جوان آنلاین: در مناطقی که یک یا چند نفر مسئولیت برنامهریزی و هدایت کارها را در دست میگیرند، امور به نحو احسن پیش میرود و بسیاری از جوانان و دیگر اقشار هم با آنها همراه میشوند. مثل حجتالاسلام سوری، یکی از روحانیونی که بعد از لرستان به ایلام رفت و توانست با طرح و برنامههایی که داشت، دست به کارهای بزرگی بزند. او معتقد است با همراهی مردم و حضور خیرین هر کاری شدنی است.
مناطقی که اسیر معضلات و دردهای اجتماعی هستند، برای پرورش نوجوانان بسیار خطرناک هستند. اما نمیتوان این نقاط را رها کرد و با بیتوجهی وضعشان را بدتر کنیم.
حضور در مناطق آسیبپذیر و اجرای برنامههای متنوعی که باب میل نوجوانان و جوانان هستند، مثل آب روی آتش است.
با اجرای این برنامهها حتماً والدین و خیرین هم وارد میدان میشوند و آنجاست که کارها سرعت بیشتری گرفته و شیرینی نتایج آن را همه میچشند.
حجت الاسلاممهدی سوری، یکی از روحانیون فعال در ایلام علاوه بر فعالیتهای مذهبی در روستاهای استان به بحث کاهش آسیبهای اجتماعی نیز ورود کرده است.
به گفته خودش، موضوع ساماندهی آسیبهای اجتماعی بهعنوان عاملی که میتواند نظم عمومی جامعه را به هم بزند، از موضوعات مهم و اولویتدار به شمار میآید که باید مورد توجه عموم مردم قرار بگیرد.
این جهادگر فعال میگوید: «روحانیون و طلاب هم یکی از اقشار جامعه هستند که به واسطه مرجع بودن برای مردم میتوانند در کاهش آسیبهای اجتماعی نقش مهمی را ایفا کرده و آموزههای دینی را تبیین کنند.»
حجت الاسلام سوری ادامه میدهد: «بنده نیز به عنوان عضوی از جامعه بزرگ طلاب و روحانیون کشور فعالیت خود را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده و حدوداً پس از پنج سال فعالیت در لرستان، همراه همسر و سه فرزند خود راهی ایلام شدم. الان نزدیک به هشت سال است در این منطقه ساکن هستم و در این مدت تلاش کردم در راستای انجام وظایفم یعنی تبیین دین اسلام، پیگیری مشکلات مردمی، تشکیل گروههای جهادی، کاهش آسیبهای اجتماعی و موارد دیگر قدم بردارم.»
وی با تأکید بر اینکه مصرف مشروبات الکلی در برخی نقاط به یک معضل تبدیل شده است، میگوید: «در برخی نقاط که برای خدماترسانی میروم، متأسفانه افرادی را میدیدم که در زمینه ساخت مشروبات الکلی فعالیت داشتند، یقیناً تولید و مصرف مشروبات الکلی نه تنها در قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود، بلکه در شرع نیز به علت اینکه فرد از حالت طبیعی خود خارج شده یک گناه بزرگ به شمار میرود.»
این روحانی جهادگر ادامه میدهد: «در این راستا توانستیم با آشنا کردن جوانان به معایب مشروبات الکلی، گفتگو و شنیدن حرف دل آنان بسیاری از جوانان را از مصرف این نوع نوشیدنیها منصرف کرده و به سمت کسب و کارهای حلال از جمله کشاورزی، دامداری و حضور در مدارس سوق دهیم.»
حجتالاسلام سوری، توضیح میدهد: «تشکیل گروه جهادی به نام سربازان قائم، خرید وسایل گرمایشی و سرمایشی، تهیه دارو و مواد غذایی، پخت غذا و توزیع آن در بین نیازمندان در ایام و مناسبتهای مختلف، ایجاد صلح در بین مردم و بخشیدن بیش از ۷۰۰میلیون دیه، با کمک شورای دهیاری و بزرگان، مراقبت از بیماران، برگزاری کلاس احکام و قرآن، اهدای کارت هدیه به حافظان قرآن، آسفالت جاده بین روستاها، ساخت خانه عالم برای روستاییان و راه اندازی دستگاه عابربانک از اقداماتی است که در زمینه رفع مشکلات مردمی و کمک به نیازمندان با کمک نیرویهای جهادی، خیرین و مشارکتهای مردمی لحاظ کردهایم.»
وی تصریح میکند: «هم اکنون در شرایطی هستیم که نیاز به پررنگتر شدن نقش طلاب و روحانیون در جامعه احساس میشود زیرا آنها میتوانند با برقراری ارتباط معنوی با آحاد مردم، شهروندان را از نقشههای شوم دشمنان آگاه کنند و در راستای آرمانهای کشور و نظام گام بردارند، از این رو باید از ظرفیتهای دینی برای حل مشکلات عمومی به نحو احسن استفاده کرد.»
عزم روحانی جهادی برای کاهش آسیبهای اجتماعی
تشکیل گروه جهادی سربازان قائم، خرید وسایل گرمایشی و سرمایشی، تهیه دارو و مواد غذایی، پخت غذا و توزیع آن در بین نیازمندان در ایام و مناسبتهای مختلف و ایجاد صلح در بین مردم و بخشیدن بیش از ۷۰۰میلیون دیه، با کمک شورای دهیاری و بزرگان بخشی از اقدامات جهادی در روستاهای ایلام است
صاحبخبر -
∎