به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در نشست آشنایی فعالان اقتصادی با سامانه معاملات بازار ارز تجاری، چگونگی عملکرد سامانه گفت: این بازار به گونه ای طراحی شده که انجام معاملات ارز برای صادرکننده و واردکننده آسان شود و به تدریج تکامل پیدا خواهد کرد.
وی افزود: از زمانی که مرکز مبادله تاسیس شد فرض بر این بود که بانک مرکزی نقش سیاستگذار و تنظیم گر داشته باشد و عملیات بازار به مرکز مبادله واگذار شود.
سعیدی خاطرنشان کرد: در این سامانه صادرکننده و واردکننده قیمت های موردنظر خود را اعلام می کنند و بانک تایید و تضمین می کند که صادرکننده ارز کافی دارد و می تواند تسویه کند، تسویه ریالی یک روز پس از انجام معادله و تسویه ارزی چهارده روز از زمان معامله انجام می شود و قیمت پایانی در پایان روز براساس پیشنهاد خریدار و فروشنده اعلام می شود.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: هر روز مشخص است که چه مقدار ارز معامله می شود و قیمت پایانی روز قبل معیار سفارش گیری در روز جاری است.
وی تاکید کرد: فرایند تسویه و مچینگ در این روش ارزان و سریع است، ریسک طرف معامله در تسویه حساب حذف می شود، نقش واسطه ها حذف می شود و هزینه در انتقال مالکیت ارز کاهش می یابد. این سامانه همچنین نقش فعالی برای نظام بانکی ایجاد می کند.
سعیدی گفت: سامانه از پنج شهریور به صورت پایلوت فعال بود، از سه آذر شروع رسمی پیدا کرد و از سوم دی استفاده از آن اجباری میشود.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۷ بانک به این سامانه متصل شدند و ۱۰ بانک در آن معامله کردهاند، همچنین معاملات فقط به دلار محدود نمیشود و سایر ارزها هم معامله میشود