شناسهٔ خبر: 70056088 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

خواص و مضرات خوراکی های ترش مزه

خوراکی های ترش مزه، دسته ای از خوراکی ها هستند که در تمام نقاط جهان، طرفداران بسیاری دارند. البته ممکن است که برخی از افراد از خوراکی هایی که مزه ترش دارند خوششان نیاید. این خوراکی ها، خواص خاص خودشان را دارند، اما زیاده روی در مصرف آنها می تواند مشکل ساز باشد.

صاحب‌خبر -

انسان، می تواند پنج مزه را احساس کند. این مزه ها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکی هایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوب ترین خوراکی ها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده می شود. 

به گزارش بیتوته، مزه ترش بیشتر به دلیل وجود اسیدهای خوراکی ایجاد می شود. اسیدها، به طور کلی مواد محلولی هستند که دارای یون های هیدرونیم هستند که هر چه غلظت این یون بیشتر شود، اسید قوی تر شده و خاصیت خورندگی بیشتری پیدا می کند. 

اسید های خوراکی، گروهی از اسیدهای ضعیف هستند که خورندگی آنها ناچیز است و قابل مصرف هستند. نکته جالب در مورد اسید ها، این است که اسید معده موجود در انسان، هیدرو کلریک اسید است که خورندگی نسبتا بالایی دارد و یک اسید قوی به شمار می رود. خوراکی هایی که مزه ترش دارند، خواص زیادی نیز دارند، اما مصرف آنها می تواند مضراتی نیز داشته باشد. 

میوه لیموترش، به عنوان نمادی برای خوراکی های ترش مزه شناخته می شود. یکی از محبوب ترین خوراکی های ترش مزه، لواشک است که طرفداران بسیار زیادی دارد. منشأ لواشک های ترش، میوه های ترش مزه هستند. 

استفاده از میوه های ترش مزه، در بعضی از حیوانات نیز دیده می شود. مواد غذایی که ترش مزه هستند، حاوی مقداری اسید می باشند که می تواند به هضم غذا بعد از خوردن آن کمک کند. بعضی از حیوانات به این دسته از میوه ها برای هضم کامل غذای خود نیاز دارند.

میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکی ها در حدی ترش هستند که هر کسی می تواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است. 

میوه های مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکی های ترش دیگر، از این میوه ها استفاده می شود. 

بدن انسان، به خوراکی های ترش و اسید های خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد.

خواص مصرف خوراکی های ترش مزه

سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکی های ترش مزه است

خوراکی های ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها می تواند به فرایند های مفید در بدن کمک کند. در ادامه، به معرفی و بررسی برخی خواص خوراکی های ترش مزه خواهیم پرداخت.

1. سم زدایی بدن

کبد، به عنوان مظلوم ترین عضو بدن شناخته می شود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکی های ترش مزه، باعث سم زدایی کبد می شود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی می کند. 

کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یون ها نقش دارد. مصرف خوراکی های ترش مزه، می تواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.

2. لاغری و چربی سوزی

مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... می تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا می کند و در نتیجه، به مصرف چربی های ذخیره شده در بدن روی می آورد.

استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیم های غذایی لاغری مشاهده می شود و می تواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.

3. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

خوراکی های ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکی های ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، می تواند به گوارش مواد غذایی کمک کند. 

4. خواص ضد ویروسی

سرکه، به عنوان یکی از ترش ترین مایعات که توسط انسان مصرف می شود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشور های شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد می شود. 

در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده می کنند.

5. پیشگیری از سرطان

بسیاری از خوراکی های ترش، دارای آنتی اکسیدان های فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که می توانند باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد شوند.

رادیکال های آزاد، در برخی از واکنش های مربوط به بدن ایجاد می شوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافت های بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلول های بدن شوند. 

سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود می کند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و می تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد.

مضرات مصرف خوراکی های ترش مزه

پوکی استخوان را می توان اصلی ترین ضرر مصرف زیاد خوراکی های ترش مزه دانست

خوراکی های ترش مزه، با وجود خواصی که دارند، مصرف بیش از حد آنها می تواند مضراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه، برخی از مضرات مصرف خوراکی های ترش مزه را معرفی و بررسی می کنیم.

پوکی استخوان

یکی از مضرات مصرف بیش از حد خوراکی های ترش، اثرات مخرب آنها بر روی کلسیم است. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی بدن است که باعث استحکام و ساخت ماده زمینه ای استخوان می شود. 

هنگامی که میزان اسیدیته ی خون در اثر مصرف خوراکی های ترش بالا می رود، بدن برای حفظ هم ایستایی، ناچار است که مواد قلیایی مانند کلسیم را از بافت استخوان ها جدا کند و وارد جریان خون کند. در نتیجه، از میزان ماده زمینه ای استخوان کم می شود و ممکن است پوکی استخوان به وجود بیاید.

مشکلات گوارشی

مصرف بیش از حد خوراکی های ترش مزه، می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای مثال، افرادی که خوراکی های ترش زیادی مصرف می کنند، ممکن است که دچار زخم معده شوند. هنگامی که شیره معده، بیش از آستانه تحمل خودش حالت اسیدی پیدا کند، دیواره معده آسیب می بیند و ممکن است زخم معده ایجاد شود.

پیری زودرس

خوراکی های ترش مزه، حرارت بدن را کاهش می دهند و همچنین باعث کاهش مقدار آب بدن می شوند، مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه خوراکی های ترش مزه، باعث پیری زودرس در اثر رطوبت غریزی پایین بدن و حرارت کم می شود.

کم خونی

یکی از مضرات مصرف خوراکی های ترش مزه، پدیده کم خونی است. هنگامی که مصرف خوراکی های ترش بیش از اندازه باشد، آهن مورد نیاز بدن جذب نخواهد شد. فقر آهن، موجب کم خونی می شود؛ زیرا آهن یکی از مهمترین مواد برای ساخته شدن گلبول های قرمز است.

سخن پایانی

خوراکی های ترش مزه، طرفداران بسیار زیادی دارند و بسیاری از افراد هنگامی که آنها را می بینند، کنترل خودشان را از دست می دهند. مصرف بیش از اندازه هر چیزی می تواند برای بدن مضر باشد. در نتیجه از مصرف بیش از اندازه خوراکی های ترش مزه خودداری  کنید.