به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قم، حجت الاسلام «علی لقمانپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم در نشست شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان در سالن جلسات شهید سلیمانی این اداره کل، اظهار داشت: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، درها به روی همه اقشار جامعه از جمله معلمان و دانش آموزان باز است.
وی با اشاره به ظرفیتهای مرکز فرهنگی و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان قم افزود: ما آمادگی ایجاد زمینهای برای اردوهای دانش آموزی، مسابقات تیراندازی و تجهیز سالن مربوطه را داریم و به دنبال ترویج گفتمان ایثار و شهادت و مقاومت در موزه هستیم.
لقمانپور همچنین موضوع دانشنامه دفاع مقدس استان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: تاکنون در حدود ۶۷۰ مدخل برای این دانشنامه معرفی و احصا شده و البته آموزش و پرورش استان به لحاظ نقش آفرینی در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت، جایگاه ویژهای دارد.
وی افزود: ضرورت دارد اسناد حضور معلمان و دانش آموزان در عرصههای ایثار و شهادت و مقاومت تحویل داده شود تا بتواند به عنوان مدخل دانشنامه دفاع مقدس استان مورد بهره برداری قرار گیرد.
موضوع برگزاری دورههای راوی معلم، بررسی متون کتابهای درسی، راهیان نور دانش آموزی، بهره گیری از خاطرات شفاهی معلمان پیشکسوت و ..، موضوعات دیگری بود که از سوی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم مورد بازخوانی و توجه قرار گرفت.
علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز با اشاره به برگزاری یادوارههای شهدا در مدارس استان گفت: معلمان شهید با خون پاک خویش نیز درس شجاعت و شهامت و ایثار و ولایتمداری آموختند و راه آنان همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه یک ششم شهدای استان قم را دانش آموزان و معلمان شهید تشکیل میدهند، عنوان کرد: آموزش و پرورش آمادگی کامل دارد تا در زمینه معرفی شهدا و ایثارگران و تبیین مولفههای بیانیه گام دوم انقلاب، گامهای همکاری بردارد.
مهدی خادمی جمکرانی رئیس اداره شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش استان قم نیز در این نشست، با اشاره به ظرفیتهای مدارس استان و اقدامات صورت گرفته در زمینه ایثار و شهادت گفت: استقبال از شهید گمنام در حال حاضر به مناسبت ایام فاطمیه عطر و بوی خاصی را به فضای مدارس بخشیده است.
وی تصریح کرد: انجام ۸۰۰ دیدار و تجلیل از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران فرهنگی در طول ۳ سال گذشته، برپایی رزمایش رهروان شهدا، استقبال ۳۰۰ مدرسه از شهید گمنام در سال گذشته و آماده سازی کتاب معرفی شهدای فرهنگی استان قم از جمله اقدامات مرتبط با ترویج روحیه عاشورایی ایثار و مقاومت بوده است.
خادمی با بیان این نکته که بیش از ۷۰۰ نفر از فرزندان شهدا در آموزش و پرورش استان قم شاغل هستند، گفت: اردوهای راهیان نور دانش آموزی و اجرای برنامه هایی، چون حس پروانگی و سلاله ها، از برنامههایی بوده که با همکاری آموزش و پرورش صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: انجام این امور نه صرفا با نامهها و بخشنامههای اداری بلکه با عشق و شور و همدلی مجموعههای مرتبط با آموزش و پرورش از جمله مدارس همراه بوده است.
انتهای پیام/
∎