شناسهٔ خبر: 70052896 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

فضای غمگین کریسمس در زادگاه حضرت عیسی (ع) در فلسطین

محل ولادت حضرت عیسی (ع) در بیت لحم فلسطین امسال با تزئینات کریسمس مزین نشد و فضای خیابان‌ها و کلیسا‌های آن در نتیجه نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه غمگین است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - در جنوب کرانه باختری اشغالی، خیابان‌های شهر بیت لحم فلسطین، زادگاه حضرت عیسی مسیح علیه السلام غمگین به نظر می‌رسد و به طور غیرمعمول خیابان‌های این شهر امسال لباس کریسمس بر تن ندارند.

هر سال در این زمان، خیابان‌ها، کوچه‌ها و کلیسا‌های بیت لحم با تزئیات کریسمس مزین می‌شدند و یکی از زیباترین درختان کریسمس جهان در میدان معروف «کلیسای مسیحیت» در میان یک مکان توریستی برپا می‌شد.

فلسطینی‌ها می‌گویند که نسل کشی رژیم تروریستی اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری، زندگی آنها را غمگین کرده و شادی کریسمس را ربوده است و آیین‌های این مناسبت امسال به مراسم مذهبی و دیدار خانواده‌ها محدود می‌شود.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا علاوه بر ایجاد ویرانی‌های گسترده و ممانعت از ورود غذا و دارو به غزه، بیش از ۱۴۹ هزار فلسطینی را شهید و زخمی کرده که اکثر آنها کودک و زن بودند و بیش از ۱۱ هزار نفر هنوز مفقود هستند.

همزمان با نسل کشی، ارتش رژیم اسرائیل و شهرک نشینان صهیونیست حملات خود را به فلسطینیان و اموال آنها در کرانه باختری از جمله قدس اشغالی شرقی گسترش دادند که منجر به شهید شدن ۸۰۱ فلسطینی، مجروح شدن حدود ۶۶۰۰ فلسطینی و بازداشت ۱۱۸۰۰ نفر شده است.

زادگاه حضرت عیسی (ع) در فلسطین

تعطیلات غم‌انگیز برای مسیحیان فلسطین

این نسل کشی ادامه دار کلیسای عیسی مسیح علیه السلام را تحت تاثیر قرار داده است، که اعتقاد بر این است که بر روی غاری که عیسی مسیح در آن متولد شده است، ساخته شده است. زیرا خالی از زائران و گردشگران به نظر می‌رسد.

سیف صبح، راهنمای گردشگران در این خصوص گفت: هیچکس در اینجا نیست، با توجه به شرایط جنگی که مردم در آن به سر می برند، کلیسا و شهر بدون زائر هستند. در این زمان از سال شهر مملو از زائران و گردشگران بود اما امروز خالی از سکنه است و با توجه به تداوم کشتار و ویرانی در این شهر، غزه و کرانه باختری همه چیز سخت است و مردم احساس نمی کنند که برای کریسمس آماده می شوند.

او با اشاره به گروهی از گردشگران که نزدیک به ده نفر هستند و از کلیسا خارج می‌شوند، گفت: ممکن است هفته‌ای یک بار یا بیشتر شاهد چنین گروه گردشگری باشیم که از اردن می‌آیند و اکثریت آنها از کشور‌های جنوب شرقی آسیا هستند.

محل ولادت حضرت عیسی

ضربه اقتصادی جنگ اسرائیل به مسیحیان بیت لحم

به گفته جک جکمن، صاحب فروشگاهی که عتیقه‌جات شرقی در خیابان کلیسای الحلیب مجاور کلیسای ولادت می‌فروشد، وضعیت بسیار دشوار است و انباشتگی یک سال جنگ، وضعیت اقتصادی را بدتر کرده است بیش از یک سال است که فروشگاه‌ها کاملا بسته شده‌اند.

جکمن به خبرگزاری آناتولی گفت: شهر تقریبا خالی از زائر به نظر می‌رسد. کمتر از ۲۰ گردشگر در هفته از طریق اردن به آن می‌آیند. اوضاع سیاسی و اقدامات اسرائیل بر تمام جنبه‌های زندگی فلسطینی‌ها از جمله کریسمس تأثیر گذاشته است.

او تاکید کرد که: اسرائیل در حال بستن بیت لحم با ایست‌های بازرسی نظامی است که مانع از حرکت گردشگران می‌شود. امسال بیت لحم به جای شادی، غم را تجربه می‌کند، برای آرامش دعا می‌کنیم و جشن‌ها محدود به مراسم مذهبی می‌شود.

جکمن فاش کرد که فروش او در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته ۹۰ درصد کاهش یافته است. او صاحب ۳ مغازه عتیقه شرقی است که به گفته خودش از زمان شروع جنگ همگی تعطیل شده‌اند و تکیه اش به فروش اینترنتی برخی از عتیقه جات است.

کلیسای محل تولد حضرت عیسی (ع) در فلسطین

فلسطین امسال جشن کریسمس نخواهد داشت

جریس قمصیه، سخنگوی وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین به خبرگزاری آناتولی گفت: جهان این روز‌ها خود را برای جشن تولد عیسی مسیح که در بیت لحم به دنیا آمد، آماده می‌کند. اما محل ولادت مسیح از تجاوزات مداوم علیه مردم ما در همه شهرهایشان در غزه و کرانه باختری غمگین است.

قمصیه  افزود: فلسطین امسال کریسمس را جشن نخواهد گرفت و این مناسبت محدود به مراسم مذهبی و رویداد‌هایی خواهد بود که خواستار صلح و پایان دادن به تجاوز و تعهد جامعه جهانی برای پایان دادن به این اعمال هستند که توسط دولت اشغالگر انجام می‌شود که بر همه چیز فلسطینی تأثیر می‌گذارد.

او اضافه می‌کند که پیام بیت لحم ضرورت توقف تجاوز و بازگشت صلح است. امیدواریم بیت‌لحم به جایی که قبلا مقصد گردشگری بود، بازگردد و اگر شرایط امنیتی این اجازه را بدهد، آن زخم‌ها را التیام بخشد.

قمصیه در پایان تائید کرد که پس از یک سال تجاوز، بخش گردشگری در فلسطین به طور کلی و بیت لحم به طور خاص کاملا متوقف شده است که منجر به خسارات هنگفتی برای همه اجزای این بخش شده است.

منبع: آناتولی