هیشکی کتاب نمیخونه؟
مروری بر
زندگینامه و معرفی کتابهای استاد عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور در میان مترجمان و اهالی قلم، از جمله کسانی است که کمترین نیاز را به معرفی دارد. همه او را به واسطهی گزارشهای بهیادماندنیش میشناسند.
گزارشگری که آنقدر در حرفه خود کاربلد است که توانسته جایگاه ویژهای بین مردم پیدا کند. او در گزارشهایش به ریزترین نکات اشاره میکند و اطلاعات کاملی دارد.
فردوسیپور نزدیک به دو دهه یکی از پربینندهترین برنامههای تاریخ تلویزیون ایران، ۹۰، را روی آنتن برد.
برنامهای که دوشنبه شبها از شبکه سه سیما پخش زنده و ملیون ها مخاطب داشت.
عادل فردوسی پور متولد سال ۱۳۵۳ است. کارشناسی ارشد در رشتهی مهندسی صنایع دارد و در مقطع دکترا مدیریت رسانه خواندهاست.
استاد عادل فردوسی پور با سابقهی تدریس زبان انگلیسی در دانشگاه و ترجمه در مطبوعات،
از اواخر دههی هشتاد در قامت مترجم کتاب ظاهر شد و در این عرصه نیز مورد استقبال قرارگرفت.
کتابهایی که عادل فردوسی پور برای ترجمه انتخاب کردهاست؛ از نمونههای موفق و پرطرفدار کتابهای منتشر شده در دنیاست.
هم به دلیل موضوعات کتابها، هم به دلیل توانایی او در ترجمه و هم به دلیل معروف بودن و محبوب بودن عادل فردوسی پور کتابهایی که او ترجمه کرده تا به حال توانسته به فروش بالایی دست پیدا کند.
در این مطلب من 5 کتابی را که عادل فردوسی پور ترجمه کرده به شما معرفی میکنم
پس اگر به خرید کتاب انگیزشی علاقهمندید با من همراه باشید.
(1)
کتاب هنر شفاف اندیشیدن
نویسنده: رولف دوبلی
کتاب هنر شفاف اندیشیدن از طریق شناساندن خطاهای رایج زندگی به خواننده در مورد دلایل دست نیافتن به موفقیت او را هشیار میکند. کتاب در 99 فصل نوشته شده و در هر فصل کوتاه و مختصر در مورد موقعیتهای مختلف صحبت میکند. حسن کوتاه بودن فصلهای کتاب این است که میتوانید در هر روز یکی، دو فصل بخوانید و آن را برای روز بعد کنار بگذارید بدون آنکه نگران از دست دادن رشته کلام باشید. این مختصر بودن باعث میشود بیشتر بر روی محتوای هر فصل تمرکز کنید و آن را بهتر درک کنید. کتاب هنر شفاف اندیشیدن از پرفروشترین کتابهای جهان بوده و تا کنون در سرتاسر دنیا به زبانهای مختلف ترجمه و چاپ شده.
این کتاب توسط عادل فردوسی پور ترجمه و نشر چشمه آن را چاپ کرده تا در اختیار علاقهمندانی که میخواهند موانع رسیدن به موفقیت را از بین ببرند، قرار دهد.
(2)
کتاب هنر خوب زندگی کردن
نویسنده: رولف دوبلی
کتاب هنر خوب زندگی کردن در 52 فصل به بررسی تصورات و دیدگاههای مختلف میپردازد تا نشان دهد چگونه میشود خوب زندگی کردن را تجربه کرد. نویسنده این کتاب رولف دوبلی، بیان میکند که هر دیدگاهی بر کیفیت زندگی ما میتواند موثر باشد، پس مهم است که ما چگونه میاندیشیم.
