به گزارش خبرگزاری ایمنا، صدوهفتادوششمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان این هفته برگزار شد و برنامهها و پروژههای ایجاد منابع آب پایدار و تصفیهخانههای پساب و وضعیت پروژه رینگ پساب مرکزی، با حضور نمایندگان مالی، عمرانی و طراحی و گفتوگو با شهرداران مناطق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بانک اطلاعاتی تصفیهخانههای پساب شهر اصفهان مستندسازی و ارائه شود
سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه با تاکید بر مستندسازی در حوزه خدمات شهری بیان کرد: بانک اطلاعاتی تصفیهخانههای پساب و نقشههای آن به همراه شناسنامه مستندسازی و ارائه شود.
وی ضمن تشکر از اقدامات انجام شده برای تکمیل تصفیهخانههای پساب، با تاکید بر همگرایی برای تأمین مالی این پروژهها افزود: حقابه رودخانه برای اینکه فضای سبز شهر اصفهان بتواند به حیات خود ادامه دهد، باید تأمین شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: اگر حقابه رودخانه تأمین نشود، فضای سبز با مشکل روبهرو خواهد شد؛ اگرچه مدیریت شهری با مدیریت بحران خشکسالی و تأمین منابع آب پایدار و استفاده از فناوریهای بومی تلاش کرده است تا با استفاده حداکثری از این منابع، وضعیت موجود را کنترل کند و گامی برای رسیدن به وضعیت مطلوب بردارد.
سامع گفت: در توزیع و مدل بهرهبرداری باید برنامهمحور بود که در این راستا مدیریت بهرهبرداری هوشمند مورد تاکید است.
۱۰ تصفیهخانه در شهر اصفهان در حال تکمیل است
مهدی بقایی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان در این جلسه با اشاره به بررسی وضعیت پروژههای تصفیهخانهها در سطح شهر اصفهان گفت: ۱۰ تصفیهخانه در شهر اصفهان در حال تکمیل است.
وی با اشاره به جزئیات پروژههای تصفیهخانههای پساب و فاضلاب خام منطقه سپاهانشهر، فاز یک، دو و سه میدان المپیک، تصفیهخانه شاهینشهر، فاز یک و دو میدان قوچانی، تصفیهخانه پارک طبیعی ناژوان، میدان امید و میدان قدس تصریح کرد: این اقدامات در کشور بینظیر است.
در پروژههای فاضلاب خام، پیوست سلامت نیز مدنظر قرار گرفته شود
احمد شریعتی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه ضمن تشکر از ارائه گزارش شاخص از وضعیت پروژههای پساب اظهار کرد: محدودیتها در جنگ سبب شد که رشد و توسعه بیشتری پیدا کنیم و هماکنون نیز که شهر دچار مشکلاتی نظیر کمآبی و خشکسالی است، بتوانیم به بهترین شکل عمل کنیم.
وی افزود: بحث ساختمانهای پایدار، استفاده از آبهای خاکستری و انرژیهای خورشیدی باید بیشتر مورد توجه باشد و در پروژههای فاضلاب خام، پیوست سلامت نیز مدنظر قرار گرفته شود.
به گزارش ایمنا، تأکیدات مطرحشده در این جلسه درباره آن بود که پروژههای احداث مخازن، خط انتقال پساب، احداث خط کلکتور مناطق پانزدهگانه شهرداری با قوت ادامه پیدا کند و تکمیل شود و تأمین منابع مالی این پروژهها به مبلغ ۷۸۷ میلیارد تومان در اولویت قرار گیرد.
انجام طرح جامع انتقال آب در شهر مناطق پانزدهگانه، تکمیل بخشی از رینگ پساب شهری از قلمستان تا آتشگاه، تاکید بر راهاندازی تأسیسات منبع آب باغ بانوان پردیس از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت، همچنین مقرر شد راهاندازی تأسیسات منابع آب در غرب اصفهان و ناژوان مورد توجه جدی قرار گیرد و تا پایان سال جاری بهگونهای اقدام شود که تا اسفند سال جاری ۱۰ تصفیهخانه افتتاح شود.
در این جلسه تاکید شد پروژههای ساکن بررسی و پیشپرداختها تزریق شود و با توجه به اینکه باغ تندرستی در حال تبدیل به بوستان چندمنظوره شهری است، لزوم تأمین آب پایدار در شرق اصفهان توسط سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی و سازمان آرامستانهای شهرداری اصفهان مورد تاکید قرار گرفت.