به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، سرهنگ ستاد «حمید حیدری» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس در نشست تخصصی «نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس» که صبح امروز (دوشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، ضمن ارائه مطالبی در مورد درس «آشنایی با مفاهیم دفاع مقدس» در دانشگاهها، اظهار داشت: با تلاشهایی که شهید «احمد سوداگر» در دهه ۸۰ آغاز کرد، بحث آموزش علمی دفاع مقدس در دانشگاهها آغاز شد.
وی در توضیح شورای اسلامی شدن دانشگاهها گفت: این شورا یکی از زیرمجموعههای شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مصوبات آن در دانشگاهها عملی میشود که نخستین بار در سال ۱۳۸۶ تشکیل و همان سال مصوب شد که درس «مبانی دفاع مقدس» به دانشجویان ارائه شود.
سرهنگ حیدری با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی اولین دانشگاهی بود که درس «مبانی دفاع مقدس» را در کشور ارائه کرد، ادامه داد: شورای عالی برنامهریزیِ این دانشگاه در روز ۱۰ مهر ۱۳۸۶ مصوب کرد که درس «آشنایی با مبانی دفاع مقدس» در مقطع کاردانی بهصورت اختیاری و در مقطع کارشناسی در تمام واحدهای دانشگاه آزاد بهصورت الزامی به تمام دانشجویان بهعنوان درس عمومی ارائه شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس ادامه داد: اساتید درس دفاع مقدس از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مجوز میگیرند و بر اساس تدابیر ابلاغی، سعی میکنیم که با حفظ شأن علمی اساتید، از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس و مقاومت هم استفاده کنیم تا بتوانند این معارف را سینهبهسینه به دانشجویان منتقل کنند.
سرهنگ حیدری اظهار داشت: اقدامی که برای جلوگیری از اِعمال سلیقههای شخصی انجام شد، این بود که دستور کار رفع این معضلات صادر و اقدامات لازم از اسفند ۱۴۰۱ با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی و مساعدت تمام دستگاههای ذیربط آغاز شد؛ صورتجلسهها تنظیم و جلسات کارشناسی متعددی برگزار شدند و نظرات کارشناسی وزارتخانههای «علوم، تحقیقات و فناوری»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «آموزش و پرورش»، «دانشگاه آزاد» و «نهاد رهبری در دانشگاهها» اخذ و در جلسه شورای «معین» شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و مادهواحده جلسه ۶۴۶ در جلسه ۸۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، اصلاح و با امضاء شهید آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور شهید ابلاغ شد که طی آن، این درس بهعنوان دروس عمومی و الزامی به جدول دروس عمومی اضافه شد.
وی افزود: ما متوجه شدیم که باید سازماندهی و تدبیر جدید انجام دهیم. درس قدیمی ما «آشنایی با ارزشهای دفاع مقدس» بود، اما طی درس جدید با عنوان «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت»، بخش «مقاومت» هم به مباحث «دفاع مقدس» اضافه شده است که باید سرفصلهای مربوط به «مقاومت» نیز به آن اضافه شود. در دستور کار ما است که بتوانیم ماه مهر سال آینده کتاب جدید را که مبحث «مقاومت» هم به آن اضافه شده، در اختیار دانشجویان قرار دهیم.
در ادامه جلسه نیز اساتید درس دفاع مقدس به بیان نقطهنظرات، دیدگاهها و اتنقادات خود در این زمینه پرداختند.
انتهای پیام/ 118
∎