نویسنده این کتاب رولف دوبلی نتایج سالها تحقیق و مطالعه خود را در قالب یکسری ابزارهای ذهنی در این کتاب آورده. در هر فصل این کتاب کاربرد یک ابزار ذهنی برای موضوع پیش آمده بررسی میشود. رولف دوبلی از این ابزارها به عنوان میانبرهایی یاد میکند که کمک میکنند زندگی بهتری داشته باشیم. جذابیت خواندن کتاب هنر خوب زندگی کردن به این دلیل است که همه مثالها و موقعیتهایی که در آن ذکر میشود دقیقا مواردیست که در زندگی با آن روبهرو هستیم.
این کتاب را عادل فردوسی پور ترجمه کرده و توسط نشر چشمه منتشر شده تا تمام افرادی که به دنبال راهکارهایی برای خوب زندگی کردن هستند از آن استفاده کنند.
(3)
کتاب فوتبال علیه دشمن
نویسنده: سایمون کوپر
فوتبال برای مردم چیزی فراتر از یک ورزش است. تبدیل به بخش جدایی ناپذیری از زندگی اغلب مردم شده؛ اکثرا یا در حال تماشای آن هستند، یا در مورد آن صحبت میکنند و یا پیگیر اخبار و حواشی آن هستند. در واقع در فرآیندی به اسم فوتبال فقط بازیکنان نیستند که نقش اصلی را دارند بلکه تماشاگران هم در فوتبال سرزمینشان و روند آن موثر هستند.
کتاب فوتبال علیه دشمن با نگاهی اجتماعی به بررسی فوتبال و تماشاچیانش در سرتاسر دنیا میپردازد. آنچه که کتاب را جذاب کرده ماجراهاییست که سایمون کوپر، نویسنده کتاب از تجربیاتش هنگام دیدن فوتبال با مردم اقصی نقاط دنیا بیان میکند. در واقع این کتاب یک سفرنامه فوتبالی است.
سایمون کوپر روزنامهنگار انگلیسی، کتاب فوتبال علیه دشمن را در سال ۱۹۹۳ منتشر کرد. این اثر توسط عادل فردوسی پور ترجمه و در سال ۱۳۸۹ روانهی بازار کتاب شد.
کوپر در این کتاب به فوتبال، این پدیدهی شگرف و دامنهی تاثیرگذاری آن در عرصههای مختلفی همچون اجتماع، فرهنگ، سیاست و اقتصاد میپردازد. او از سیاستمدارانی میگوید که از رهگذر فوتبال مقاصد قدرتطلبانهی خود را میجویند تا گروههای مافیایی که نمیتوانند به راحتی از این....
فوتبال علیه دشمن؛ سایمون کوپر
فوتبال گاهی قلوب میلیونها نفر را به واسطهی یک عنصر مشترک همچون ملیت، پیوند میدهد و گاهی میشود میدان جنگی برای برافروختن آتش زیر خاکستر اختلافات تاریخی و مذهبی.
حالا و پس از گذشت سالیان، شاید خاطرات تلخ و کینههای کهنهی برآمده از جنگ مابین آلمانیها و هلندیها کمرنگتر از پیش شده باشد، شاید رواداری زهر نزاع مذهبی طرفداران کاتولیک سلتیک با رنجرزیهای پروتستان را گرفته باشد، اما چیزی از حساسیت و حرارت مسابقات فوتبال بین آنها کم نشدهاست. هنوز این مستطیل سبز میدان جنگی است که در آن طرفداران تیمهای مختلف، همچون پیروان فرقههای متعارض، رودررو و چشمدرچشم در مقابل هم صف میکشند، پرچمها و دستنوشتههای بعضا گزندهی خود را برمیافرازند و از جان برای فتح و پیروزی تیم محبوبشان مایه میگذارند. در شکستها مثل داغدیدهی بیعزیزشدهای اشک میریزند و در پیروزیها در منتهای شادی ممکن، عنان از کف میدهند و جای خالی همهی نداشتهها و فقدانهاشان برای چند روز هم که شده پر میشود. طرفداران فوتبال بیش از یک طیف و دستهاند. فوتبال آنقدر جذابیت دارد که از دانشمند و عامی تا صلحجو و دیکتاتور و تروریست را به خود بکشاند. بله، ظاهرا هولیگانها هولناکترین هوادران فوتبال نیستند.
