شناسهٔ خبر: 70069733 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

جرائم سایبری در خراسان جنوبی ۳۱ درصد افزایش یافت

بیرجند- رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به افزایش ۳۱ درصد جرائم سایبری در خراسان جنوبی در هشت ماه سال جاری، ترفند کلاهبرداران برای خالی کردن حساب مردم را بیان کرد.

صاحب‌خبر -

سرهنگ قدرت الوانی در گفت‌و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما در خراسان جنوبی تقریباً با پنج جرم در فضای سایبری مواجه هستیم.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: این جرایم شامل کلاهبرداری‌های اینترنتی با ۴۶ درصد جرایم، برداشت اینترنتی از حساب‌های بانکی افراد با ۳۳ درصد از کل جرایم، هتک حیثیت و نشر اکاذیب با ۱۲ درصد و جرایم علیه صحت و تمامیت داده‌ها ۴ درصد و مزاحمت اینترنتی نیز دو درصد از مجموع جرایم پلیس فتای استان را شامل می‌شود.

رشد ۳۱ درصدی جرایم سایبری

الوانی ادامه داد: ما در هشت ماهه سال جاری رشد و فزونی ۳۱ درصدی جرایم را داشتیم و در مجموع ۸۱ درصد جرایم سطح خراسان جنوبی در فضای سایبر را جرایم اقتصادی تشکیل می‌دهد.

وی گفت: اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که وقتی مجرمان را شناسایی می‌کنیم بیشتر آنان از استان‌های دیگر چون تهران، مازندران و … هستند و در واقع قربانیان هم استانی‌های خراسان جنوبی هستند که باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی اظهار کرد: در این پرونده‌ها بیشتر عدم اطلاع و آگاهی هم استانی‌ها مشهود است.

خبری از کالا نیست!

الوانی با اشاره به اینکه در حوزه کلاهبرداری‌های اینترنتی بیشتر ترفند کلاهبرداران انتشار آگهی فروش کالاها در بستر سایت‌هایی چون شیپور و دیوار است، بیان کرد: کلاهبرداران، آگهی در مورد فروش کالایی زده و قیمت بسیار پایین نسبت به قیمت بازار برای آن در نظر می‌گیرند.

وی ادامه‌داد: شهروند ما با توجه به این قیمت پایین ترغیب به خرید شده و بعد از اینکه درخواست بیعانه از او می‌شود به راحتی پرداخت می‌کند ولی بعد خبری از کالاها نیست.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: به عنوان مثال در یک مورد فرد ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون بیعانه برای خرید یک ماشین که با قیمت پایین‌تر از بازار آگهی شده بود، داده است ولی بعد از اینکه این مبلغ را واریز کرده دیگر نه خبری از ماشین مد نظر بوده و نه فردی که آگاهی داده بوده است.

الوانی ادامه داد: هم استانی ما باید این نکته را مدنظر قرار دهد که آدرس درگاه بانکی حقیقی با https آغاز می‌شود.

خالی کردن حساب مردم با پیامک جعلی ابلاغ قضائی

وی با اشاره به اینکه نوع دیگری از کلاهبرداری‌ها ارسال پیامک‌هایی با عنوان ابلاغ قضائی است، گفت: در این مورد هم استانی ما مضطرب شده و وارد لینک می‌شود و بعد از او درخواست واریز مبلغ بسیار ناچیزی برای مشاهده ابلاغیه می‌شود.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: شهروند هم شماره کارت بانکی و … خود را وارد کرده و مبلغ را واریز می‌کند و بعد متوجه می‌شود که حسابی او خالی شده است.

الوانی اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشته باشند که پیامک‌های ابلاغیه قوه قضائیه هیچ وقت از سر شماره تلفن همراه معمولی ارسال نمی‌شود بلکه با سر شماره‌ای است که از حروف لاتین تشکیل شده است.

وی بیان کرد: همچنین در این موارد در پیامک دادگستری و قوه قضائیه هیچ وقت لینکی ارسال نمی‌شود بلکه به از او درخواست می‌شود که برای مشاهده ابلاغیه به سامانه ثنای خود مراجعه کند.

چند ترفند کلاهبرداران سایبری

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی یادآور شد: ترفندهای دیگر شامل ترفند ثبت نام جاماندگان سهام عدالت، ثبت نام مسکن ملی، ثبت نام وام فرزندآوری، ثبت نام وام با بهره پایین و پرداخت از یارانه‌ها و … است که شهروندان باید به موارد توجه داشته باشند.

الوانی گفت: مورد دیگر جرایم فضای مجازی بحث انتشار عکس‌های خصوصی افراد است که در این مورد ارتباطات نامتعارفی بین افراد در فضای مجازی صورت می‌گیرد و عکس‌هایی (عموماً عکس‌های خصوصی) رد و بدل می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از مدتی نیز رابطه آنها به هم می‌خورد و یکی از این دو نفر فرد دیگر را تهدید به انتشار عکس‌های خصوصی او می‌کند و با این اقدام از او اخاذی می‌کند که در این مورد بیشتر قربانیان بانوان هستند.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: از همه دختران و بانوان هم استانی درخواست می‌کنیم در فضایی که هیچ شناختی از فرد مقابل ندارند، عکس‌های خود را منتشر نکنند تا برای آنان مشکلاتی به وجود نیاید.