضایی، به نتایج خوبی در مسیر حمایت از جامعه هدف دست یافته است.
علیرضا وحیدزاده افزود: همواره آماده اجرای کارهای مشارکتی در راستای حمایت همه جانبه از جامعه هدف سازمان بهزیستی هستیم.
وی اذعان داشت : در بحث آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از آن اقدامات خوبی صورت پذیرفته و قضات دادگستری همکاری خوبی را با بهزیستی داشته اند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه اطلس معلولیت استان تهیه شده است ، گفت : الان ما میدانیم که در هر نقطه از استان چه معلولیتی و به چه علتی فراوانی دارد و راهکار تخصصی جلوگیری از آن چیست اما تقاضا داریم همه دستگاه ها به کمک بهزیستی بیایند تا بتوانیم تا حد امکان از تولد افراد دارای معلولیت جلوگیری کنیم.
وی همچنین خواستار پیگیری احیای قانون اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج در جهت پیشگیری از تولد نوزادان دارای معلولیت شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در این نشست ضمن گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت گفت: کمک و خدمات رسانی سازمان بهزیستی به افراد دارای معلولیت شایسته تقدیر است و بدون شک اجر و پاداش خداوندی را به دنبال دارد.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی ضمن بیان این مطلب که کمک به معلولان وظیفه شخصی، شرعی و سازمانی ماست، افزود: در بسیاری از موارد، کمک های موردی به معلولان انجام می شود اما در قالب این تفاهم نامه خدمات قضایی موردنیاز به شکلی منسجم به این افراد ارائه می شود.
وی ارائه مشاوره های قضایی، معاضدت قضایی و تسریع در روند رسیدگی به پرونده ها را از جمله اهداف این تفاهم نامه برشمرد و ادامه داد:در مواردی ممکن است فرد یا افرادی بخواهند از افراد دارای معلولیت سوء استفاده کرده و حقوق آنها را نادیده بگیرند که دستگاه قضایی از باب مدعی العموم به این موارد رسیدگی می کند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ضمن تاکید بر این مطلب که در دستگاه قضایی برای خود مسئولیت مضاعفی را در قبال افراد معلول احساس می کنیم تا حقی از این افراد ضایع نشود، اظهارداشت: معتقد هستیم که باید از تمامی ظرفیت ها برای احقاق حقوق معلولان استفاده کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی به اهمیت پیشگیری از تولد نوزادان معلول نیز تاکید کرد و گفت: نباید اجازه داد که افراد دارای معلولیت از مادر متولد شوند و در این رابطه باید به آزمایشات پیش از ازدواج توجه بیشتری صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به این مطلب که بخشی از این معلولیت ها به دلیل ازدواج های فامیلی است، تاکیدکرد: انجام اقدامات فرهنگی به ویژه در مناطق دارای فقر فرهنگی و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: سازمان بهزیستی باید بر مبنای نظارت و پیگیری مستمر زمینه ای را فراهم آورد که از تولد فرزندان دارای معلولیت جلوگیری شود زیرا از یک سو امکانات برای تحت پوشش قرار دادن تمامی این افراد کم است و از سوی دیگر مشکلات ناشی از این محدودیت، برای یک فرد تا پایان عمر او باقی می ماند.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی همچنین از اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در راستای تدوین این تفاهم نامه تقدیر کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در این نشست گفت: هم افزایی و تعامل مشترک بین بخشی طرفین در راستای اجرای دستورالعمل نحوه حمایت از حقوق اشخاص دارای معلولیت و سالمند در فرایند دادرسی و نهادینه نمودن تفکر بهره گیری از ظرفیت خدمات عمومی رایگان به عنوان یکی از مجازات های جایگزین حبس و نیل جامعه هدف در راستای تبدیل شدن آنها به عنوان سرمایه های اجتماعی از جمله اهداف این تفاهم نامه به شمار می رود.