به گزارش ایرنا، نشست علنی یکصدو هشتاد و هفتم شورای اسلامی شهر کرمان با دستور کارهای مختلف با حضور اکثریت اعضای شورا در حالی برگزار شد که علاوه بر بررسی نامه ها و درخواست های شهرداری و شهروندان چند مبحث مهم درزمینه طرح ساماندهی میدان کوثر، انتقاد از تاخیر ۲ ساله ارائه گزارش شفایت شورای شهر و همچنین ارسال نشدن گزارش فساد شرکت پسته از طرف شهرداری در این نشست مطرح و مورد بحث قرار گرفت.
آخرین تصمیم شورا درباره میدان کوثر
در پی مطرح شدن طرح ساماندهی میدان کوثر شهر کرمان طی هفته های اخیر و انتشار اخبار و گزارش هایی در رسانه ها، کاسبان و ساکنان میدان کوثر گویا در خصوص طرح تبدیل میدان کوثر به چهارراه، طی نامه ای به شورای شهر کرمان دغدغه های خود را با اعضای شورا درمیان گذاشته اند.
تولیدات ایرنا درباره این مساله را در لینک های زیر مطالعه کنید:
- میدان کوثر کرمان/ از زمزمه تغییر و فریاد مطالبه تا حافظه جمعی مردم
- ساماندهی میدان کوثر کرمان قطعی نیست
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان در این باره گفت: اگر قرار است شهرداری طرحی در میدان کوثر انجام دهد باید با در نظر گرفتن مسائل کسبه و تبعات اجتماعی، فرهنگی آن باشد و بدون هماهنگی شورای کاری در آنجا انجام نشود.
منصور ایرانمنش تاکید کرد: باید گزارشی از وضعیت طرح و اقداماتی که قرار است در میدان کوثر انجام شود به کمیسیون مربوطه شورا بیاید و ضمن اینکه فعلا ساماندهی میدان کوثر در اولویت هم نیست.
در پایان این مباحث، اعضای شورای شهر در خصوص نامه وارده به شورا مقرر شد با توجه به دغدغه کسبه میدان کوثر و سایر تبعات احتمالی قبل از هرگونه اقدام، پیوست های، فرهنگی، اجتماعی، ترافیکی و همچنین مطالعات ضروری دیگر آن را انجام دهند صورت و در خصوص آخرین اقدامات در شهرداری گزارش به شورا ارایه شود.
انتقاد از تاخیر در ارسال گزارش فساد شرکت پسته
اما در بخش دیگری از جلسه، رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان گفت: گزارش تخلفات پرونده شرکت پسته در مهرماه امسال مصوبه ای در کمیسیون حقوقی شورا و در تاریخ هفتم آبان این مصوبه در صحن علنی شورا به تصویب می رسد، در این مصوبه سه تکلیف مشخص برای شهرداری از طرف شورای شهر مشخص شده است که معاونت حقوقی و شهرسازی شهرداری گزارش مکتوبی از پرونده شهرسازی و حقوقی پرونده شرکت پسته ارائه کند.
محمد امینی زاده افزود: با توجه به اینکه این پرونده به نهادهای نظارتی رفته اما از آن تاریخ هنوز گزارشی از طرف شهرداری به شورا نرسیده است و تقاضا داریم این پرونده پیگیری و مشمول مرور زمان نشود.
وی تاکید کرد: چند مرتبه تذکر دادیم فسادی که در شرکت پسته اتفاق افتاده است چه زمانی گزارش می شود، اما هنوز گزارشی به شورا نرسیده و این در حالی است که سازمان بازرسی، پیرو سوم یا چهارم برای پیگیری پرونده شرکت پسته را به شهرداری ارسال کرده است.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع فساد در شرکت پسته تعیین وکیل و از طریق نیروی حقوقی مشخص پیگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: طیق مصوبه شورا شهردار و رییس شورا باید موضوع را از طریق شورای حفظ حقوق بیت المال پیگیری و گزارش آن را به شورای شهر ارائه کنند و با توجه به حجم یک هزار میلیارد ریالی این فساد، پیگیری این پرونده بهره مالی جدی برای شهرداری دارد.
اتوبوس های فرسوده و خرید پنج دستگاه آمبولانس
در بخش دیگر نشست نیز شهرداری کرمان در خصوص ارسال مشخصات ۵۵ دستگاه اتوبوس فرسوده، با توجه به گزارش سازمان اتوبوسرانی و اظهارت نمایندگان شهرداری در کمیسیون، مقرر شد از طریق مزایده و تشریفات قانونی به فروش برسد و درآمد مربوطه صرف خرید اتوبوس جدید شود.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان گفت: تجربه بازسازی اتوبوس ها خیلی خوب نبوده و فروش مناسب تر است، اما عواید حاصل از این فروش فقط برای خرید اتوبوس جدید هزینه شود و برای جای دیگر خرج نشود.
پس از رای گیری با پیشنهاد فروش اتوبوس های فرسوده موافقت نشد.
