شناسهٔ خبر: 70054517 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

دکتر جعفری: اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت ثمربخش بوده است

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: جبهه مقاومت با الگوگیری از حماسه دفاع مقدس پیشران ایستادگی و حمایت از مظلومین در دنیاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست تخصصی «نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس» با حضور دکتر «علی‌اصغر جعفری» معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و جمعی از اساتید، محققین، پژوهشگران، صاحب‌نظران دفاع مقدس و ارائه‌کنندگان مقالات در معاونت‌ها و سازمان‌ها، صبح امروز (دوشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

جعفری: دفاع مقدس الگوی مکتب مقاومت است

در این نشست که حجت‌الاسلام والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار «علی‌اصغر محسن‌شیخی» و سرهنگ «حمید حیدری» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس نیز حضور داشتند، معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، طی سخنانی با گرامی‎داشت سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و یاد و خاطره شهدا اظهار داشت: دفاع مقدس یک حادثه در برهه‌ای از تاریخ نبود؛ بلکه یک مکتب عظیم فکری از طرف ملت ایران برای بشریت بود.

جعفری گفت: جبهه مقاومت با الگوگیری از حماسه دفاع مقدس در دنیا پیشران ایستادگی و حمایت از مظلومین است. حفظ مکتب مقاومت، وظیفه بزرگ و حیاتی، عالمانه و متناسب با تحولات است و دست‌اندرکاران شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در حکم یک قرارگاه این کار را انجام دهند. 

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی قرارگاه اصلی فرهنگی کشور است که وظیفه راهبری و هدایت دستگاه‌های اجرایی کشور را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه، این شورا چند کار بزرگ در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، دفاع مقدس و مقاومت انجام داده است که امروز ثمرات آن را می‌بینیم، گفت: یکی از کارهای بزرگی که این شورا انجام داده است، تهیه و تصویب نقشه مهندسی فرهنگی کشور بود و ما امروز یک سند بالادستی به‌عنوان سند مهندسی فرهنگی کشور داریم که چه در اهداف کلان و چه در اولویت‌های فرهنگی به مباحث مرتبط با دفاع مقدس، مقاومت، ایثار و فداکاری و مبارزه با نظام سلطه به صراحت اشاره داشته است.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارش‌های دفاع مقدس اظهار داشت: در برنامه سند مهندسی فرهنگی حول مباحثی مانند نمادسازی، بازنمایی فرهنگ مقاومت و ایثار، تدوین دایرةالمعارف جامع علمی و فرهنگی مقاومت کار می‌شود و بحث اولویت‌دهی فرهنگی به موضوعات حوزه دفاع مقدس، ایجاد ائتلافات و قطب‌بندی‌های رسانه‌ای و نهادینه‌سازی و حمایت همه‌جانبه از فرهنگ مقاومت در مباحث علمی و آموزشی آمده است.

جعفری تصریح کرد: اقدام دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تدوین و اجرای سند ملی فرهنگ ایثار و شهادت است که پیش‌نویس آن با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و بنیاد شهید و امور ایثارگران نوشته شد.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد: اقدام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی درس «علوم و معارف دفاع مقدس» بود که در این مورد کارگروه دفاع مقدس و مقاومت تشکیل شده است.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در این جلسه به آن اشاره شد، این است که ما یک مجموعه تخصصی در شورا را که متولی این مطالبات، پیگیری، مطالبات ذی‌نفعان دفاع مقدس و مقاومت باشد، نداشتیم. کاری که الان انجام گرفته و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص آن دو جلسه تشکیل داده، این است که کارگروه دفاع مقدس و مقاومت تشکیل شده و واسطی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه حوزه ایثارگران، اساتید، صاحب‌نظران و پیشکسوتان شکل گرفته است.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر صد برابری شدن تولیدات دفاع مقدس تاکید دارند، ادامه داد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ۱۰ سال گذشته، تولید کتاب در این حوزه را به ۵۰ برابر رسانده و این گامی است که نشان می‌دهد می‌توان در این زمینه کار کرد.

وی ادامه داد: این طرح تهیه و در کارگروه دفاع مقدس و مقاومت شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید و طی نامه‌ای خدمت رئیس‌جمهور ارسال شده و وی آن را برای بررسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است.

جعفری با اشاره به اینکه دفاع مقدس فقط مخصوص نیروهای مسلح نبوده و مربوط به همه ملت ایران است، گفت: اگر این سند ملی نهضت صد برابری هم تصویب شود، ما یک تقسیم کار ملی را در کل کشور در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و هنری پیش‌بینی کرده‌ایم و همه دستگاه‌ها پای کار می‌آیند.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در سند ملی مهندسی کشور تقریباً ۱۰-۱۲ اقدام ملی ویژه داریم که در آنجا نشانه‌گذاری شده است و می‌توانیم مابقی را در کارگروه تخصصی دفاع مقدس بازخوانی و مطالعه کنیم و پس از آنکه اساتید آن را دیدند، شورای مشورتی ایجاد و از دستگاه‌های ذی‌ربط استفاده شود تا بتوانیم نگاشت‌های قانونی را که در این سند پیش‌بینی شده، در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی بیاوریم.

انتهای پیام/ 118