شناسهٔ خبر: 70066758 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس قوه قضائیه در نشست مشترک با مجلس:

قانونی که وضع شده باید ابلاغ و اجرا شود

قالیباف: به هیچ عنوان رویکرد قوا و دستگاه‌های مختلف نباید در خصوص حجاب متفاوت باشد و اگر کسی بخواهد با سوءاستفاده از این موضوع دوقطبی‌های کاذب درست کند، به این معنا است که خیر دینی و سیاسی کشور را نمی‌خواهند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه می‌گوید عفاف و حجاب امروز بدون تردید به وضعی که اکنون در برخی خیابان‌ها دیده می‌شود به هیچ وجه و با هیچ منطقی درست نیست. قانونی وضع شده که باید ابلاغ و اجرا شود. رئیس مجلس شورای اسلامی هم در مقام دفاع از این قانون تأکید کرد دوقطبی‌های کاذب در حوزه حجاب نه خیر دینی دارد و نه خیر سیاسی. 
مجلس شورای اسلامی روز گذشته میزبان رئیس و اعضای شورای عالی قوه قضائیه بود. در این نشست مشترک که به انگیزه روز مجلس برگزار شد، تلاش برای همفکری قوا در مسیر حل مشکلات مردم، مقابله با توطئه‌های ریز و درشت دشمن، رفع ناترازی‌ها، ضرورت اجرای قانون از جمله قانون حجاب و عفاف و فصل‌الخطاب بودن قانون برای همه دستگاه‌ها، محور سخنان رئیس قوه قضائیه بود. 
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، غلامحسین محسنی اژه‌ای در این نشست، به دشمنی‌های دشمن طی چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: ایران اسلامی با داشتن دشمن‌های ریز و درشت در طول حدود ۴۶ سال در مقابل همه آنها ایستاده و از این به بعد نیز خواهد ایستاد و یقیناً وعده الهی حق است و پیروزی از آن جمهوری اسلامی، جریان مقاومت و هر جریانی که در مقابل استبداد و ظلم می‌ایستد، خواهد بود و جریان مقاومت پیروز می‌شود. 

 دشمن درپی عصبانی کردن مردم است
رئیس قوه قضائیه خالی کردن دل مردم را یکی از ترفند‌های دشمن در شرایط کنونی عنوان کرد و در این زمینه تصریح کرد: یکی از ترفند‌های دشمن امروز این است که دل مردم را خالی کند و در میان آنها و صفوف مسلمانان، مؤمنان و رزمندگان و مجاهدین جدایی ایجاد کند، یکی از طرح‌ها، برنامه‌ها و راهبرد‌های دشمن این است که در داخل مسائل را به وجود بیاورد و اگر قصد داشته باشد از خارج مسئله‌ای را ایجاد کند امید او به بروز مسائل داخلی است. امروز نقشه دشمن کمرنگ کردن ارزش‌های انقلاب اسلامی، احکام مشخص اسلام و ارزش‌های دینی در افکار عمومی است و آرام آرام آن را ترویج کند. ما برای شناخت دقیق دشمن نقشه‌ها و عوامل او و کسانی که برای ما راهبرد دو ساله تعیین کرده‌اند و گفته‌اند با صبر و حوصله و بدون اعلام علنی برای فروپاشی جمهوری اسلامی یک تیم قوی آموزش دیده و مجهز درست کرده‌اند تا با استفاده از عصبانی کردن مردم به واسطه نارضایتی‌ها و احیانا نقاط ضعف و کمبود‌هایی که وجود دارد مردم را تهییج کنند کار دشواری داریم. 

