شناسهٔ خبر: 70058048 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گاز واحدهای صنعتی و تولیدی گلستان محدود شد

گرگان- ایرنا- مدیرعامل شرکت گاز گلستان با بیان اینکه واحدهای صنعتی در دوران اوج مصرف گاز، باید از سوخت جایگزین استفاده کنند، گفت: محدودیت گاز در این واحدها با حفظ تولید و به شرط پایداری اشتغال و با استفاده از سوخت جایگزین آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

علی طالبی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: براساس قراردادهای شرکت گاز با مشترکان عمده، این واحدها در چهار ماه سرد سال باید برای استفاده از سوخت جایگزین از جمله گازوییل، مازوت و گاز مایع(LPG) آمادگی داشته باشند.

وی با بیان اینکه برای نیروگاه‌ها، کارخانجات سیمان و آجر با توجه به راندمان تولید و مصرف محدودیت‌هایی اعمال می‌شود، افزود: راندمان واحدهای کوچک مقیاس برق باید بالای ۴۰ درصد باشد اما به بالاتر از ۳۵ درصد نمی‌رسد لذا در فصول سرد سال، گاز این واحدها محدود می‌شود و بیشتر به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و نیروگاه‌های CHP با تولید همزمان برق و حرارت اختصاص می‌یابد.

مدیرعامل شرکت گاز گلستان با بیان اینکه در حال حاضر نیروگاه‌ها براساس دستور دیسپاچینگ ملی و متناسب با شرایط موجود از گاز، مازوت و یا گازوئیل استفاده می‌کنند، تصریح کرد: ما نیز براساس دستور دیسپاچینگ ملی، ظرفیت‌ها و سهمیه‌ها را اعمال می‌کنیم.

طالبی با اشاره به اینکه هیچ گونه قطعی گاز برای مشترکان خانگی برنامه‌ریزی نشده است، یادآور شد: خط قرمز ما بخش خانگی و تجاری است اما از واحدهای با مصرف عمده و فوق عمده انتظار می‌رود در این شرایط با ما همراهی داشته باشند.

وی بیان کرد: در حال حاضر مصرف روزانه گاز هر خانوار گلستانی باید ۱۰ تا ۱۲ مترمکعب باشد و این میزان مصرف در زمان خیلی سرد به روزانه ۱۵ مترمکعب برسد اما برخی مشترکان گلستانی ۲۰ تا ۳۰ مترمکعب در روز گاز مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت گاز گلستان با اشاره به اینکه گلستانی‌ها در روزهای گذشته ۱۴ میلیون و ۴۰۰ مترمکعب گاز مصرف کردند بیان کرد: میزان مصرف گاز روزانه گلستانی‌ها در فصل تابستان ۲ میلیون مترمکعب بود.

طالبی خاطرنشان کرد: پارسال مشترکان خوش‌مصرف گاز گلستان، ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال جایزه گرفتند و امسال در اقدامی جدید برای بدمصرف‌ها که ماهانه بیشتر از هزار و ۵۰۰ مترمکعب گاز مصرف می‌کنند مصرف مازاد گاز به صورت پلکانی مشمول جریمه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، شرکت ملی گاز ایران تعرفه پلکانی مشترکان خانگی را براساس مقدار مصرف به ۱۲ پله تقسیم کرده که سه پله نخست مختص مشترکان کم‌مصرف، سه پله بعدی برای مشترکان معتدل، چهار پله بعدی برای مشترکان پرمصرف و ۲ پله آخر برای بسیار پرمصرف‌ها تعیین شده است.

امسال تعرفه مصرف‌کنندگان گاز در پله‌های ۱۱ و ۱۲ امسال با افزایش ۹۵ درصدی، به ۱۱۵ هزار ریال رسید حال آنکه سال گذشته، تعرفه هر مترمکعب گاز در این دو پله حدود ۶۰ هزار ریال بوده است.