شناسهٔ خبر: 70057575 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شاتا | لینک خبر

یادداشت/

ظرفیت‌های صنعتی و معدنی کردستان؛ آنچه دارد و آنچه می‌تواند داشته باشد شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران

وجود منطقه ویژه اقتصادی بانه اگر فعال‌تر شود و از مدیریت مناسبی برخوردار شود، می‌تواند در امر صادرات و واردات و تولید موثر افتد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، «سیدمعروف صمدی» یادداشتی با عنوان‌ «کردستان ما؛ آنچه دارد و آنچه می‌تواند داشته باشد» که در سایت «تیتر کوتاه» منتشر شده است، نوشت:

«از جناب آقای دکتر «سیدمحمد اتابک» وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به‌دلیل عزم سفر به استان کردستان تشکر می‌کنم. امیدوارم که بعد از حادثه تصادف مجدد سلامتی را باز یابید و در فرصت مقتضی این سفر را تکمیل کنید

از آنجایی که مستحضرید علی رغم وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خدادادی همچون منابع طبیعی بکر و دست نخورده و لبریز از گیاهان دارویی و معادن معادن مختلف از طلا تا انواع سنگ‌های گران قیمت و صادراتی و برخورداری از موقعیت جغرافیایی و مرزهای مشترک با کشور همسایه و وجود منابع انسانی تحصیل کرده ارزان و فراوان و وجود رودخانه‌های پرآب و غیره رتبه استان کردستان به لحاظ صنعتی از استان‌های آخر کشور بشمار می‌رود.

به‌همین دلیل وجود و افزایش بیکاری و افزایش مهاجرت و فرار مغزها، روی آوردن جوانان به کولبری و شغل‌های کاذب همچون دستفروشی و غیره ناشی از همین عقب ماندن استان از چرخه صنعت و تکنولوژی نسبت به سایر مناطق کشور است.

از آنجایی که مستحضرید استان کردستان به لحاظ معادن یکی از استان‌های برخوردار و مطرح کشور می‌باشد حدود ۱۰۰ نقطه معدن شناسایی و بعضاً فعال بوده اما بهره مردم از این ثروت خدادادی به دلیل عدم وجود صنایع فراوری و تبدیلی فقط و فقط تخریب و فرسایش زمین و منابع طبیعی و همچنین مشکلات محیط زیستی آن بوده است

لذا انتظار می‌رود در این مورد دستور ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی صادر فرمایند.

مزیت قابل توجه دیگری استان کردستان وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق می‌باشد و همچنین بازارچه‌های مرزی که متاسفانه بهره کافی از این مزیت برده نمی‌شود چرا که بازارچه‌های مرزی از ساماندهی مناسب با برخورداری از قانون تجارت برای صادرات و واردات به کشور همسایه برخوردار نیستند.

ایجاد صنایع تولیدی متناسب با نیازهای منطقه و لزوم توجه به تجارت مرزی در کردستان و بهره‌گیری از ظرفیت بازار اقلیم و مراودات با اقلیم کردستان عراق موجب تحول اقتصادی و ایجاد اشتغال در غرب منطقه خواهد شد.

مطلب دیگری وجود شهرک‌های صنعتی از جمله مزیت‌های دیگر استان به شمار می‌رود اما متناسب با شرایط و نیازها فعال نیستند و اگر از توجه مناسبی برخوردار گردند می‌تونند در زمینه‌های افزایش تولید و اشتغال نقش لازم را ایفا کنند.

برخی از واحد‌های این شهرک‌ها با حداقل ظرفیت فعالیت دارند.

با ایجاد خط اعتباری و پرداخت تسهیلات آسان و کم بهره و همچنین خرید زمین نسبت به افزایش مساحت و احداث و افزایش واحدهای مختلف زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید را در این شهرک‌ها فراهم آورد.

وجود منطقه ویژه اقتصادی بانه اگر فعال‌تر شود و از مدیریت مناسبی برخوردار شود، می‌تواند در امر صادرات و واردات و تولید موثر افتد.

مساله مهم دیگری وجود منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان می‌باشد متاسفانه از زمان تصویب تاکنون علی رغم گذشت زمان قدام قابل توجهی در جهت راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن صورت نگرفته است، از وزیر محترم در اولین سفرشان به استان کردستان انتظار می‌رود جهت فعال نمودن این مهم دستور اقدام لازم را مبذول فرماید.

مطلب بعدی توجه به درخواست‌های خانه صنعت و معدن و تجارت کردستان در خصوص فزایش اختیارات انها و رفع مشکل انرژی ناشی از ناترازی برق و گاز واحدهای تولیدی می باشد. در چند سال گذشته تاکنون هر موقع کشور با کمبود برق و گاز مواجه شده. جهت تامین نیازهای خانگی برق و گاز واحدهای تولیدی را قطع کرده‌اند که منجر به تعطیلی کارگاه‌ها و به تبع آن مشکلات کاهش تولید اشتغال درآمد همچنین بیکاری و درآمد و در نهایت تحمیل ضرر و زیان به واحدهای تولیدی و افزایش قیمت به مصرف کنندگان گردیده است انتظار هست در این خصوص تدبیر لازم اندیشیده شود.

در پایان از دولت وفاق ملی خصوصاً وزیر محترم صمت نتظار می‌رود برای جبران عقب ماندگی‌های استان کردستان در زمینه صنعت معدن تجارت نسبت به ترغیب و تشویق شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری جهت حضور و سرمایه‌گذاری در استان کردستان از جمله ایمیدرو و شستا و همچنین اختصاص اعتبارات و پرداخت تسهیلات بانکی و معافیت‌های مالیاتی برای بخش خصوص دستور اقدام مقتضی را صادر فرمایند.

چرا که به هر میزان سرمایه‌گذاری جدید در جهت افزایش تولید و اشتغال و درآمد به همان میزان ، بیکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی کاهش خواهد شد.

انتهای پیام/