شناسهٔ خبر: 70060230 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تزریق ۸۵۱ میلیون متر مکعب گاز به شبکه سراسری خطوط انتقال کشور

مدیرمدیریت شبکه راهبری گاز کشور گفت: با توجه به تداوم سرمای هوا روز گذشته ۸۵۱ میلیون متر مکعب گاز به شبکه سراسری خطوط انتقال تزریق شده که نسبت به سال گذشته رشد بسیاری داشته است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - امروز میز اقتصاد روند افزایش مصرف گاز در کشور را با حضور مسلم رحمانی مدیر مدیریت شبکه راهبری گاز کشور، هوشنگ صیدالی سیف آبادی مدیر هماهنگی  امور گاز رسانی، حسینی کارشناس اقتصادی بررسی کرد.

 در ابتدای این برنامه مسلم رحمانی با بیان اینکه  ۸۵۱ میلیون متر مکعب گاز روز گذشته به شبکه سراسری خطوط انتقال گاز تزریق شده است گفت: یکی از بالاترین آمار‌های ثبت شده  مصرف گاز برای آذر ماه امسال بود که  نسبت به سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است و بیشترین میزان مصرف هم مربوط به بخش خانگی و تجاری بوده است.

او بیان کرد: در روز گذشته ۵۷۴ میلیون متر مکعب میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری بوده که رشد ۶۷ درصدی داشته و حدود ۱۹۷ میلیون متر مکعب هم مربوط به صنایع عمده و فولاد بوده است، اما با این وجود خوشبختانه ما قطعی گاز و یا افت گاز در هیچ یک از شهر‌های کشور نداشته‌ایم.

گرمای پاییز  امسال نسبت به ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است

رحمانی اظهار کرد: با ورود جبهه سرد هوا میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش می‌یابد و با توجه به آنکه میزان تولید ثابت است بنابراین مجبور هستیم که گاز صنایع را محدود کنیم تا گاز به بخش خانگی و تجاری برسد.

مدیر مدیریت شبکه راهبری گاز کشور توضیح داد: طبق آمار‌های سازمان هواشناسی امسال پاییز بسیار گرمی داشته‌ایم که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، اما با این وجود میزان مصرف گاز نسبت به دوره‌های سال گذشته ۱۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر مصرف کرده‌ایم، اما به همان نسبت تولید افزایش نیافته است بنابراین باید صنایع بزرگ و نیروگاه‌ها از سوخت جایگزین استفاده کنند.

رحمانی بیان کرد: با وزارت نیرو از ابتدای سال به صورت روزانه جلسات هماهنگی برگزار کرده‌ایم و مکاتبات لازم برای صرفه جویی در مصرف گاز و برق انجام شده است.

درادامه این برنامه  هوشنگ صیدالی سیف آبادی مدیر هماهنگی  امور گاز رسانی با بیان اینکه  ۲۸ میلیون مشترک گاز داریم  و با توجه به شرایط کشور لازم است که تمامی مشترکان گاز صرفه جویی کنند تا پایداری گاز در کل صنعت کشور داشته باشیم.

ایران ارزان ترین گاز در دنیا رادارد 

وی ادامه داد: در چند سال گذشته تا حدودی با ناترازی انرژی  مواجه  بودیم وبرای رفع این موضوع باید برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.

او با بیان اینکه یکی از ارزان‌ترین انرژی‌ها در جهان مربوط به گاز ایران است  گفت:  مصرف در بخش خانگی  بسیار بالا است و پرمصرف‌ها بایدهدایت شوند از سوی دیگر برای جلوگیری از افزایش ناترازی انرژی باید از سایر انرژی‌ها در این بخش استفاده کنیم.

صیدالی بیان کرد: در بحث تولید  اقدامات خوبی انجام شده وآمار‌ها نشان می‌دهد که  تولید افزایش یافته است ولی  میزان مصرف به گونه‌ای افزایش یافته است که به ازای هر یک درجه کاهش دمای هوا میزان مصرف گاز ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد بنابراین در این شرایط باید به گونه اقدام اساسی صورت گیرد.

ایران سومین تولید کننده گاز در دنیا است

در ادامه این برنامه حسینی کارشناس اقتصادی گفت: ایران در حال حاضر سومین تولید کننده گاز در دنیا است، اما با این وجود در این بخش با ناترازی رو‌به‌رو هستیم این درحالی است که آمریکا وروسیه بعد از ما اقدام به تولید گاز می‌کنند و آمار‌ها حاکی از آن است که  ایران در بخش صادرات گاز هیچ سهمی در دنیا و منطقه ندارد، ایران همچنین هفتمین تولید کننده نفت است، اما در این بخش هم همچنان با ناترازی‌های گسترده رو‌به‌رو هستیم 

وی افزود:  طبق آمار‌های اعلام شده ایران  هشتمین مصرف کننده بزرگ انرژی است به طوری که ما با وجود رتبه‌های نخست در بخش انرژی تنها دو درصد از کل مصرف انرژی در دنیا سهم داریم و رتبه ما هم در تجارت جهانی ۲۴ صدم است بنابراین آمار‌ها نشان می‌دهد که انرژی ایران در بخش‌های غیر مولد صرف شده و یک فاصله ۱۰ برابری در این بخش وجود دارد.

او بیان کرد:  ریشه ناترازی در ایران متنوع است و متاسفانه ما به بحث  بهینه سازی توجه‌ای نکرده‌ایم به طوری که در بحث نیروگاه‌ها ۸۴ درصد از برق کشور  از گاز طبیعی استفاده می‌کنند در حالی که طبق استاندارد دنیا ۲۲ ونیم درصد باید از گاز طبیعی استفاده شود بنابراین ۴ برابر از میانگین مصرف دنیا فاصله داریم.

حسینی گفت: ۷۵ درصد از کل سبد انرژی به گاز وابسته است و اگر به بحث بهینه سازی توجه کنیم سالانه ۸ میلیارد دلار صرفه جویی درمصرف سوخت خواهیم داشت.