وقتی به سراغ مبتلایان به این بیماری میروم همهی آنها ترس از انگ اجتماعی دارند، ترسی که آنها را به انزوا کشانده و باعث میشود حتی اگر هم از بیماری خود مطلع باشند قدمی در راستای بهبود خود برندارند.
آنها میگویند زمانی که در محل کار کسی متوجه بیماری ما میشود از طرف همکاران سرزنش شده و مسئولیتی به ما داده نمیشود چراکه فقط یک دیدگاه منفی دارند آن هم روابط جنسی پرخطر است، درحالی که این بیماری به طرق مختلف میتواند انتقال پیدا کند.
یکی از بانوان مبتلا به ایدز میگوید: من مبتلا به اچ آی وی هستم که خودم در مسیر مبتلا شدن مقصر نبودم و همسرم این ویروس را به من انتقال داد زمانی که ویروس در بدن من فعال بود باردار بودم اما خودم و فرزندم با درمان و تشخیص به موقع از خطرات این ویروس نجات پیدا کردیم.
بانوی دیگری میگوید: به یکی از سالنهای زیبایی برای تاتو مراجعه کردم که از لوازم تیز آلوده به ویروس استفاده کرده بودند، من هم بعد از سه هفته متوجه وجود ویروس شدم که خوشبختانه درمان من به موقع شروع شد.
حرف دل همهی مبتلایان به ویروس اچ آی وی و ایدز طرد شدن از طرف خانواده و جامعه است که علاوه بر بیماری، روح و روان آنها را دچار تنش میکند. جامعهای که با سرزنش و قضاوت حس گناه را به آنها انتقال میدهد.
اما ایدز یک بیماری نیست، بلکه برچسبی است که برخی به افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی میزنند، حتی پیش از اینکه بدانند پشت پرده چه اتفاقی افتاده است. این بیماری تنها یک ویروس نیست، بلکه داستانی است از مبارزه، تنهایی و امید برای فردایی بهتر.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ویروس اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است، جمعیت عمومی این بیماری را بیشتر با عنوان ایدز میشناسند ولی عفونت اچ آی وی با ایدز فرق دارد، عفونت اچ آی وی زمانی است که ویروس وارد بدن شده اما هنوز علائم بیماری دیده نشده است، زمانی که این ویروس پیشرفت کرده و علائم بروز پیدا کند فرد به ایدز مبتلا شده است.
سیمین خیاط زاده با بیان اینکه در مرحله ایدز نمیتوان به فرد مبتلا کمک زیادی کرد، گفت: افراد به دلیل نقص شدید سیستم ایمنی ناشی از ویروس اچ آی وی به انواع عفونتها و سرطانها دچار میشوند، حتی حال بیمار وخیم باشد نیاز به بستری پیدا میکند.
عمری نزدیک به عمر طبیعی با تشخیص به موقع
وی افزود: درمان این بیماری به اندازهای پیشرفت کرده که اگر به موقع وجود ویروس تشخیص داده شود افراد مبتلا به این بیماری عمر نزدیک به عمر طبیعی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه این ویروس را هر فرد میتواند در هر مکانی بگیرد، گفت: اچ آی وی با استفاده از لوازم غیربهداشتی در سالنهای زیبایی، سرنگ مشترک بین معتادان تزریقی، روابط پرخطر جنسی و از مادر باردار به کودک انتقال پیدا میکند.
وی به سه اپیدمی ویروس اچ آی وی در ایران اشاره کرد و ادامه داد: ویروس اچ آی وی برای اولین بار در ایران به دلیل استفاده از خون آلوده در بیماران هموفیلی بروز پیدا کرد؛ در دومین اپیدمی در معتادان تزریقی بیشتر شناسایی شد. چون معتادان تزریقی در زندانها و مراکز ترک اعتیاد آموزش داده میشوند تا حدودی کنترل شد، اما مهم ترین راه انتقال اپیدمی سوم، از طریق روابط جنسی است.
وی اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت برنامه یزی کرده تا ۹۰ درصد بیماران را شناسایی و ۹۰ درصد تحت درمان قرار گرفته و ۹۰ درصد از این افراد درمان موثر بگیرند.
خیاط زاده با بیان اینکه درمان این بیماری در سیستم بهداشت رایگان است، گفت: گروهای پرخطری که رفتارهای پرخطر انجام میدهند اعتماد نکرده و مشکل خود را با ما در میان نمیگذارند. در حالی که محرمانگی در این بیماری جز با اطلاع خود بیمار رعایت میشود.
وی ادامه داد: با کارهای معمولی مثل دست دادن، روبوسی، استخر مشترک، سرویس بهداشتی و ... این بیماری انتقال پیدا نمیکند.
سیر صعودی ابتلا به ویروس اچ آی وی در زنان
وی با بیان اینکه هرچقدر درمان دارویی زودتر شروع شود به همان میزان از پیشرفت بیماری جلوگیری خواهد شد، خاطرنشان کرد: در روابط جنسی به دلیل اینکه یکی از طرفین بانوان هستند میزان اچ آی وی رو به افزایش است که خطر جدی به شمار میرود چراکه بانوان مادر بوده و محور خانواده هستند.
وی ادامه داد: در زندانها و مراکز ترک اعتیاد برنامه دیده وری طی فواصل زمانی انجام شده و موارد مثبت تحت درمان قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه محرمانگی در سیستم بهداشت استان رعایت میشود حتی به خانواده مبتلایان نیز اطلاع داده نمیشود، گفت: در همهی مراکز سلامت استان ماما وجود دارد اما اگر کسی به هر دلیلی نخواهد به مرکز بهداشت منطقه خود مراجعه کند دو مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در «خیابان بهار روبروی پارک بانوان» و «رجایی شهر مرکز شهید بالاپور» وجود دارد.
وی افزود: ابتلا به این ویروس در افراد زیر ۱۸ سال در استان بسیار کم است.
انتهای پیام