جواد پوریوسف روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان، بیشترین حجم معاملات، مربوط به زعفران نگین نوین به وزن ۸۲۵ کیلو و ۷۲۲ گرم و به ارزش ریالی ۷۱۱ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۵۳ هزار ریال بود.
وی ادامه داد: کمترین آن نیز مربوط به زعفران نگین آراسته به وزن پنج کیلو و ۴۳۹ گرم و به ارزش چهار میلیارد و ۴۴۳ میلیون و ۵۱۱ هزار ریال بوده است.
مدیر شعبه کارگزاری بورس کالای ایران مستقر در تربتحیدریه گفت: مهمترین مزایای معاملات زعفران در بورس کالا، حذف واسطهها از طریق معاملات گواهی سپرده کالایی، افزایش کیفیت محصول، نگهداری در شرایط استاندارد، انجام معامله به صورت برخط، رفع ریسک سرقت محصول و دسترسی کشاورزان به پول حاصل از فروش در کمترین زمان ممکن است.
به گزارش ایرنا، معاملات زعفران در قالب بورس کالا در تربتحیدریه از سال ۱۳۹۲ راهاندازی شده و اکنون ۲ شعبه کارگزاری بورس در این شهرستان فعال است.
بر اساس دادههای آماری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به استان خراسان رضوی اختصاص دارد و همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران استان، شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه با داشتن بیش از ۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران، خود را به عنوان مرکز زعفران ایران و پایتخت زعفران جهان مطرح کردهاند که البته سهم تربتحیدریه ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار است.
۱۱۷ هزار خانوار در خراسان رضوی به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار را زعفرانکاران تربتحیدریه تشکیل می دهند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.