به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، جراح قلب و مسئول تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت:این عمل بر روی یک آقای ۶۴ ساله که حدود ۱۰ سال قبل تحت عمل بایپس عروق کرونری و تعویض دریچه میترال قرار گرفته بود و از نارسایی شدید لبی رنج میبرد و به درمانهای طبی موجود جواب کافی نداده بود با موفقیت انجام شد.
دکتر محمد عباسی، افزود: بیماری که تحت عمل جراحی قرار گرفت از ۳ سال قبل با تشدید وضعیت بیماریاش مواجه شده بود و به دلیل آنکه سنش بالا بود از کمک قلبهای مصنوعی برای این بیمار استفاده شد.
وی گفت: در عمل پیوند قلب مصنوعی از دستگاهی به نام دستگاه هارت میت ۳ یا ال ود (LVAD) استفاده میشود و این دستگاه در گذشته در ۲ عمل دیگر پیوند قلب مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته که با پاسخ مثبت همراه بوده و بیماران هم رضایت کامل را داشتند و برای سومین بار این دستگاه مورد استفاده قرار گرفت و امیدواریم که دراین نوبت هم به مانند ۲ نوبت قبلی رضایتبخش باشد.
مسئول تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این بیمار دچار نارسایی شدید بطن چپ و یک نارسایی مختصر در بطن راست شده بود و شبها بهصورت نشسته میخوابید و در انجام کارهای روزانه هم با مشکل مواجه بود، گفت: این دستگاه به بطن چپ، پمپاژ خون و کاهش بار قلب کمک میکند و بیمار را به شرایط عادی زندگی باز میگرداند.
او افزود: ما در ۲ بیمار قلبی که تحت عمل پیوند قلب مصنوعی قرار گرفتند وضعیتهای بسیارسختی را شاهد بودیم که امکان ترخیص آنها از بخش CCU وجود نداشت، اما اکنون همانند یک فرد سالم زندگی عادیای دارند و تنها جهت عدم ایجاد خلل باید طبق دستورالعمل داده شده عمل و در هر نوبت اعلام شده برای ویزیت و معاینه مراجعه کنند.
وی گفت: بیمارستان امام رضا (ع) مشهد دومین مرکز در کشور و اولین مرکز در شرق کشور است که این نوع عمل را برای بیماران قلبی انجام میدهد.