نامه شهرداری کرمان با موضوع مجوز خرید پنج دستگاه آمبولانس برای حمل درگذشتگان نیز در صحن علنی شورای شهر کرمان مطرح شد و امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا گفت: قبلا پنج دستگاه آمبولانس برای حمل میت، با مجوز شورای شهر خریداری شده است، اما ردیف بودجه برای خرید پنج دستگاه آمبولانس دیگر مشخص نیست.
وضعیت کنونی حمل میت در شان مردم نیست
وی افزود: حمل میت مساله مهمی است که در شان مردم کرمان باشد، اما با توجه به وضعیت مالی شهرداری در اولویت نیست، ضمنا موضوع هزینه تامین راننده های این ماشین ها نیز مطرح است و کاری که به بخش خصوصی واگذار شده است، مجددا به شهرداری بر می گردد.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان در این خصوص گفت: طی سال های گذشته تنها یک شرکت برای حمل میت ورود پیدا می کند که برخی از این ماشین ها عمر زیادی دارند و در شان مردم کرمان نیست.
محمود ایرانمنش تاکید کرد: هزینه ای که ماهانه برای حمل میت به شرکت خصوصی پرداخت می شود، تقریبا با هزینه خرید آمبولانس های جدید برابر است و راننده را نیز می توان از همکاران سایر قسمت ها در مجموعه شهرداری تامین کرد.
علیرضا نادری رییس شورای شهر کرمان هم بیان کرد: با مشخص شدن ردیف بودجه برای خرید آمبولانس حمل میت موافق هستم، اما عمق تاثر مردم در این مواقع، اگر ماشین کهنه برای حمل میت بیاید، بیشتر می شود و این در حالی است که باید به میت و بازماندگان احترام گذاشت.
پس از رای گیری در صحن علنی شورای شهر کرمان، در خصوص درخواست مجوز خرید پنج دستگاه خودرو حمل میت داخل شهر، با پیشنهاد شهرداری موافقت شد.
ارائه نشدن گزارش شفافیت
محمد امین شمسی عضو شورای شهر کرمان نیز در بخش دیگر جلسه گفت: در خصوص عملکرد اعضای شورا در سه سال گذشته، مصوب شده که تعدادحضور اعضای شورا در صحن علنی، کمیسیون ها و غیره و همچنین نوع و ترکیب آرا در خصوص موافق، مخالف و ممتنع مشخص و شفاف شود.
امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا گفت: مصوبه شفافیت شورا سال ۱۴۰۱ تصویب شده و در ماده پنج آن آمده که نتیجه آرای اعضای شورا در جلسه شفاف و سریع اعلام شود، حداکثر ۲۴ ساعت پس از برگزاری جلسات عمومی نیز صورتجلسات و مصوبات نشست به تفصیل آرای اعضا منتشر و مشروح مذاکرات جلسات پس از حداکثر ۱۰ روز در سامانه های ارتباطی شورا منتشر شود.
وی بیان کرد: همچنین گزارش عملکرد شورا هر ۶ ماه یکبار باید در سامانه های ارتباطی شورا انتشار یابد اما از سال ۱۴۰۱ این گزارش ارائه نشده که باید گزارش تفصیلی آرا، حضور و عملکرد باید ارائه و تقاضا داریم حتما این کار انجام شود.
لزوم شفاف سازی پول های دریافتی از شهروندان
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان نیز گفت: مصوبه ارائه گزارش ۶ ماه عملکرد اعضای شورای شهر برای شفافیت بسیار خوب است اما چرا در رابطه با پول هایی که از مردم گرفته می شود، شفافیت انجام نمی شود؟.
فتح الله مویدی تاکید کرد: چرا پس از گذشته سه سال از عمر شورا مبالغ دریافتی از شهروندان شفاف سازی نمی شود و ریز محاسبات به مردم شفاف گفته و صورتحساب دقیق ارائه نمی شود؛ آخر این شورا تصمیم بر شفاف سازی گرفته شده است.
محمود بابایی رییس کمیسیون گردشگری اجتماعی شهر کرمان نیز با اشاره به تغییر زمان برگزاری کمیسیون های شورا، خواستار برگزاری منظم کمیسیون های شورای اسلامی شهر کرمان شد.
بخشودگی عوارض برای حمایت از گردشگری
در بخش دیگر این جلسه ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان با بیان اینکه خانه های میراثی در بافت تاریخی به عنوان سفرهخانه و رستوران استفاده می شود تصریح کرد: برای اینکه در حوزه گردشگری تشویق و حمایت از این حوزه انجام شود، برای سازه سبک عوارض دریافت نکنیم، اما در سایر موارد مثل استفاده صنعتی و تجاری پیشنهاد می دهیم به صورت مجزا عمل شود.
حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان نیز گفت: برای احیای بافت تاریخی هرگونه حمایتی که می توانیم در خصوص تخفیف و بخشودگی عوارض در اماکن گردشگری باید انجام دهیم.
به گزارش ایرنا همچنین در نشست عمومی شورای شهر کرمان مقرر شد کوچه شماره ۲۰ خیابان شهید دادبین به نام شهید عادل رضایی و کوچه ۱۳ خیابان شهید چمران به نام شهیده مکرمه حسینی از شهدای حادثه تروریستی ۱۳ دی گلزار شهدای کرمان نامگذاری شود.