جنگ تجاری بین آمریکا و چین به یک درگیری ژئوپلیتیکی مشخص تبدیل شده است و در ابتدا با تشدید تعرفهها مشخص شد، بهطوری که ابعاد فناوری، اقتصادی و نظامی گستردهتری را در بر گرفت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا بهتازگی تهدید کرد که در اولین روز ریاستجمهوری خود، بهعنوان بخشی از تلاشها برای سرکوب، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک و ۱۰ درصد تعرفه اضافی بر واردات از چین اعمال خواهد کرد.
به گزارش گلوبالتایمز، صداهای منطقی در آمریکا اذعان دارند که راه مناسب برای رسیدگی به عدم تعادل تجاری بین چین و آمریکا از طریق ارتباطهای صریح و همکاری عملی است.
هیچ یک از طرفین نباید اجازه دهد یا حتی یک طرف را تشویق کند که بر طرف دیگر تعرفه وضع کند؛ این تجربه از سال ۲۰۱۸ نشان داده است که تعرفهها ابزار فشاری در روابط بینالمللی است که به نفع هیچ یک از طرفین نیست.
اعمال تعرفهها یا ایجاد جنگ تجاری منجر به احیای صنعت یا تقویت زنجیرههای تامین داخلی آمریکا نمیشود، سیستم تجارت آزاد جهانی که بهطور گسترده در سراسر جهان شناخته شده و اجرا شده است، ممکن است کامل نباشد، اما همچنان یک مسیر غیرقابل جایگزین برای رشد موثر اقتصادی جهانی و پیشبرد رفاه بشر است.
۲ دولت اخیر آمریکا با استفاده از افزایش شدید تعرفهها برای سرکوب چین، تسلیحاتی کردن تعرفهها را تشدید کردهاند؛ با این حال، حقایق بارها نشان داده است که این رویکرد نتوانسته است روابط اقتصادی چین و آمریکا را قطع کند یا به هدف توهمآمیز «جداسازی» آمریکا دست یابد.
تلاش برای سوق دادن تجارت دوجانبه چین و آمریکا به سقوط آزاد از طریق تعرفهها برای آمریکا نه واقعبینانه و نه سودمند است.
در مواجهه با این واقعیتها، برخی از شخصیتهای آمریکایی، از جمله وزیر خزانهداری این کشور، شروع به تغییر موضع خود کردهاند.
آنها اکنون از «ریسکزدایی و تنوع» در روابط اقتصادی با چین براساس اصل فراگیر عدم جدایی، با افزایش سرمایهگذاری در تولیدهای آمریکایی و فناوریهای پیشرفته و تقویت مشارکتها، حمایت میکنند.
در همین حال، آنها اهمیت همکاری با چین را برای تثبیت شرایط اقتصاد کلان و رسیدگی به چالشهای جهانی که همه در خدمت اهداف سیاست جهانی آمریکا است، تشخیص میدهند.
ثابت شده است که جنگهای تعرفهای تاثیر معکوس بر طرف آغازگر دارد؛ آمریکا در نهایت با چالشهای اقتصادی بزرگتری مواجه خواهد شد.
آمریکا مشتاق است اقتصاد خود را تقویت کند و مزیت رقابتی بینالمللی خود را در تجارت، فناوری و سایر زمینهها حفظ کند، اما اعمال تعرفه یک انتخاب منطقی نیست.
زمان ثابت خواهد کرد هر کشوری که به دنبال شکوفایی اقتصادی بلندمدت است، باید در همکاری عملی با دیگران بر مبنای یکسان و سود متقابل مشارکت کند و آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
انتهای پیام/