به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی تباراردهالی، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امروز دوشنبه ۱۲ در نشستی خبری شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالشها و راهکارها» اظهار کرد: در این اجلاسیه آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه و بهروز مینایی رئیس ستاد فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه سخنرانی خواهند کرد.
وی با بیان این که در این اجلاسیه ۵۰۰ استاد نخبه دروس سطح عالی حضور خواهند داشت، افزود: مهمترین هدف از برگزاری اجلاسیه بهکارگیری هوش مصنوعی در انتقال مفاهیم و آشنایی از ظرفیت عمیق این علم و تأکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه هوش مصنوعی در همه زمینهها به همه دستگاهها و نهادها است.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمانیتبار اردهالی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که «نباید در توسعه هوش مصنوعی کشور عقب بیفتد، همچنانکه در گذشته آژانس هستهای تشکیل شد و کشور دچار این همه مشکلات شده است، امروز لازم است کشور در این علم مهم به جایگاه واقعیاش برسد تا بتواند دست برتر را داشته باشد.»
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: مجموعه تأکیدات رهبر معظم انقلاب پیرامون به خدمت گرفتن فناوری های نوین، حوزه علمیه را بر آن داشت تا به سمت و سوی فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی حرکت جدیتری داشته باشد، لذا شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین را با عنوان «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالشها و راهکارها» انتخاب کردهایم تا بتواند نسبت به این علم آشنایی بیشتری داشته باشد و در ادامه با تسلط بر آن، تبدیل به یک گفتمان در حوزه علمیه شود.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین سید صادق محمدی، دبیرعلمی شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین نیز در این نشست اظهار کرد: امروز با جنگ روایتها در فضای مجازی مواجه هستیم و روایتگری در همه زمینههای اخلاقی، سیاسی و اجتماعی از عرصههای تأثیرگذار است.
وی افزود: در دنیای معاصر حکمرانی فضای مجازی مطرح است که متأسفانه در دست سیاستمداران فاسد دنیا است و این حکمرانی بدون دسترسی به فناوری هوش مصنوعی امکانپذیر نیست و اگر به این فناوری توجه ویژه نشود حکمرانی در فضای مجازی به درستی میسر نخواهد شد.
وی گفت: دستیابی به زیرساختها و فناوریهای هوش مصنوعی ضروری است و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب در این سالها بر تسلط به عمق لایههای هوش مصنوعی تأکید داشتند و دارند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم عنوان کرد: در آینده نه چندان دور هوش مصنوعی تمام عرصههای زندگی بشر را تحت تأثیر قرار میدهد و تا حد زیادی تصمیمگیری و تصمیمسازی در همه عرصههای بشر را به دست میگیرد.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه ابراز کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب منطبق با واقعیتهای کشور باید به هوش مصنوعی توجه ویژه داشته باشیم، لذا مجمع عمومی جامعه مدرسین به این حوزه توجه کرد تا اساتید حوزوی با این فناوری آشنا شده و به رسالت خود عمل کنند.
وی ادامه داد: پنج کمیسیون علمی در ارتباط با هوش مصنوعی به منظور پیشبرد اهداف در این اجلاسیه تشکیل شده است؛ کمیسیون «فلسفه هوش مصنوعی»، «اخلاق هوش مصنوعی» و «هوش مصنوعی و فقه و اصول» تشکیل شده و دو کمیسیون «هوش مصنوعی و علوم شناختی» و «هوش مصنوعی و حکمرانی» نیز تشکیل خواهد شد.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امید است حوزه بتواند حرکت معرفتی و شناختی داشته و آسیبشناسی و نیازسنجی مورد تأکید جامعه مدرسین حوزه را انجام دهد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین حاجی حیدری، عضو هئیت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجمع عمومی جامعه مدرسین متشکل از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم و از نهادهای حوزوی وابسته به جامعه مدرسین از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: جامعه مدرسین با پیشینه بیش از نیم قرن در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه اساتیدی که ۷ سال سابقه تدریس رسمی در سطوح عالی حوزه را داشته باشند، میتوانند عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین شوند، بیان کرد: حضور اساتید نخبه در این مجمع میتواند پیشتوانه علمی و فکری در مسائل مختلف کشور برای حوزه باشد تا در شرایط لازم و موضوعهای مختلف حساس تصمیمهای خوبی گرفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین حاجی حیدری گفت: ارتباط با کارشناسان حوزه هوش مصنوعی میتواند به برگزارکنندگان اجلاسیه برای رسیدن به آگاهی و شناخت بهتر کمک شایانی کند. این اجلاسیه مقدمه اتفاقات بهتر در حوزه هوش مصنوعی برای اساتید و مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه خواهد بود.
انتهای پیام