به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سید«عباس عراقچی» وزیر امور خارجه امشب (دوشنبه) ۱۲ آذرماه پس از پایان سفر به سوریه و ترکیه در گفتوگویی تلویزیونی از مشهد اعلام کرد که پیام ایران پشتیبانی و حمایت قاطع و کامل از دولت، رئیس جمهور و ارتش و مردم سوریه است.
رئیس دستگاه دیپلماسی در تشریح اهداف سفرش به دمشق و آنکارا عنوان کرد: سفر من به دمشق و آنکارا برای رایزنی در خصوص تحولات اخیر در سوریه و تهاجم تروریستی به شهرهای سوریه از جمله حلب و مشورت با دوستان در سوریه و مقامات ترکیه انجام شد.
وزیر خارجه بیان کرد: در سوریه بحثهای مفصلی را با بشار اسد رئیس جمهور سوریه داشتم و گفتگوهای بسیار مهمی بود و پیام ایران را اعلام کردم که پیام پشتیبانی و حمایت قاطع و کامل از دولت، رئیس جمهور و ارتش و مردم سوریه است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ایران در کنار دولت سوریه بوده همانطور که دولت سوریه در زمان جنگ تحمیلی در کنار ایران بود، ما هم در کنار دولت سوریه هستیم و به حمایت خود ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه بیان کرد: آنچه در سوریه و در شهر دمشق مشاهده کردم، اراده بسیار بالا و انگیزههای قوی برای دفاع از کشورشان در مقابله با تهاجم تروریستهای تکفیری بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: یک هماهنگی کامل بین رژیم صهیونیستی و حتی دولت آمریکا با این گروههای تروریستی تکفیری وجود دارد و سیر وقایع نشان میدهد که کاملا یک هماهنگی است و در اجرای یک سیاست واحد تروریستهای تکفیری مجهز شدند، تسلیح و سازماندهی شدند و بلافاصله بعد از آتش بس در لبنان این حرکت خودشان را شروع کردند.
عراقچی در ادامه این گفتگو درباره بیست و هشتمین نشست وزرای خارجه اکو که قرار است فردا در مشهد برگزار شود، گفت: سالجاری میلادی ریاست شورای وزیران اکو را برعهده داشتیم. کشوری که ریاست را عهدهدار است، مجموعه فعالیتهای سازمان اکو را برعهده دارد.
وی افزود: این سازمان ۱۰ کشور عضو دارد، ایران، پاکستان و ترکیه بنیانگذاران اولیه این سازمان هستند و بعد کشورهای حوزه آسیای مرکزی و آذربایجان و افغانستان اضافه شدند.
عراقچی اضافه کرد: افغانستان شرایط ویژهای را دارد و اجماع بین کشورهای عضو برای حضور مقامات فعلی افغانستان وجود نداشت، لذا جلسه فردا با حضور ۹ وزیر خارجه برگزار خواهد شد. البته دو سه هیأت در سطح معاون وزیر هستند.
وزیر خارجه بیان کرد: اکو یک سازمان مهم منطقهای است که منطقه پیرامونی ایران را در برمیگیرد و عمده هدف آن بر همکاریهای اقتصادی است و بازار بزرگی است که میتواند با هم افزایی کشورهای عصو به توسعه اقتصادی کشورها کمک کند. هر کدام از کشورها ظرفیتهایی را در اختیار دارند که اگر هم افزایی شکل بگیرد میتوان مکمل هم باشد و به پیشرفت اقتصادی کمک کند.
انتهای پیام/۹۵۵
∎