به گزارش مفدا، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در نشست مجمع کشوری دبیران کمیتههای هماهنگی و امور رفاهی و صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاههای علوم پزشکی کشور که امروز دوشنبه 12 آذرماه برگزار شد، حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت شوراهای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی گفت: شوراهای صنفی یکی از جامعترین گروههای دانشجویی هستند که میتوانند لایههای مختلف دانشجویان را نمایندگی کنند و ضریب نفوذ بالایی در بین جمعیت دانشجویی دارند. امیدوارم که هر چه بیشتر بتوانیم بستر فعالیتهای شما را فراهم کنیم و شما نیز با اخلاق و بر اساس قوانین و آیین نامه بتوانید مطالبهگر باشید و در گام اول حقوق دانشجویان را پیگیری کنید و در گام دوم مشاوری امین برای مسئولان دانشگاهها باشید. ما نیز در ستاد ظرفیتی ایجاد میکنیم که بتوانیم از راهنماییهای شما بهرهمند شویم.
حبیبی در ادامه با اشاره به شعار "معنویت، عقلانیت و خلاقیت" اظهار داشت: ما برای فعالیتهایمان در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی این شعار را در نظر گرفتهایم تا چراغ هدایت و مبنای عمل ما باشد. هر کاری که میکنیم و هر وعدهای که میدهیم باید مبنای عقلی داشته باشد. از سوی دیگر عنصر خلاقیت و نوآوری در اجرای برنامهها و حتی در روشهای پیگیری و راه کارهای مختلف باید در نظر گرفته شود. نحوه بیان مطالب اگر خلاقانه باشد ضریب نفوذ را بیشتر میکند و این در ارتباط بین دانشجویان و مسئولان بسیار مهم است.
معاون وزیر در ادامه افزود: عنصر معنویت روح همه کارهای ماست. معنویت شامل دین، قرآن، عرفان، شعر و ادب فارسی و متون ارزشمندی است که در اختیار داریم. هر جا از قرآن و معنویت جدا افتادیم در تاریکی قرار میگیریم و این اولین اصل فعالیتهای ماست.
توسعه زمانی شکل میگیرد که وطنمان بر خودمان تقدم داشته باشد این امر باعث میشود به تدریج اعتماد بین افراد زیادتر شود و سرمایه اجتماعی شکل بگیرد
وی با تاکید بر اهمیت علم به عنوان مبنای توسعه جامعه، گفت: علم مبنای توسعه جامعه است و اگر نباشد توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز رخ نمیدهد. ما در فرهنگمان ارج نهادن به علما و دانشمندان را از کلام مولا علی داریم که میفرمایند هر کس کلامی به من بیاموزد من را بنده خود کرده است. این نگاه بلند نشان از اهمیت دانشمندان و اساتید و جایگاه علم دارد و این امر برای پیشرفت و توسعه کشورمان یک نیاز است.
حبیبی همچنین با اشاره به لزوم میهن پرستی و وطن دوستی دانشجویان اظهار داشت: اگر به فکر وطنمان نباشیم و خودمان را در ساختن این مملکت دخیل ندانیم دچار مشکل میشویم. ایران وقتی عظمت دارد که همه در کنار هم به فکر کشورمان باشیم و اول این کشتی را ببینیم بعد خودمان را در نظر بگیریم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر و در مطالبه و پاسخگویی باید عنصر مدارا را در نظر بگیریم. با احترام به هم و مدارا با یکدیگر میتوانیم به اهدافمان برسیم و مدارا و فرهنگ میهن دوستی را ترویج کنیم. این فقط یک حرف نیست بلکه در مسائل بسیار کوچک نیز باید لحاظ شود و نیاز به یک نگاه فرهنگی دارد.
وی ادامه داد: توسعه زمانی شکل میگیرد که وطنمان بر خودمان تقدم داشته باشد این امر باعث میشود به تدریج اعتماد بین افراد زیادتر شود و سرمایه اجتماعی شکل بگیرد. شما به عنوان دانشجو هنوز سرمایه و جایگاه دارید. از خالص ترین افراد هستید، کنشگر و آرمان طلب هستید و پاکی، درستی، استقلال طلبی و آزادی خواهی برای شما اصل است و این چیزی است که در همه دنیا در بین دانشجویان وجود دارد. باید یاد بگیرید که مشکلات و اختلافها را با این سرمایه اجتماعی که دارید از طریق گفتگو حل کنید.
حقوق اساسی ما را هیچ کس نباید از ما بگیرد. ارزش انسان به اختیار و آزادی اوست که خداوند به او عطا کرده
حبیبی با اشاره به این که گفتگو یک ادا نیست بلکه راهکار است، بیان داشت: راه حل بسیاری از خواستههای شما گفتگو، تبیین و توضیح دادن است. این که صحبتهای طرف روبرو را هم بشنوید و برای مشکل یا مساله ای که هست قاعده درست کنید. حق دانشجوست که انتقاد کند و این حق را نباید از او گرفت.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با ذکر این نکته که علاقه و پیوند ما با شما جوانان و دانشجویان باعث شده که در این موقعیت باشم، گفت: برای سربلندی کشور و دفاع هر چه بیشتر از حقوق شما هر تلاشی بتوانم میکنم. حقوق اساسی ما را هیچ کس نباید از ما بگیرد. ارزش انسان به اختیار و آزادی اوست که خداوند به او اعطا کرده، فرق ما با دیگر موجودات در اختیار، آزادی و تعقل ماست اگر اینها را از ما بگیرند فرقی با بقیه موجودات نداریم. در همین فضا باید حرفهای یکدیگر را بشنویم. دانشجویان باید مصونیت داشته باشند که حرفشان را بزنند.
وی در پایان گفت: اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی افراد نسبت به هم پایین آمده، اگر به هم احترام بگذاریم و به تعهداتی که دادهایم متعهد باشیم، اعتماد عمومی و در نتیجه سرمایه اجتماعی بالا میرود و مردمانی شادتر خواهیم داشت که برای سازندگی کشور تلاش میکنند.