به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسلم رحمانی مدیر شبکه راهبردی گاز کشور گفت: روز گذشته ۸۵۱ میلیون متر مکعب گاز، به شبکه سراسری خطوط انتقال کشور تزریق شد که یکی از بالاترین ارقام ثبت شده در آذرماه طی سنوات گذشته است. تزریق گاز به شبکه سراسری خطوط انتقال کشور، در ماههای دی و بهمن به عدد ۸۵۴ یا ۸۵۸ هم رسیده بود، اما در آذر ماه این عدد بسیار زیادی است که جای تشکر از شرکت ملی نفت را دارد.
مدیر شبکه راهبردی گاز کشور گفت: بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء، در روز گذشته بیش از ۵۷۴ میلیون متر مکعب یعنی ۶۷ درصد تولید، بخش نیروگاهی ۱۷۲ میلیون متر مکعب و صنایع عمده از قبیل فولاد سیمان و پالایشگاهها ۱۰۷ میلیون متر مکعب از تولید را به خود اختصاص داده اند.
رحمانی گفت: ما در حال حاضر در زمستان نزدیک به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز تقاضای گاز داریم.
مسلم رحمانی گفت: با توجه به ثابت بودن میزان تولید گاز در کشور، زمانی که با ورود توده هوایی سرد میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجازی افزایش پیدا میکند، برای تامین گاز مورد نیاز بخش خانگی و تجاری، بالاجبار گاز صنایعی که قابلیت استفاده از سوختهای جایگزین را دارند، محدود خواهد شد.
رحمانی گفت: امسال نسبت به سال گذشته؛ افت دمای محسوسی خواهیم داشت و به ازای هر یک درجه تفاوت دما؛ تقریباً ۲۵ میلیون مترمکعب روزانه مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء افزایش پیدا مییابد که این موضوع معادل یک فاز پارس جنوبی خواهد بود، که اگر الگوی مصرف به خوبی رعایت نشود در برخی از نقاط کشور دچار افت فشار خواهیم شد.
وی افزود: براساس آمار سازمان هواشناسی پائیز سال گذشته، گرمترین پائیز ۵۰ سال اخیر بوده است و اوج مصرف، در دوره مشابه سال گذشته، ۴۶۰ میلیون مترمکعب یعنی ۱۰۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری بوده است. در چنین شرایطی با توجه به این که تولید ثابت است به همین نسبت صنایع برزگ و نیروگاهها باید از سوخت جایگزین استفاده کنند.