شناسهٔ خبر: 70053004 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رییس سازمان بهزیستی: رییس سازمان بهزیستی:

یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی است

حسینی گفت: ۱۱میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت ما پوشش قرار دارند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - همزمان با هفته افراد دارای معلولیت با شـعار «توسـعه نقش افراد دارای معلولیت، الهام بخش آینـده‌ای فراگیر و پایدار» نشـست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزارشد.

سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵درصد است، اما در ایران خوشبختانه ما شیوع شناسی معلولیت را در ۱۹ استان بامطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام شده و فردا این پیمایش از سوی رئیس جمهور رونمایی می‌شود براین اساس ما ۱۱میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت ما پوشش قرار دارند.

وی افزود: پدیده معلولیت چند وجهی است، ۲۰۲ هزار نفر سالمند، ۷۵هزار زن سرپرست خانوار و بیمار اعصاب و روان و بیماری مزمن هستند و این وظیفه ما را سنگین می‌کند.

وی افزود: میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستا‌ها و عشایر را بررسی کردیم که باید از حیث بیمه اجتماعی بیمه شوند، برهمین اساس ۶۱هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش قرار گرفته‌اند و این آمار به صفر رسیده است.

 حسینی ادامه داد: ۷ میلیون زن سرپرست خانوار داریم و ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و خدمات اشتغال زایی و روان درمانی و درمانی دریافت می‌کنند.

 وی تاکید کرد: ۲۴هزار فرصت شغلی را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرده‌ایم. در بخش زنان و حوزه تأمین اجتماعی ۴۱هزار نفر از زنان ساکنین مناطق شهری را تحت پوشش قرار داده‌ایم و ۱۰۲ هزار زن روستایی نیز به طور صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفته‌اند.برهمین اساس ۲۰۱ هزار دانشجو و دانش آموز را تحت حمایت قرار داده‌ایم و هزینه آنها را پرداخت کرده‌ایم.

حسینی اظهار کرد: سازمان بهزیستی به ارائه ۱۶۰ نوع خدمت می‌پردازد و به دنبال تبدیل ایده‌ها به واقعیت است، برای این منظور گروهی ۲۳ نفره از صاحب‌نظران در حوزه مدیریت تشکیل شده است تا فعالیت‌ها با رویکرد دانش‌بنیان پیش برود. این گروه فعالیت‌های اصلاحی و تکمیلی را بررسی کرده و به شورای عالی مشورتی ارائه می‌دهند. 

وی افزود: سیاست محله‌گرایی به عنوان یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های در دستور کار سازمان بهزیستی است، این سیاست از ۱۵ تا ۲۰ سال پیش در سازمان بهزیستی آغاز شده و به دنبال تکمیل و بهبود آن هستیم. طرحی تحت عنوان "به زیست محله" در حال تهیه است که به ظرفیت‌های محلی از جمله مدارس و مساجد توجه دارد. هدف این است که با استفاده از ظرفیت‌های محلی، خدمات بهزیستی را بهبود بخشیم.

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: سیاست مشارکت محوری نیز به عنوان یک رویکرد کلیدی مطرح است که این مشارکت باید واقعی و نه صرفاً تزیینی باشد و شامل مشارکت در تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت باشد. به علاوه، توسعه کمی و کیفی تشکل‌های غیر دولتی و مردمی نیز در دستور کار قرار دارد. 

وی افزود: سازمان بهزیستی به دنبال توسعه تعامل با دستگاه‌های دولتی و عمومی، تسریع در فرایند مجوزدهی، و برندسازی خدمات تشکل‌ها است. همچنین، نظارت بر فعالیت‌های این تشکل‌ها و اصلاح فرآیند‌ها با استفاده از فناوری‌های دیجیتال در برنامه‌های آینده قرار دارد. همچنین امروز باید بگوییم که صندوق حمایت و توسعه فرصت شغلی برای معلولان مصوب شد که امیدواریم در این هفته این ساختمان تاسیس شود.

رئیس سازمان بهزیستی با یادآور شدن این موضوع که سیاست‌های موجود در برخی سازمان‌ها و ادارات به نوعی معلولیت‌زاست، گفت: به عنوان مثال، سیاست‌های خودروسازی و جاده‌سازی به افزایش تصادفات جاده‌ای منجر می‌شود که سالانه حدود ۶۷۰۰۰ تصادف از این تصادفات به معلولیت منجر می‌شود. 

۵۹ درصد معلولیت‌ها ناشی از عوامل اکتسابی است

وی با یادآور شدن این موضوع که ۵۹ درصد معلولیت‌ها ناشی از عوامل اکتسابی و ۴۱ درصد ژنتیکی است، گفت: قانون حمایت از معلولین به بودجه‌ای نیاز دارد که با توجه به حداقل حقوق و ناترازی‌های موجود در بخش‌های مختلف، به ۱۹۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. در سال ۱۴۰۳، تنها ۱۳ هزار میلیارد تومان برای این بخش تخصیص داده شده بود.

حسینی در بخشی دیگر از سخنان خود با یادآور شدن این موضوع که حدود ۶۰ درصد از دانش‌آموزان در مدارس استثنایی دارای مشکلات ذهنی هستند و ۴۰ درصد باقی‌مانده شامل سایر انواع معلولیت‌ها می‌شوند، گفت: در حال حاضر، معلولیت‌های جسمی حرکتی و ذهنی در صدر آمار معلولیت‌ها قرار دارند. 

حسینی در رابطه برای با بهبود خدمات بهزیستی و تأمین تجهیزات توانبخشی عنوان کرد: در این راستا، ۱۱۰ قلم تجهیزات مورد نیاز شناسایی شده که برای تأمین آنها به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. از این مبلغ، ۱۴۰ میلیارد تومان از طریق نهضت توان‌افزایی تأمین شده است. 

پرداخت مستمری به ۱ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۹۶۱ نفر

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبر که در حال حاضر، سازمان بهزیستی به ۱ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۹۶۱ نفر مستمری پرداخت می‌کند، گفت: حدود ۴۸ هزار و ۵۵ نفر نیز در صف دریافت مستمری هستند. هدف این سازمان کاهش تعداد متقاضیان مستمری تا پایان سال جاری است.

وی افزود: سازمان بهزیستی با همکاری دیگر نهادها، به پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی، به ویژه در حوزه‌های زنان، کودکان خیابانی، طلاق و اعتیاد می‌پردازد. 

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه این سازمان ۳۷۴ اورژانس اجتماعی در کشور دارد، عنوان کرد: تا پایان سال، تمامی شهر‌های بالای ۵۰ هزار نفر به این خدمت دسترسی خواهند داشت. همچنین، ۳۳۰۰ مرکز مشاوره و مددکاری و ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی برای ارائه خدمات به افراد آسیب‌دیده فعال هستند.

رئیس سازمان بهزیستی با یادآور شدن این موضوع که سیاست‌های موجود در برخی سازمان‌ها و ادارات به نوعی معلولیت‌زاست، گفت: به عنوان مثال، سیاست‌های خودروسازی و جاده‌سازی به افزایش تصادفات جاده‌ای منجر می‌شود که سالانه حدود ۶۷۰۰۰ تصادف از این تصادفات به معلولیت منجر می‌شود.