سایمون کوپر برای برآوردن این معجون رنگارنگ بار سفری طولانی را بست، پیه مصائب را به تن مالید و از سرزمینی به سرزمین دیگر پیمود.
عادل فردوسیپور نیز حق این اثر را در ترجمه به خوبی ادا کردهاست. برگردانی روان که برآمده از دقت نظر و تخصص او در این حوزه است.
برای لذتبردن از این کتاب اصلا لازم نیست طرفدار فوتبال باشید، اما این احتمال کاملا وجود دارد که پس از خواندنش به دیدن فوتبال ترغیب شوید. پدیدهای که ذهنهای کنجکاو را به سمت یک سوال هیجانانگیز مشترک کشاندهاست. دقیقا همان سوالی که عادل در شب بازی بهیادماندنی بارسلونا با پاریسنژرمن در اوج التهاب دقایق آخر پرسید؛ اصلا چیه این فوتبال.
(4)
کتاب پیگیر اخبار نباشید
اگر دائما پیگیر اخبار هستید و تمایل دارید بدانید در دنیا چه اتفاقاتی در حال وقوع است یا مدام رسانههای مختلف را در طول روز چک میکنید؛ از نظر رولف دوبلی شما به اخبار اعتیاد دارید. اعتیادی بد و ویران کننده. این اعتیاد احساسات، افکار و احوال شما را در جهت منفی تحت تاثیر قرار میدهد.
کتاب پیگیر اخبار نباشید بر ترک این اعتیاد تاکید دارد و برای به سرانجام رساندن آن هم توصیههایی به مخاطبانش میکند.
نویسنده این کتاب معتقد است گوش کردن مداوم به اخبار مضرات بسیاری دارد و اگر افراد آگاه به این امر نباشند در دام آن گرفتار خواهند شد.
کتاب بیان میکند که با رصد نکردن اخبار هیچ چیزی را از دست نخواهید داد چرا که اگر اتفاق مهمی در دنیا افتاده باشد به راحتی توسط اطرافیان و خانواده از آن مطلع خواهید شد. در واقع اصلا نیازی به دنبال کردن خبرها در طول روز ندارید زیرا هر آنچه لازم است بدانید را از زبان اطرافیانتان میشنوید.
کتاب پیگیر اخبار نباشید ترک این عادت را در 30 روز به خوانندگان آموزش میدهد. 30 روزی که مثل همه ترک کردنها اوایلش بسیار سخت میگذر اما در نهایت به سرانجام میرسد. گوش سپردن به اخبار چنان حجم وسیعی از اطلاعات لازم و غیر لازم را به مغزمان سرازیر میکند که متاسفانه تمرکز و انرژی برای توسعه فردی ما باقی نمیگذارد. نتیجهای که ترک اخبار برای ما دارد وقت گذاشتن جهت تقویت مهارتها و توسعه فعالیتهای مثبتیست که منجر به موفقیت بیشتر در زندگی میشود.
کتاب پیگیر اخبار نباشید را عادل فردوسی پور ترجمه کرده و توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است.
(5)
کتاب مارادونا
نویسنده: گیم بالاگه
کتاب مارادونا نشر چشمه نوشته گیم بالاگه است که توسط عادل فردوسیپور و علی شهروز ترجمه شده است. این کتاب از مجموعه ادبیات غیر داستانی است که توسط نشر چشمه منتشر شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: «دیهگو مارادونای فوتبالیست را چگونه میتوان تشریح کرد؟ شاید همان دو گلی که در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک به انگلیس زد کافی باشد. در این کتاب مسیری که مارادونا از دوران کودکی تا مرگ در آن قدم برداشته به وضوح انگاشته شده؛ از خاستگاهش تا روزی که در بومبرنرا فوتبال را کنار گذاشت.»
بنابراین اگر شیفتهی فوتبال هستید، خواندن این کتاب را نباید از دست بدهید.
*
*
فن پیچ عادل فردوسی پور
صدیقه مقدس