 چشمداشت به بیگانه شکست خورده است
محسنی اژه‌ای رفع مشکلات کشور را در گرو همکاری و همفکری قوا عنوان کرد و در این زمینه گفت: امروز راهی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، تشخیص اولویت‌ها و پیدا کردن راه حل مناسب برای رفع مشکلات نداریم. چاره‌ای جز این نداریم که برای خنثی کردن همه نقشه‌های دشمن از جمله تحریم‌های ظالمانه و استفاده بهینه و بهتر از ظرفیت‌های داخلی دست به دست یکدیگر دهیم. راهی جز این نداریم که به داشته‌های داخلی، ظرفیت‌ها، استعدادها، نیرو‌ها و منابع خدادادی خود تکیه کنیم، با این داشته‌ها مشکلات کشور و مسائل مردم را باید حل کنیم، نه تنها در طول بیش از ۴۰ سال تجربه کرده ایم که چشم داشتن به بیگانگان و دشمن برای باز کردن گره‌های کشور شکست خورده است، امروز باید همه دست به دست یکدیگر دهیم تا با کمک خدا و مردم مجاهد و مسلمان، انقلابی و با توانایی‌های داخلی مشکلات کشور را حل کنیم این موضوع نیازمند همفکری، وفاق و همکاری بیشتر است. او در همین زمینه با تقبیح پرداختن به مسائل فرعی به جای مسائل فردی تأکید کرد: امروز نمی‌توانیم و اجازه نداریم با این مقدار فرصتی که در پیش داریم با این همه دشمنی‌هایی که در مقابل ما است مسائل اصلی کشور را زمین بگذاریم و به مسائل فرعی یا به مسائل دست چندم بپردازیم و اختلاف پیدا کنیم و مسائل اصلی کشور زمین بماند، ما چنین اجازه و حقی نداریم. امامین انقلاب به ما این را آموختند. اسلام به ما این را آموخته، عقل به ما این را حکم می‌کند. 
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه امروز یکی از مسائل مهم کشور مسئله اقتصاد و معیشت مردم است، تصریح کرد: امروز مسئله اقتصاد و معیشت مردم و گرفتاری برخی دهک‌های پایین مسئله بسیار مهمی است، چطور می‌توانیم آن را حل کنیم؟ امروز ناترازی در بخش‌های مختلف مشخص می‌شود، اگر مقصر آن را بگوییم آیا مسئله حل می‌شود؟ اشکالی ندارد برای آسیب‌شناسی به گذشته برگردیم و ببینیم چه کرده‌ایم و نواقص خود را رفع کنیم و تکرار نکنیم، اما اینکه بخواهیم مقصر را معرفی کنیم و تقصیر را به گردن دیگری بیندازیم مشکل حل نمی‌شود. 
رئیس عدلیه سپس به موضوع قانون عفاف و حجاب و ضرورت تمکین همه دستگاه به این قانون اشاره کرد و با بیان اینکه وضعیت امروز عفاف و حجاب با هیچ منطقی به هیچ وجه قابل قبول نبوده و درست نیست، تأکید کرد: «باید برای آن فکری داشته باشیم، قانونی در این خصوص وضع شده که باید ابلاغ و سپس اجرایی شود. اگر کم و کاستی هم دارد خود نمایندگان می‌توانند آن را اصلاح کنند، اگر در بخشی از قانون نیازمند تفسیری هستیم، مجلس تفسیر کند، اما به این نکته توجه کرده و مسائل امنیتی و اجتماعی را مهم بشماریم. یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات و خودکامگی‌ها و مشکلاتی که دشمن ایجاد می‌کند بگیرد این است را ه همه باید قانون‌مدار باشیم. قانون باید فصل‌الخطاب باشد، بله قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرایی داشته باشد و در زمان وضع قانون هر مقدار تلاش کنیم که قانون متناسب، دقیق و با قابلیت اجرا تدوین شود، جا دارد. اما وقتی قانونی وضع شد همه باید پایبند به قانون باشیم. ممکن است در مجلس برخی به آن قانون رأی نداده باشند، اما وقتی تبدیل به قانون شد، آن فرد هم ملتزم به قانون است. قوه قضائیه و اجرایی ممکن است ایرادی به قانون وارد بداند، اما وقتی قانون ابلاغ و لازم‌الاجرا شد همه باید به آن التزام داشته باشیم. اگر همه ما به ویژه کارگزاران نظام و همه مردم ملاک و معیار را قانون قرار دهیم بسیاری از اختلافات ایجاد نمی‌شود و نارضایتی‌ها یا ایجاد نشده یا می‌توان سریع‌تر رفع کرد.»


