محمد رضا حاجی رضا روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون وضعیت پرورش آبزیان در قم بیان کرد: در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر بهصورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و ما به دنبال گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم.
وی با اشاره به این که رتبه تولید ماهیان سردابی و گرمابی قم در کشور بهترتیب ۲۶ و ۱۱ میباشد در خصوص عملکرد حوزه شیلات استان در سال ۱۴۰۲، افزود: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ تُن انواع آبزیان پرورشی شامل یکهزار و ۱۸۹ تُن ماهیان گرمابی و ۸۷۲ تُن ماهیان سردابی، ۳۷۱ تُن ماهی تیلاپیا و ۶۸ تُن ماهی خاویاری در استان قم تولید شدهاست.
وی تاکید کرد: فعالیت پرورش ماهی در استان قم بهصورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام میشود.
حاجی رضا گفت: با انجام اندک تمهیدات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی میتوان ضمن تامین هدف ذخیره آب کشاورزی و مدیریت آبیاری مزارع، امکان پرورش ماهی به نحو مطلوب را فراهم نمود.
وی افزود: محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روشهای نوین آبزیپروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهرهگیری از سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونههای مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.