به گزارش ایکنا، نشست مطبوعاتی عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران امروز ۱۲ آذرماه در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
محمدخانی در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر اینکه آیا شهرداری تهران با توجه به جمعیت زیاد فعالان قرآنی در پایتخت، سیاستی مبنی بر تأسیس خانه قرآن در سطح شهر تهران دارد؟ گفت: شهرداری تهران در طول سالهای گذشته وظیفه خود را در جهت اشاعه فرهنگ قرآنی فراتر از تشکیل یک خانه قرآن انجام داده است. گواه این ادعا تأسیس ۱۱ دارالقرآن در سطح شهر است البته این تعداد در حال افزایش است. در دارالقرآنها آموزش قرآن و ترویج فرهنگ قرآنی انجام میشود.
وی افزود: همچنین همسو با فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر فعالیت مساجد در امر آموزش قرآن در هر محله، برای آموزش قرآن، مسجدی محور و تراز در نظر گرفته شده است ولی گستره این مساجد میتواند بیشتر شود تا در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی موفقتر باشیم. در این راستا در کنار دارالقرآنها و مساجد تراز، انتظار میرود دیگر مساجد نیز در امر آموزش قرآن جدیتر عمل کنند.
محمدخانی در بخش دیگری از این جلسه پیرامون رسالت شهرداری تهران در بحث قانون عفاف و حجاب، بیان کرد: شهرداری تهران خود را مکلف میداند تا هر قانونی که از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید در حیطه مسئولیت خود اجرایی کند. درباره قانون عفاف و حجاب هم باید بررسی شود و متناسب با برنامهریزیهای شکلگرفته اقدامات لازم صورت گیرد.
بخش ویژه مادران و خانوادهها در پارکها
وی تأکید کرد: شهرداری تهران در حوزه پارک بانوان هم اقدامات خوبی انجام داده است. جدا از این مکانها در برخی پارکها، قسمتهایی با عنوان بخش مادران در نظر گرفته شده تا خانوادهها در شرایطی مناسبتر اوقات فراغت خود را در پارک بگذرانند.
سخنگوی شهرداری تهران درباره اتوبوسها و تاکسیهای برقی نیز چنین توضیح داد: در دو ماه آینده شاهد حضور اتوبوسهای برقی در تهران خواهیم بود. واردات این خودروها بهگونهای انجام میشود تا جلوی مافیای خودرو گرفته شود؛ این اقدامات در نهایت به نفع مردم خواهد بود.
وی درباره فرسودگی خودروهای خط بهارستان به میدان جمهوری تأکید کرد: این مسیر طی چند سال گذشته در اختیار بخش خصوصی بوده است و متأسفانه کارایی لازم را نداشته، زیرا شکایتهای مردمی بابت فرسودگی اتوبوسها پرتعداد است، درحالیکه این خط یکی از مسیرهای پر مسافر شهر تهران است. برای همین به زودی چند اتوبوس جدید به این خط اضافه خواهد شد و یکی از مسیرهایی که در آن اتوبوسهای برقی حرکت خواهد کرد، همین خط است.
پسماندهای شهر ساری
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره پسماندهای شهر ساری گفت: استان تهران، معین استان مازندران است و در شرایط بحرانی از این استان حمایت میکند، بنابراین در شرایط فعلی که موضوع پسماند در شهر ساری مسئلهای جدی شده است شهرداری تهران تلاش میکند در این راستا یاریرسان شهرداری ساری باشد. البته میزان پسماند شهر ساری بههیچوجه قابل مقایسه با میزان پسماند شهر تهران نیست تا بخواهد این مسئله ایجاد ناراحتی کند.
سخنگوی شهرداری تهران ادامه داد: یکی از راهکارهایی که برای حل مسئله پسماند و زباله در جهان موفق بوده، بحث دستگاه زبالهسوز است. تهران هر روز بیش از ۷ هزار تن زباله تولید میکند بنابراین الزام استفاده از دستگاه زبالهسوز در شرایط فعلی بسیار جدی و حیاتی است.
وی با اعلام این خبر که بوستان گفتوگو تبدیل به یک مرکز و محل برای استارتاپها خواهد شد، بیان کرد: درباره طرح «من شهردارم» نیز باید بگویم این طرح یک راهبرد کلان مدیریتی است که شهرداری خود را ملزم به انجام آن میداند.
تأمین بودجه برای سردر باغ ملی
محمدخانی اعلام کرد: شهرداری تهران درباره تأمین بودجه برای سردر باغ ملی مشکلی ندارد تنها باید تفاهمنامه بین دستگاهها با شهرداری انجام شود. درباره برخی شایعات مبنی بر قطع درختان توسط شهرداری تهران اعلام میکنم این خبرها بههیچوجه صحت ندارد چون شهرداری هیچگاه اقدامی برای قطع درختان نکرده است مگر اینکه درختی خشک یا آفتزده شده و قطع نکردنش برای مال و جان مردم خطرآفرین باشد.
وی در پایان درباره کودکان کار نیز تصریح کرد: بخش عمدهای از کودکان کار از اتباع هستند برای همین ابتدا باید خانواده آنها مشخص و سپس رد مرز شوند. در این میان باید تلاش کنیم تا کمترین آسیب متوجه کودکان شود.
انتهای پیام