 دوقطبی‌سازی‌ها نه خیر دینی و نه خیر سیاسی
رئیس مجلس شورای اسلامی هم طی سخنانی در این نشست با اشاره به موضوع حجاب، آن را مسئله‌ای شرعی و قانونی دانست و افزود: به هیچ عنوان رویکرد قوا و دستگاه‌های مختلف نباید در خصوص حجاب متفاوت باشد و اگر کسی بخواهد با سوءاستفاده از این موضوع دوقطبی‌های کاذب درست کند، به این معنا است که خیر دینی و سیاسی کشور را نمی‌خواهند. 
دکتر محمدباقر قالیباف با اشاره به موضوع حجاب، آن را مسئله‌ای شرعی و قانونی دانست و افزود: به هیچ عنوان رویکرد قوا و دستگاه‌های مختلف نباید در خصوص حجاب متفاوت باشد و اگر کسی بخواهد با سوءاستفاده از این موضوع دوقطبی‌های کاذب درست کند، به این معنا است که خیر دینی و سیاسی کشور را نمی‌خواهند و فقط می‌خواهند سوءاستفاده‌ای کرده و بروند در حالی که این موضوع شرعی و قانونی بوده و به عنوان موضوعی اجتماعی، فرهنگی و هویتی نیاز به خلاقیت، درایت و توجه دارد و هرگز نباید اجازه دهیم دشمن بر این بستر‌ها موج سواری و ایجاد اختلاف کند. 

 چتر حمایتی برای مدیران امین و قوی اقتصادی باز شود
قالیباف در ادامه با بیان اینکه بخشی از مشکلات اقتصادی به امنیت سرمایه و بخشی از آن به مدیران اقتصادی باز می‌گردد، عنوان کرد: بار‌ها گفته ام که متأسفانه شجاعت را از مدیران گرفته‌ایم. ما در عین حال که باید با متخلف و مجرم به صورت قاطعانه، اما عادلانه و بدون تسامح برخورد کنیم، باید از مدیرانی که امین و قوی بوده پشتیبانی کرده و چتر حمایتی برای فعالیت آنها داشته باشیم. امروز اکثر مدیران تمایل دارند در فضایی آرام فعالیت کنند، چون کسی از کار نکرده سؤال نمی‌کند که بخشی از ناکارآمدی‌ها از همینجاست، اما همه باید برای کار‌هایی که می‌کنند جواب بدهند البته قطعاً باید جواب بدهند، اما باید به مدیران شجاعت داد. دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه گاهی مبارزه با فساد را با تعریف پروژه، سیاسی و کشور را دچار مشکل می‌کنیم، یادآور شد: آنهایی که به دنبال مبارزه واقعی با فساد اقتصادی هستند نباید فساد سیاسی کنند، اما گاهی فساد اقتصادی ایجاد می‌کنند تا همان پروژه‌ای برای فساد سیاسی آنها شود. مجلس قانون حمایت از افشارگران فساد را برای همین به تصویب رساند که در مرحله اجرا قرار دارد و باید به اجرای آن کمک کنیم. این قانون برای مبارزه با مفسدان اقتصادی که به صورت نفوذی عمل می‌کنند، بسیار مهم است؛ قانون مدیریت تعارض منافع نیز در کنار آن از بروز فساد پیشگیری می‌کند. 

 با فیلترینگ به روش فعلی مخالفم
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به ضرورت تأمین امنیت روانی جامعه به ویژه در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و گفت: حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه دنیا وجود دارد و باید اتفاق بیفتد. من در جریان نشست خبری اخیر خیلی روشن به بیان مواضع خود پرداختم که با فیلترینگی که در حال حاضر انجام می‌شود، مخالف هستم که روش غلطی است. اما آنچه در این حوزه واجب است، حکمرانی در فضای مجازی است که امروز عدم وجود این نوع حکمرانی هم امنیت روانی جامعه را گرفته، هم کسب و کار اقتصادی را بر هم زده، هم تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده و هم دیدیم که دشمن در سال ۱۴۰۱ از همین طریق سوءاستفاده امنیتی کرده، لذا این موضوعات بسیار مهم بوده و نشان می‌دهد که هر سه قوه باید به آن بپردازیم.