شناسهٔ خبر: 70050589 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شهردار مشهد:

اجلاس اکو در مشهد، فرصتی برای گسترش مراودات فرامرزی

شهردار مشهد گفت: اجلاس اکو در مشهد، فرصتی برای گسترش مراودات فرامرزی است.

صاحب‌خبر -
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمدرضا قلندر شریف افزود: اکو یک سازمان اقتصادی ویژه است و ایران از بنیانگذاران اصلی آن است که دبیرخانه دائمی این سازمان نیز در تهران است.
وی اضافه کرد: نشست وزیران خارجی کشور‌های عضو اکو فرصت خوبی برای گسترش مراودات در حوزه‌های سیاست خارجی، اقتصادی و ارتباطات بین الملل در حوزه شهرداری‌ها است و از این امکان برای توسعه دیپلماسی شهری با کشور‌های دهگانه عضو اکو استفاده خواهیم کرد.
شهردار مشهد افزود: در این اجلاس علاوه بر مهمانان و وزیران خارجی کشور‌های عضو اکو، حدود ۱۰۰ نفر کارشناس نیز در سطوح مختلف حضور دارند و با هماهنگی با وزارت امور خارجه و استانداری خراسان رضوی، برنامه ریزی شده جلساتی برای گسترش ارتباطات بهتر با شهرداری‌های کلانشهر‌های ۱۰ کشور عضو اکو برگزار شود.
قلندرشریف تاکید کرد: یکی از رویکرد‌های مهم مدیریت شهری در این دوره، توسعه دیپلماسی شهری و ارتباطات بین المللی با شهر‌ها و کلانشهر‌های جهان است.
وی اضافه کرد: شهرداری مشهد از گذشته عضو سازمان‌های مختلف بین المللی از جمله هیات مدیره «متروپلیس» بوده است.
شهردار مشهد ادامه داد: از سال گذشته نیز پیگیری لازم برای استقرار دائمی دبیرخانه دیپلماسی شهری کلانشهر‌ها در مشهد صورت گرفته که در مراحل نهایی است و در این راستا سال گذشته مشهد میزبان برنامه‌های بین المللی از جمله جشنواره بین المللی «خورشید» با حضور بانوان خبرنگار ۴۰ کشور جهان بود.
قلندرشریف افزود: همچنین پیگیر برگزاری اجلاس شهرداران عضو «بریکس» و نیز اجلاس شهرداران کلانشهر‌های عضو پیمان «شانگهای» در مشهد هستیم.
شهردار مشهد افزود: مشهد از گذشته به دلیل قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم، دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است و اکنون نیز دروازه توسعه و مراودات اقتصادی بین آسیای میانه و خاورمیانه با غرب آسیا است و جایگاه ویژه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد.
بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، امروز با حضور ۲۰ هیات خارجی در مشهد اغاز شد  و تا فردا ادامه دارد.
اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی است که سال ۱۹۸۵ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.