به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در جدیدترین ارزیابی «مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)» در سال ۱۴۰۲، فصلنامه «تحقیقات اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی» موفق به کسب چارک اول شد.
علاوه بر این، این فصلنامه در پایگاه این مؤسسه به عنوان یکی از «نشریات هسته رشته علم اطلاعات و دانششناسی» درج شده است. این فهرست شامل مجموعهای از مجلات برتر در حوزههای موضوعی مختلف است که توسط گروهی از متخصصان رشتههای مرتبط مورد تجزیه و تحلیل محتوایی دقیق قرار گرفته است. معیارهای بکارگرفته شده در این ارزیابی متضمن کیفیت بالای نشریات از نظر محتوای علمی آنهاست. شاخصهایی همچون بهروز بودن موضوعات پژوهشی، کاربردی بودن یافتهها، خوانایی و کیفیت علمی، روششناسی دقیق، ارائه فهمپذیر دادهها، بحث منطقی، استدلال دقیق و شیوه نتیجهگیری همگی در انتخاب نشریات مدنظر قرار گرفتهاند.
همچنین فصلنامه «تحقیقات اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی» در ارزیابیها و رتبهبندیهای «دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی و کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» برای سومین سال متوالی موفق به دریافت رتبه «الف» شده است و در دو پایگاه بینالمللی دوآج (DOAJ) و ابسکو (EBSCO) نمایه میشود.
فصلنامه «تحقیقات اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی» با صاحب امتیازی نهاد کتابخانههای عمومی کشور از ابتدای امسال با تغییر سردبیر و رویکرد جدید به دنبال ارتقای کیفی است. تدوین ویژهنامههای موضوعی از دیگر سیاستهای جدید این نشریه است که نخستین ویژهنامه با تأکید بر دستاوردهای پژوهشی اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی با موضوع همهگیری کووید-۱۹ در پاییز ۱۴۰۲ منتشر شد. همچنین در حال حاضر، این فصلنامه برای ویژهنامه در موضوع «خواندن» فراخوان پذیرش مقاله داده است.
این فصلنامه در مباحث عام رشته علم اطلاعات و دانششناسی و موضوعات کتابخانههای عمومی و ترویج خواندن، پذیرای مقالات پژوهشی اصیل نویسندگان و پژوهشگران است. فصلنامه مذکور، نشریهای علمی با دسترسی آزاد است. فایل تمام متن مقالات پژوهشی در سایت نشریه به نشانی https://publij.ir قرار گرفته و مراجعهکنندگان میتوانند به صورت رایگان آنها را دریافت کنند. داوری مقالات در این فصلنامه از نوع داوری دوسو ناشناس (Double Blind) است.
گفتنی است، انتشار فصلنامه علمی «تحقیقات اطلاعرسانی و کتابخانههای عمومی» به مدیرمسئولی مهدی رمضانی (دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور) و سردبیری منصور کوهی رستمی (دانشیار علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید چمران اهواز) انجام میشود.