شناسهٔ خبر: 70051948 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

اشغالگر یا قهرمان؟/ روزنامه اصلاح طلب از چرچیل به عنوان قهرمان یاد کرد!

گویا برنامه برخی از رسانه‌های اصلاح‌طلب این است که حافظه تاریخی مردم ایران را تغییر داده تا ملت با نگاه مثبت‌تری به سیاست‌های روباه صفتانه‌ی انگلیس بنگرند.

صاحب‌خبر -
روزنامه اصلاح طلب از چرچیل به عنوان قهرمان یاد کرد!
گروه سیاسی جهان نیوز: روزنامه سازندگی در شماره امروز خود به بهانه سالروز تولد وینستون چرچیل، در یک صفحه تصویری قهرمانانه از او ارائه داد. این روزنامه با اشاره به کنفرانس تهران، بدون آنکه به ورود بی اجازه چرچیل، روزولت و استالین به ایران اشاره کند، نوشت: «وینستون چرچیل، نخستین کسی بود که خطر هیتلر و عقب‌نشینی در برابر نازی‌ها را درک کرده بود و در نهایت هم در سال ۱۹۴۳ به همراه روزولت و استالین به تهران آمد»!

سازندگی که مطلب خود را با عنوان «قهرمان ملی بریتانیا» منتشر کرده، با نادیده گرفتن نیت اشغالگرانه‌ی انگلیس، تلاش می‌کند از دید چرچیل به ماجرا نگاه کند و اشغال ایران توسط متفقین را امری اجتناب ناپذیر برای مقابله با هیتلر جلوه دهد: «رویارویی نظامی بریتانیا در ایران در دوره نخست‌وزیری چرچیل و به ‌نوعی با طراحی او در شهریور ۱۳۲۰ اتفاق افتاد، آن هم در شرایطی که ایران اعلام بی‌طرفی کرده بود. از نظر چرچیل مهم‌ترین مساله در خصوص اشغال ایران، انتخاب میان دو گزینه بود: مقابله با کشورگشایی نازی‌ها و متحدانشان یا تن دادن به قواعد و عرف بین‌المللی و مراعات جوانب سیاسی و اخلاقی و انسانی ماجرا.»

سازندگی تلاش می‌کند نگاه مخاطب را در مورد ماهیت اشغالگرانه‌ی انگلیس تغییر دهد برای همین هم دلایلی را که چرچیل در خاطرات خود در مورد اشغال ایران ذکر کرده برجسته می‌کند: «از دید او این اشغال نه ‌تنها با ضرورت‌های استراتژیک و مقتضیات جنگ سرنوشت‌سازی چون جنگ جهانی دوم قابل توجیه است بلکه به باور او حتی می‌توان از آن به مثابه وظیفه‌ای اخلاقی یاد کرد درحالی که هیچ‌گاه حقانیت آن به اثبات نرسید.»
 

رفتار استعماری انگلیس‌ها در مقابل ایران در صد سال گذشته، حافظه تاریخی مردم ایران را نسبت به انگلیس منفی کرده است. حالا گویا برنامه برخی از رسانه‌های اصلاح‌طلب این است که حافظه تاریخی مردم ایران را تغییر داده تا ملت با نگاه مثبت‌تری به سیاست‌های روباه صفتانه‌ی انگلیس بنگرند.