به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، مفاد مرتبط با ایران در بیانیه پایانی چهل و پنجمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در کویت را غیرسازنده و غیرقابل قبول توصیف و نسبت به تکرار گزارهها و ادعاهای مغایر با حقوق بینالملل و ناسازگار با اصل حسن همجواری ابراز تاسف کرد.
بقائی با تاکید موضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران، جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را بخش جدایی ناپذیر و ابدی قلمروی ایران دانست و موکدا تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعای مالکیت غیر در خصوص این جزایر را نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی خود میداند.
وی افزود: بدیهی است تکرار ادعاهای بیاساس و مداخلهجویانه باعث تغییر تاریخ و جغرافیا نخواهد شد. آنچه که جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جزایر سه گانه خود انجام میدهد کاملا منطبق بر حقوق حاکمیتی و صلاحیتی در اعمال حاکمیت ملی بر سرزمین ایران باشد. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران اظهار نظرهای مطرح شده در بیانیه فوق راجع به مسکونی سازی، سفر مقامات کشوری و لشکری به جزایر متعلق به ایران و برگزاری رزمایش نظامی در محدوده مرزهای سرزمینی خود را دخالت در امور حاکمیتی خود تلقی نموده و آن را محکوم میکند.
بقائی با مردود دانستن ادعاهای مطرحشده در رابطه با مباحث دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران از جمله توانمندی موشکی، تاکید کرد ظرفیت موشکی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین دفاعی ایران به منظور دفاع از امنیت ملی ایران و حراست از صلح و ثبات منطقه بوده و منطبق با موازین و قوانین بینالمللی است. خطر واقعی برای امنیت و ثبات منطقه حضور نظامی بازیگران فرامنطقهای، پایگاههای نظامی آنها و نیز رژیم صهیونیستی به عنوان ریشه اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی است که با غصب، تجاوز، اشغال و نسلکشی یک کشور اسلامی شکل گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به همکاریهای صورت گرفته با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دیدار اخیر مدیر کل آژانس از تهران افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات بینالمللی خود در چارچوب حقوق و تکالیف مندرج در اسناد ذیربط بینالمللی پایبند بوده و به همکاریهای سازنده خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در ارتباط با موضوع میدان آرش در بیانیه پایانی مذکور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، بر اساس مذاکرات دوجانبه با دولت کویت و سوابق مذاکراتی، همواره بر همکاری سازنده در حوزه انرژی از جمله در میدان آرش و بهره برداری مشترک از منابع هیدروکربنی آن تاکید کرده است. بدون تردید، رفتارهای مبتنی بر توجه به منافع و مصالح مشترک، میتواند زمینههای مناسب همکاریهای منطقهای را فراهم کند.
بقائی با تاکید بر استمرار سیاست همسایگی و اصل حسن همجواری و نیز با اشاره به نشست چندی قبل وزرای امور خارجه ایران و شورای همکاری خلیج فارس در دوحه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره راهکار حل مسائل منطقه را تعامل سازنده با همسایگان دانسته و از تداوم گفتگوها در جهت تقویت صلح و ثبات در منطقه و توسعه همکاری در همه حوزهها استقبال میکند.
انتهای پیام/