شناسهٔ خبر: 70060499 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

راه‌اندازی آزمایشگاه ملی نخستی‌سانان تا پایان امسال

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی گفت: در راستای توسعه زیرساخت‌ها و گسترش فعالیت پژوهشی، آزمایشگاه ملی نخستی‌سانان تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درنشست تقدیر از استعدادهای برتر دانشجویان دوره دکتری علوم اعصاب شناختی در محل آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز در تهران گفت: با هدف توسعه زیرساخت‌ها و گسترش فعالیت‌های پژوهشی، آزمایشگاه ملی نخستی‌سانان با حمایت این ستاد تا پایان امسال راه‌اندازی و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با فعالیت این آزمایشگاه ملی که‌ محل نگهداری شمار زیادی قلاده میمون است، تحول بزرگی در امر فعالیت ‌های تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی و مغز و اعصاب در کشور صورت می‌گیرد، افزود: دو آزمایشگاه ملی دیگر نیز با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در حوزه علوم شناختی و اعصاب در حال احداث است.

مهدوی تلاش و حمایت از ایجاد رشته‌های علوم شناختی و تجهیز آزمایشگاه‌های شناختی در مراکز دانشگاهی سطح کشور را از دیگر برنامه‌ها و اقدامات این ستاد در راستای ترویج و توسعه دانش شناختی، تربیت نیروی انسانی مجرب و متخصص و نیز گسترش فعالیت‌های تحقیقاتی برشمرد.

مهدوی هدایت دانش فنی به سمت تولید محصولات و فناوری‌های شناختی و عرضه خدمات شناختی به جامعه برای رونق کسب و کار و توسعه اکوسیستم شناختی را از دیگر اولویت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی عنوان کرد و گفت: به‌واسطه حمایت‌ها و برنامه‌های انجام شده، ده‌ها شرکت دانش بنیان در حوزه شناختی در کشور ایجاد و تجهیزات و محصولات فناورانه این مراکز در مراکز تحقیقاتی، آموزشی و درمانی در حال بهره‌برداری است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به اینکه ستاد همچنین تلاش می‌کند تا دانش فنی حوزه شناختی با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در سطح مجامع تخصصی و فنی منطقه‌ای و بین‌المللی معرفی شود، خاطر نشان کرد: به‌واسطه حمایت‌ها و اقدامات ستاد در سال‌های اخیر ده‌ها شرکت دانش‌بنیان تجهیزات و محصولات خود را در نمایشگاه های تخصصی بین المللی در معرض نمایش گذاشتند.

وی همچنین تصریح کرد: ستاد در راستای اهداف و برنامه‌های خود ضمن توجه به تربیت و تأمین نیروی انسانی متخصص و کارآمد و توسعه زیرساخت‌ها و شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی در مراکز دانشگاهی، سطح تعاملات و همکاری‌ها با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشورهای مختلف را گسترش داده و در حال حاضر فعالیت‌های متنوعی در حوزه علوم شناختی با محققان و متخصصان این مراکز در حال انجام است.

در ادامه این نشست معاون پژوهش، زیرساخت و فناوری و مدیر گروه ایمپلنت ستاد و نیز معاون پژوهشی آزمایشگاه ملی نقشه ‌برداری مغز هر یک در خصوص فعالیت ‌ها و وظایف حوزه‌های کاری گزارشی را ارائه و بر حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی در راستای دستیابی به خدمات و فناوری‌های شناختی در سطح جامعه تاکید کردند.

در این مراسم از شماری از استعدادهای برتر دانشجویی دوره‌های دکتری علوم شناختی در حال تحصیل در مراکز دانشگاهی کشور تقدیر شد.